Toysdaily 玩具日報

查看: 42323|回復: 202

[新品消息] 焦人,,乞人憎,訂後反價(金毛再版gx59)

昨日去取金毛再版,:)這隻是儲旳,訂價是15魚,但取貨時,焦人肥Gor Gor 話要加3草{:1_236:},無嘢呀,現時點好多賣緊15魚,你現在仲反價?不是錢問題,而是原則問題,如果不是趕時間,真想去番現時點買,我在其它訂過未試過要反價,太空保衛者有錢refund 就試過(孤仔),以後不會在焦人訂嘢。:blame:
自從佢表演過一次d貨淨係熟客有份街客問就話賣晒我都無再上過去:67:
service no good....以前都好好的。現在都冇上去了……
呢間已經係少有我會過門不入既玩具店:o
[quote]自從佢表演過一次d貨淨係熟客有份街客問就話賣晒我都無再上過去
yugi 發表於 23-5-2014 02:58 PM [url=http://toysdaily.com/discuz/redirect.php?goto=findpost&pid=7254451&ptid=224219][img]

原來有過咁既事....
講真,佢D 咁既價, 唔做"熟客" , 邊有街客搵做WATER FISH?
回復 1# 柴灣20座男孩
即是唔加3草就可取回訂金? 但如果蕉人知道外邊燕時點間間賣十五魚 , 佢肯退訂咪即是叫人去外面買? 又會咁奇 ?
奇怪焦人訂野有實價畀既咩???
唔係話個大約價畀你聽???

P.S. 好耐冇幫襯...
回復 6# kinis

係呀,無理由這樣做生意,{:1_240:}自己倒米,我第一次在這裡訂嘢就中招{:1_224:},以後不會在這間訂嘢:o
回復 7# 小堅

我訂時候,佢話15魚啦,昨日出面好多賣緊15魚,我在孤仔,精品,一些細舖,以前訂過從未試過要加價,如果這是焦人的營運手法,我唔buy lor.即是你訂的價錢不是實價,其它舖頭不是這樣的,:(
請問焦人即係邊間?係邊樹?
回復 11# walker111

兆萬Sxper Mxn 呀
回復 13# rider_black

我唔知,買合金要開心,以後會去一D寫明實價的舖頭訂,如不是,訂時一個價,取貨時一個價,買大細咁,如訂時比現貨時高了,我受呀,好似㤗坦轉色gx 65.無所謂,佰零元,我蝕得起,明買明賣,但好似焦人這樣,他們咪著數哂,到貨時,由他們開價。{:1_222:}
亞米 15魚多啲訂咗日版,直接送上門唔洗煩:38:
回復  小堅

我訂時候,佢話15魚啦,昨日出面好多賣緊15魚,我在孤仔,精品,一些細舖,以前訂過從未試過 ...
柴灣20座男孩 發表於 23-5-2014 04:02 PM

搞清楚先,佢"話"15魚"定"約15魚先"我記得以前佢地通常係後者,張單都無寫實價,甘樣真係吹佢地吾漲....
如果係後者你明知都照訂真係無得怨...你依架走嚟唱佢係你吾岩...只顯你輸打win要

我試過有一,兩次佢地加得好狼,正所謂食到盡...之後無幫襯了...

但如果張單寫15魚或口講明15魚實價就一定佢地錯!
回復 13# 柴灣20座男孩
但張訂單上係咪確實有寫實十五魚先? 係就即是蕉人不對, 告佢都可以, 除非張單上有寫明最終價有機會高或低啦
但以我所聽過蕉人永遠都只會講個大約講, 訂時會講到明只是大約, 未聽過佢地會有實價喎