Toysdaily 玩具日報

查看: 26643|回復: 84

[分享討論] 現今玩具店售賣服務

話說我早前係XX1扭訂咗隻金毛獅王, 攞貨時(收到電話2日後拎貨)個店員(得3盒)比我揀, 比到錢時, 居然入埋袋唔比CHECK貨,一再要求下都唔比,話有問題番黎換,咁唯有拎貨就走。番到屋一拆開雪梨紙, X街! 一邊盒角鄒到就快爛, 番去同1扭店員講換貨, 條粉人話盒有事唔換, 一時又話無貨, 一時又話問老細,個店員態度簡直西到無人有, 我就知呢千幾蚊已買咗教訓跌咗了。

計埋呢單野, 我己經唔只一次比XX1扭比有問題貨我, 呢間野舊果班店員走晒,新請果班個個都好求其同西口西面, 問野發老皮, 又成日放流料, 簡直影衰玩具零售業。

各位CHING訂貨千祈唔好貪平幾十又或貪近去幫襯呢間黑店, 去LV買條千幾蚊皮帶都有得CHECK啦, 打呢篇野時, 我留咗電話比呢間西野近3個星期都無回音,我呢世都唔會再幫襯呢間黑店, 而今日主角係我, 他日會唔會係你不得而知, 希望各位玩具收藏者都可以正視呢個問題, 唔好再幫襯呢間黑店

相關帖子

打手味非常濃......
又一個玩盒:38:.............
又一個見習生既打手:38:
講真你比千幾蚊,佢唔比CHECK貨我真係唔係好信!
佢唔比CHECK貨,你都比左錢你咪即時開來睇羅,有乜都可即時換!
如果你唔係打手,就真係一個字“蠢”
比完錢在門囗拿出來看都可以, 有問題在門囗大大聲向店員說出問題, 是否比起在這裡死無對証好?
小櫻响果樹買嘢... 雖然未必次次都可以開盒Check... 但撕走將雪梨紙Check盒有無崩同爛係可以過喎...

既然樓主咁都話黑店... 建議閣下以後幫襯玩具反斗城買啦...

小櫻上
打手味非常濃......
Panzer 發表於 17-6-2014 06:44 AM

打手味非常濃X2...
話說我早前係XX1扭訂咗隻金毛獅王, 攞貨時(收到電話2日後拎貨)個店員(得3盒)比我揀, 比到錢時, ...
Qogo 發表於 17-6-2014 03:16 AM

我係1扭買甘耐野你要check盒一定比你check~~你甘緊張個盒...入左袋你吾識即刻拎返出來check咩.....你文章內容邏輯不通,返去重作!!
一扭開業日子不短, 是否值得幫襯各人心中早有定論, 這編文章無論真假也不會改變什麼:38:
原文:
話說我早前係XX1扭訂咗隻金毛獅王, 攞貨時(收到電話2日後拎貨)個店員(得3盒)比我揀, 比到錢時, 居然入埋袋唔比CHECK貨,一再要求下都唔比,話有問題番黎換,咁唯有拎貨就走。番到屋一拆開雪梨紙, X街! 一邊盒角鄒到就快爛, 番去同1扭店員講換貨, 條粉人話盒有事唔換, 一時又話無貨, 一時又話問老細,個店員態度簡直西到無人有, 我就知呢千幾蚊已買咗教訓跌咗了。

計埋呢單野, 我己經唔只一次比XX1扭比有問題貨我, 呢間野舊果班店員走晒,新請果班個個都好求其同西口西面, 問野發老皮, 又成日放流料, 簡直影衰玩具零售業。

各位CHING訂貨千祈唔好貪平幾十又或貪近去幫襯呢間黑店, 去LV買條千幾蚊皮帶都有得CHECK啦, 打呢篇野時, 我留咗電話比呢間西野近3個星期都無回音,我呢世都唔會再幫襯呢間黑店, 而今日主角係我, 他日會唔會係你不得而知, 希望各位玩具收藏者都可以正視呢個問題, 唔好再幫襯呢間黑店

[攞貨時(收到電話2日後拎貨)個店員(得3盒)比我揀]
樓主響收到電話兩日後去攞,都重有3盒揀,其實算唔錯了,正常做生意,有50個人落訂加門口賣我諗都係入60-70隻吧?你知金毛有幾大盒架啦...

[比到錢時, 居然入埋袋唔比CHECK貨]
字面睇,你未比錢,如果你開左又揀過,果盒邊個要?
比左錢,你慢慢CHECK都得啦...

[番到屋一拆開雪梨紙, X街! 一邊盒角鄒到就快爛]
先講1.(拆開雪梨紙),雪梨紙都未拆,佢都唔會知盒角有事架?
再講2.[個店員(得3盒)比我揀],係你自己揀的...

[條粉人話盒有事唔換]
你伴侶話你件衫鄒左要同你分手,你又有乜感受?

PS:我間間玩具店都會去買野,唔會去死一間,不是打手,只係想樓主將心比己,有乜得罪,多多包函:64:
買開姑仔從未中過招⋯而且只係盒有問題就話人黑店,玩玩具定玩盒呀∼
其實我知道孤仔有一班打手長期喺呢度打野, 我亦唔知點解出POST講現實情況會比人話打手, Whatever, 人各有志, 我亦唔會介意你哋部分人點諗, 但記住睇清楚至好回覆。 首先, 我唔會傻到喺個商場地下開盒表演真人SHOW, 而我講緊既係新果班店員, 無論邊間孤仔要開盒一定叫番屋企CHECK, 細盒既你企喺度驗1日屍都無人會嘈, 但大盒既而定佢實叫你番屋企CHECK, 我舊時長期幫襯就無呢個問題, 比咗錢實開埋盒睇,盒15機部分件我換咗3至4次添。
而我亦相信好多人諗法神奇, 鐘意幸災樂禍, 我只係將我既經過打出黎, 無心想同呢啲人嘈, 而我諗無人會想用一個正價去訂一盒爛盒既玩具叫正常, Takeshi 咁你下次好心幫吓啲玩具舖要晒啲爛盒貨啦
真估唔到咁一面倒!  都有可能係孤仔有心人裝冇心人呢!

原本平時都唔會回應呢d 店舖的post, 但真係忍唔住...
呀樓主大爺, 你話人之前諗清楚少少先好唔好?!
你一開波已經話人地得返3盒都俾左你揀, 你自己3盒揀一盒都睇唔清楚, 揀左一盒個盒角凹左拎去俾錢仲可以怪得咩人?! 裡面d件check唔到都話吖, 個盒都睇唔到就一定唔係店員問題lor,
仲要話千幾蚊已買左教訓?! 即係話原來你係諗住拎千幾蚊去買個靚盒?! 咁唔該裡面d野唔好浪費, 送左出黎, 一定有人搵個靚盒俾你同你換裡面件貨..