Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 現今玩具店售賣服務

又一個玩盒.............
yugi 發表於 17-6-2014 09:30 AM

唔係話玩唔玩盒,但相同價錢有靚橙,你都唔會揀個爛啦:38:
唔係話玩唔玩盒,但相同價錢有靚橙,你都唔會揀個爛啦
djdavid 發表於 17-6-2014 02:07 PM

但我不會因為爛盒而人地唔換就話人黑店囉:ar:
有圖有真相,你咁有誠意打篇文相都無張,即係點{:1_237:}
真估唔到咁一面倒!  都有可能係孤仔有心人裝冇心人呢!
djdavid 發表於 17-6-2014 01:55 PM

點唔一面倒? 你要話 1 + 1 = 3 , 別人說你錯唔合理?

有三盒你選 / 比完錢在門囗用10秒看一下外盒 / 用30秒看一下內部, 有問題就立即回去講, 三件事你說得通至認同到你架, 大佬.
痴線架咩... 盒面你即場有得睇架嘛
佢入左袋又點呢... 你就唔識拎返出來睇下有冇爛盒架咩 ?

咁聽話架 ? 佢話入袋唔准睇即走... 你又真係睇都唔睇就拎返屋企架咩 ?
怪得邊個呀...
點唔一面倒? 你要話 1 + 1 = 3 , 別人說你錯唔合理?

有三盒你選 / 比完錢在門囗用10秒看一下外盒 /  ...
taifat1975 發表於 17-6-2014 02:39 PM

兄台! 首先我與樓主不是同一人,有關樓主與店員之間發生甚麼誤會,我不作評論,
我只是話此POST大部份人都一面倒話樓主係打手,抹剎左其它可能性姐
其實我知道孤仔有一班打手長期喺呢度打野, 我亦唔知點解出POST講現實情況會比人話打手, Whatever, 人 ...
Qogo 發表於 17-6-2014 01:44 PM

開盒表演真人SHOW??! ...邊有話你要開盒check入便D件?
你一路講緊吾喜歡個盒凹,如你甘緊張個盒..凹=件貨有問題要換,甘即塲拆張雪梨紙睇左先有幾難?有幾真人show?

你搞清楚乜叫幸災樂禍先用...我無幸你個所謂災亦無樂個你個所謂禍...我買野都想要盒正常,我只係睇吾過D輸打win要ge人~

個盒又無得window 睇入便,比三盒你揀又話少,最好比一箱你揀,甘緊張盒但買左又吾係即拆雪梨紙睇,反去發現揀衰左又吾服氣。我夠膽講你呢類人佢即塲肯幫你拆雪梨紙check你都吾會比佢拆,拆左吾完美嘛!!仲有係之前15機部分件換咗3至4次添。盒凹吾換--就出post唱人黑店...

我真係想好心幫吓啲玩具舖叫佢吾好做你生意
兄台! 首先我與樓主不是同一人,有關樓主與店員之間發生甚麼誤會,我不作評論,
我只是話此POST大部份人都 ...
djdavid 發表於 17-6-2014 03:02 PM

可能當日好多人樓主選了盒極美的, 但店員就偷樑換柱拿了盒凹角給他, 還說明回家前唔准睇, 全部責任都是店員, 明顯是黑店毫無人性.

不想抹剎左其它可能性, 你又幫佢想一個吧.
可能當日好多人樓主選了盒極美的, 但店員就偷樑換柱拿了盒凹角給他, 還說明回家前唔准睇, 全部責任都是 ...
taifat1975 發表於 17-6-2014 03:28 PM

未必去到話偷樑換柱,但有可能在吹促下沒撕掉雪梨紙看清楚就走了的可能性,
但當然樓主沒有在店外查看就自已失策
註冊時間4-4-2011
hi:):)
>>> 話說我早前係XX1扭訂咗隻金毛獅王, 攞貨時(收到電話2日後拎貨)個店員(得3盒)比我揀,

有咩問題?

>> 比到錢時, 居然入埋袋唔比CHECK貨,一再要求下都唔比,話有問題番黎換,咁唯有拎貨就走。

佢間豆潤鋪唔比人check貨,我明白兼同意。大前題係,事後發現有爛/缺件佢會處理,呢個亦係共識

>>番到屋一拆開雪梨紙, X街!

點解返屋企先拆呢?外盒即場有得揀,事後冇得退,基本上係普世價值

>>一邊盒角鄒到就快爛, 番去同1扭店員講換貨, 條粉人話盒有事唔換,

見上

>>一時又話無貨, 一時又話問老細,個店員態度簡直西到無人有,

呢個我同意售貨員態度本身已經一般,處理閣下個case,肯定更加一般。

>>我就知呢千幾蚊已買咗教訓跌咗了。

隻超合金跌左去邊?唔執返?

>>計埋呢單野, 我己經唔只一次比XX1扭比有問題貨我,

「愚我一次,其錯在人;愚我兩次,其錯在我。」

>>呢間野舊果班店員走晒,新請果班個個都好求其同西口西面, 問野發老皮, 又成日放流料, 簡直影衰玩具零售業。

西口西面我唔評論;但講信得過,呢間都算係咁。

>>各位CHING訂貨千祈唔好貪平幾十又或貪近去幫襯呢間黑店, 去LV買條千幾蚊皮帶都有得CHECK啦, 打呢篇野時, 我留咗電話比呢間西野近3個星期都無回音,我呢世都唔會再幫襯呢間黑店, 而今日主角係我, 他日會唔會係你不得而知, 希望各位玩具收藏者都可以正視呢個問題, 唔好再幫襯呢間黑店                           

如果有不愉快經驗,就真係唔好再去了。邊個岩邊個錯都好,唔夾就唔好勉強。

P.S. 我都係盒魔,不過要做「黑店」,要先附合某d要求。今次唔見囉。
未必去到話偷樑換柱,但有可能在吹促下沒撕掉雪梨紙看清楚就走了的可能性,
但當然樓主沒有在店外查看就 ...
djdavid 發表於 17-6-2014 03:43 PM

你再次說出重點...沒有在店外查看...其實真係要check..5秒就拆到張雪梨紙啦,或者比錢佢等佢打單/找錢果下快手拿出來已經可以拆到,話吾比check..我就吾信真係堅持要拆佢會對我做D乜野,除非要張雪梨紙拆完後都要好完美甘套得返上個盒度成為完美供奉品,甘就高難度了,就不可能在店外check...
你再次說出重點...沒有在店外查看...其實真係要check..5秒就拆到張雪梨紙啦,或者比錢佢等佢打單 ...
takeshi 發表於 17-6-2014 04:11 PM

仲要... 佢自己話 "攞貨時個店員(得3盒)比我揀"
咁即係佢有揀過啦 !
都係爛盒 !
咁怪得邊個先...
仲要... 佢自己話 "攞貨時個店員(得3盒)比我揀"
咁即係佢有揀過啦 !
都係爛盒 !
咁怪得邊個先.. ...
玩具 發表於 17-6-2014 04:17 PM

分分鐘係佢自己返屋企途中撞凹想換過盒新但人地唔比:x
頭像被屏蔽