Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 現今玩具店售賣服務

我自己無當場驗貨既習慣
但就親眼見個好多次客人在比錢後
店員係客人要求下
開盒比客人自己check貨
我自己都介意盒,但買左返去都唔會再搞,應該係門口望望先走
你話我打手都係咁話...

1) 收到電話後2日先去拎,乜靚盒都畀人拎晒啦,呢D係常識吧...
    要玩盒唔該收到電話飛的士去拎啦...
2) 3揀1自己揀的,怪得邊個,你自己揀完人地幫你入袋,有咩問題???
    你話佢幫你揀唔畀你睇個盒就話人地陰九你姐...
3) 就算有雪梨紙包實晒,你有手你有眼,就咁睇都睇到有冇事,再唔係有手摸下隻角呢...
4) 畀完錢你唔即刻拆雪梨紙,要返到屋企先拆,點知你係唔係回家途中撞凹...
5) 唔只一次畀有問題既貨畀你,咁你仲要繼續幫襯???大把其他鋪頭你選擇啦...

最後「唔怕神一樣既對手,只怕豬一樣既打手」...

<完>
「唔怕神一樣既對手,只怕豬一樣既打手」...笑左
其實外盒應該幾易check{:1_215:}
.....番到屋一拆開雪梨紙, X街! 一邊盒角鄒到就快爛......
Qogo 發表於 17-6-2014 03:16 AM

我有冇理解錯誤,即係雪梨紙冇事?盒角鄒到就快爛而張雪梨紙就咁睇都冇事,張雪梨紙真係好硬淨,唔怪得&#21874;又仔放二手野時經常標榜「雪梨紙未開」啦!{:1_203:}
我有冇理解錯誤,即係雪梨紙冇事?盒角鄒到就快爛而張雪梨紙就咁睇都冇事,張雪梨紙真係好硬淨, ...
katsumoto 發表於 18-6-2014 12:06 PM

個盒凹晒爛晒但張雪梨紙仲可保持直角好難ga:x
頭像被屏蔽
這些年來我在0樓光顧不算多... 10至15次吧, 每次於付賬後也請店員幫我cutter 開盒 check 件, 從未試過被西口西面喎 :38:
個盒凹晒爛晒但張雪梨紙仲可保持直角好難ga
yugi 發表於 18-6-2014 12:12 PM

&#21779;,或者包雪梨紙前已爛盒呢,你知大陸D工廠幾求其先得&#13774;!
車,或者包雪梨紙前已爛盒呢,你知大陸D工廠幾求其先得架!
跳跳虎 發表於 18-6-2014 02:42 PM

仲衰,雪梨紙爛都見唔到個盒爛...
個盒仲要自己揀...
「唔怕神一樣既對手,只怕豬一樣既打手」...:DD...好正ge聯...
&#21779;,或者包雪梨紙前已爛盒呢,你知大陸D工廠幾求其先得&#13774;!
跳跳虎 發表於 18-6-2014 02:42 PM

包一個爛盒可以包到變直角盒咁勁:x
包一個爛盒可以包到變直角盒咁勁
yugi 發表於 18-6-2014 02:53 PM

D工人照包之嘛,張雪梨紙新唔巢,遮住個盒睇唔到入箱就算&#13774;啦!
D工人照包之嘛,佢理得你靚定爛,包完入箱就算&#13774;啦!唔通佢包完後拎燙斗燙下佢咩?
跳跳虎 發表於 18-6-2014 03:05 PM

如果係包到爛晒樓主應該check到bor, 但樓主check完3盒先走人, 唔係由爛盒包到變直角盒點呃到樓主