Toysdaily 玩具日報

[其他] 有買GX59 金毛獅王的大大可幫忙嗎? 關節技問題

想問這個位置能收緊嗎? 眼看不是螺絲,它是用甚麼工具可收緊:64:
借用網上圖片一用
照睇好似係喎釘。

你可以試下響中問位置放支比較粗既針,支針頭要入到個窿位,但不是完全能通過。

然後用輕力慢慢打支針,照道理管住呢個較位既鐵會擴大,

而之後試下是否實左,兩邊輪流試。

記住要有工具同耐性。
照睇好似係喎釘。

你可以試下響中問位置放支比較粗既針,支針頭要入到個窿位,但不是完全能通過。

然 ...
馬仔 發表於 25-5-2014 11:46 AM
師兄,原理是否令支鐵迫佢“棚漲”?從而迫緊
我就會在需要加緊的關節部位噴一層光油,等D油乾之後就OK
想問這個位置能收緊嗎? 眼看不是螺絲,它是用甚麼工具可收緊
借用網上圖片一用
玩具新丁 發表於 24-5-2014 11:38 PM

昨日入了現貨
    我隻都係通窿的, 看過網上圖片應該係正常.

BTW, 開箱感覺好激動. 兒時感覺湧哂出黎  :handshake:
我就會在需要加緊的關節部位噴一層光油,等D油乾之後就OK
金魚光1 發表於 26-5-2014 01:14 AM
師兄用光油會否令那關節完全不能動?
昨日入了現貨
    我隻都係通窿的, 看過網上圖片應該係正常.

BTW, 開箱感覺好激動. 兒時 ...
zombie 發表於 26-5-2014 01:24 AM

但係那位置兩邊好鬆,要用那位置乘托武器便不可