Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 焦人,,乞人憎,訂後反價(金毛再版gx59)

頭像被屏蔽
回復  RRAAYY

下,出面好多賣緊15魚啫,怎樣抄呀
柴灣20座男孩 發表於 23-5-2014 05:52 PM

佢一向唔係最平,又唔係最貴。總之訂咗實有貨。如果你要平,就唔應
該去蕉人。但訂咗就絶對安心。

唔好開 post 鬧人收多你小小,呢D重來係佢收得平又唔會有人開 post 讚,你只有比呢度師兄插爆。
回復 32# 超港人
又係喎, 聽閒姑同精現貨都再比焦人貴兩草, 佢只比外面最低價多三草已唔算貴 , 同時也代表今次貨多同來價唔會太高, 佢做呢個價都好有空間
蕉人用Yen做訂價的,唔會有實價,自己睇下單。
回復 33# RRAAYY

唉,我都話不是錢問題,而是原則問題
回復 34# kinis

只可以說,我不熟焦人玩法,我都話如我下訂價比現貨價貴,都是自己問題。
佢一向唔係最平,又唔係最貴。總之訂咗實有貨。如果你要平,就唔應
該去蕉人。但訂&#2165 ...
RRAAYY 發表於 23-5-2014 18:02

:71:~~~~~
回復  柴灣20座男孩

蕉人作風一定會比外面貴
收都幾草可能算比面鳥!

另外RRAAYY果位Ching咁講我唔 ...
超港人 發表於 23-5-2014 06:02 PM

因為出面好多鋪直接會同你講返唔到貨,退訂比你,然後鋪面自己賣炒價
回復 37# 柴灣20座男孩
總之試過一次後下次知點做就好啦, 其實焦人係無錯的, 佢都係明買明賣  --  一早講到明會係咁做, 訂唔訂買家決定
不過如果你真係唔要佢又肯退訂, 就真係神奇, 點都好, 享受下件玩具好過因呢3草煩啦
回復  takeshi

張單淨係寫咗按金5魚,不似孤仔,精品,現時點的sxn toy,寫明實價,

因這次是 ...
柴灣20座男孩 發表於 23-5-2014 04:54 PM

you are wrong. I remember they never set a fixed price but just a rounding price.
我都唔鐘意訂野無實價,所以從來無係蕉人訂野
其實通街都有得定,何必去間無實價地方定,除非通街都無。

呢間野我極小同佢定。:38:
Supermxx never state a fix price, only approximate. It is not  famous for good price, it is only good for post sale service ESP, expensive toys. Studio Half Eye, 12inch...SOC, you must take risk that the price may not be the same as your provided approximate price.
該去蕉人。但訂咗就絶對安心。

唔好開 post 鬧人收多你小小,呢D重來係佢收得平又唔會有人開 post 讚,你只有比呢度師兄插爆。
RRAAYY 發表於 23-5-2014 18:02

無人話過因為「蕉人」訂價平而幫襯, 樓主只的說明,  是店員在開訂單時, 沒有詳細交代有關細節, 很不負責任。

P.S.如果要是熟客才知道該公司的訂貨規矩,  留番畀d熟客幫襯!!
回復 45# 大姐姐
以我的經驗, 去焦人訂貨時店主會講 : $100 左右, 大約$1000, $500 度(音:島) , 俾我知道個大約, 未試過話實係幾多錢