Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 焦人,,乞人憎,訂後反價(金毛再版gx59)

回復 39# RRAAYY

呢下真,大家成日講的孤仔精粉,打俾你是告訴你無貨,不是取貨,慶幸還會跟你說唔好意思。街旺?大部分是敗類,個個口黑面黑。焦人都係黑口黑面,但最少是一定有貨

表演d貨淨係熟客有份, 街客問就話賣晒{:1_197:}

回復 46# kinis

不是全部都是熟客,是否應在收條寫明這只是約價:74:

另外,其它舖頭都用實價,點解焦人用(約價)?老闆定不到價?(約價)最大保障是誰?有沒有師兄試過在這間低過訂價(約價)之下獲派貨?:oh:是否只有加?

約價可升,有沒有跌?:78:
回復 47# 交叉人

孤仔都會無貨俾!!
真係未試過
米青三口就試過
use varies price to attract rookie, and use this to train up 熟客 to pay more.
really good strategy... :45:
回復  RRAAYY

呢下真,大家成日講的孤仔精粉,打俾你是告訴你無貨,不是取貨,慶幸還會跟你說唔好 ...
交叉人 發表於 23-5-2014 19:59

閣下是否在「吹牛」??   小弟在孤仔訂貨, 從來都有貨, 有時還會收平。

蕉人有貨又如何?  只是那些熟客不介意付出「高價」, 不等於蕉人的預訂方式很正常!!
damn, this is too bad............
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
其實,蕉人訂野,真的冇實價,只有yen價的,咁,又點反價。

回復 56# 步京暈

喎,明白,咁想知仲有哪間會同焦人一樣?

這樣只會保障商戶,我們合金迷有什麼保障,這𥚃;是香港,用yen做訂價,嗰rate怎計,可以好闊,少少哋幾草,長年慮月,都幾襟計,我只是站在消費者發問。:unhappy:
回復  RRAAYY

呢下真,大家成日講的孤仔精粉,打俾你是告訴你無貨,不是取貨,慶幸還會跟你說唔好 ...
交叉人 發表於 23-5-2014 07:59 PM

精口我就唔知...
但如果真係打畀你冇貨,應該有人出post鬧神鬧鬼先係...
我係一扭訂左幾年野,從來都冇試過冇貨畀...
閣下是否在「吹牛」??   小弟在孤仔訂貨, 從來都有貨, 有時還會收平。

蕉人有貨又如何?  只是那些熟 ...
大姐姐 發表於 23-5-2014 09:06 PM

姑仔真的試過冇貨比客,例如macross dx 系例或M記七星俠等,但好似有比返雙訂給顧客。
回復  步京暈

喎,明白,咁想知仲有哪間會同焦人一樣?

這樣只會保障商戶,我們合金迷有什麼保障,這 ...
柴灣20座男孩 發表於 23-5-2014 10:38 PM

一個信字。
你唔信蕉仁無實價,可以不同他訂。
但又咁講,冇實價亦有好處,例如平了來價,他們會平返,不用擔心他減不減。
在蕉仁買野,他的價錢一定不會是最平,但如果有問題,他們一定幫你跟,所以有好服務,就自然多熟客,多熟客的話,可能淨做熟客都夠。
一旬講晒
M記嘢同公價嘢可以响佢處訂, 其他免問.
超港人 發表於 23-5-2014 09:55 PM

Anyway...一句講哂like 就幫親,唔like 就make other choice.自由巿埸。

以上有感而發,癹表個人意見,

其實我都不是想訂嘢,好似以前一有合金魂出,就會約埋班老死,一起去買,幾有兒時feel.但現在不同,走埋去買,話全部留給訂客,周圍搵,玩法變了。:80: