Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] 【夢想可成真,人人都係蝙蝠俠】Soap Studio TDKT - 1:12 RC Tumbler

Dr.AL 發表於 14-9-2015 10:21 PM
架車無問題,係你個人有問題啫!

下話無問題:p,咁就真係枉你買咗咁多BATMAN o野竟然連細節,設定方面都無留意過,配服配服{:1_377:}
孫行者 發表於 14-9-2015 10:35 PM
下話無問題,咁就真係枉你買咗咁多BATMAN o野竟然連細節,設定方面都無留意過,配服配服{:1_377 ...

你誤會喇,專家,我係話 dragon 架車都無問題(雖然肉酸D),係你個人腦袋有問題 :x
Dr.AL 發表於 14-9-2015 11:14 PM
你誤會喇,專家,我係話 dragon 架車都無問題(雖然肉酸D),係你個人腦袋有問題

你睇返你自己果部HT 1/6同SOAP對比就知個問題出係邊,我都唔想再繼續拗落去,明晒!

:p你最正常…

呢個POST演變得非常爆趣
真係忍唔住追晒咁多頁
本來打食做CD_ROM,但真係手痕到不能自控

引述果位俾插到一身都係窿既人兄之言:係TUMBLER車頭加鏡頭,仲稱得上忠於原著咩?
如果呢個改動會扣分而降格至稱唔上忠於原著
係,無錯SOAP唔入流,HT唔入流,TOMICA唔入流,山口更加唔知排到隊尾邊到,而HOTWHEELS頂多都係勉強
不過更重要係,按照呢個邏輯
DRAGON頂多排係山口前面
點解?
1.唔該收返埋果D所謂"多動態"既關節先,我係電影無見到一個關節穿咁多窿既BATMAN(斗篷都麻煩摺埋收起,咁粗糙既布料都想係IFC玩跳樓?)
2.原著TUMBLER係唔會拆件,用外盒運送俾用家,由用家自行組裝,更加唔好講砌模型式既入筍設計
3.原著TUMBLER有燈,麻煩DRAGON還原左呢樣先好話人地(其他廠)原唔原著,特別係對人地廠家有關加裝鏡頭果方面既指控
4.唔同你講GIMMICK,而家講上色,電影TUMBLER既上色起碼都似HT/SOAP咁,黑就黑,灰就灰,透明就透明,但點都唔會似威龍咁上到一忽忽,真係"所謂DEMO"同現貨都係咁先死丫嘛(下圖紅圈示,原圖轉載自本帖#52樓)

人家出四點錯處,我又濃縮成四點係啦(其實仲可以更多)
抱歉我都小學雞了:DD

真心
假設,如果,話唔定,我估,有人請左某人幫手宣傳,麻煩認真考慮下,有人真係幫人倒緊米呀
Knightmare 發表於 15-9-2015 11:24 AM
呢個POST演變得非常爆趣
真係忍唔住追晒咁多頁
本來打食做CD_ROM,但真係手痕到不能自控

某人其實一路以為自己好醒, 其實豬過豬炳..........我一見到佢有DRAGON果架的開箱文, 但又轉頭賣Q o左, 我就真係笑o左, 我玩玩具都真係好小會賣, 可能佢等錢駛啦.......我唔知佢係咪有人俾錢佢幫手宣傳定咩啦(我冇興趣知)......但我就知道, DRAGON果架真係比較起o黎, 排隊尾law, hotwheel果d都正過佢啦~~~~

都唔知佢咁緊張做乜:ar:,你鐘意買 Dragon 你嘅事,做乜要講到人地覺得 Soap 好D,好似好白痴或者有罪咁? 除非你有直接利益關係喇! :p

算啦 其實你最緊張咪係一架soap買到兩架dragon 但架dragon唔識著燈  冇得搖控囉 lol
arde2046 發表於 15-9-2015 12:55 PM
某人其實一路以為自己好醒, 其實豬過豬炳..........我一見到佢有DRAGON果架的開箱文, 但又轉頭賣Q o左,  ...

我副職係做玩具買賣,要入貨同出貨比人嫁聰明!:78:
孫行者 發表於 15-9-2015 08:11 PM
我副職係做玩具買賣,要入貨同出貨比人嫁聰明!

玩具買賣? :Q

即係「炒家」,炒賣玩具,講得咁好聽 :DD
Dr.AL 發表於 15-9-2015 09:16 PM
玩具買賣?

即係「炒家」,炒賣玩具,講得咁好聽

o野可以亂食但係説話唔可以亂講!
我唔會咁衰仔做炒家o羅,買賣就話人係炒家?,咁哩度個玩具大笪地裡面咪全部都係炒家…
:@
孫行者 發表於 15-9-2015 08:11 PM
我副職係做玩具買賣,要入貨同出貨比人嫁聰明!

副職係玩具買賣.....??...副職係做網絡打手.........??
冇人對你係做乜雞賣乜鴨有興趣............不過指鹿為馬呢D豬行為, 就係正常人都頂你唔順啦!!!

唔駛回我啦, 我對你一D興趣都冇...........希望有多D傻仔信你聽你講啦~~~~
arde2046 發表於 15-9-2015 12:55 PM
某人其實一路以為自己好醒, 其實豬過豬炳..........我一見到佢有DRAGON果架的開箱文, 但又轉頭賣Q o左,  ...

你玩玩具竟然可以有入無出?咁你個空間應該大極有限……你等錢駛你o既事,我都要清o下位嫁:76:
孫行者 發表於 15-9-2015 11:15 PM
你玩玩具竟然可以有入無出?咁你個空間應該大極有限……你等錢駛你o既事,我都要清o下位嫁

你條傻仔自己炒賣玩具而要四圍HARD SELL, 竟然會話係我等錢駛.......你訓醒未呀? 語無倫次~~
arde2046 發表於 15-9-2015 11:13 PM
副職係玩具買賣.....??...副職係做網絡打手.........??
冇人對你係做乜雞賣乜鴨有興趣............不過 ...

科技咁發達係手機撩幾隻字有幾難?

你咁正常咁你就繼續去撐你部虛設唔阻你~
孫行者 發表於 15-9-2015 11:15 PM
你玩玩具竟然可以有入無出?咁你個空間應該大極有限……你等錢駛你o既事,我都要清o下位嫁

睇你玩開D乜野質素既 Batman 就知你幾有 taste 喇:34:

住德福就去寸人無地方,你真係「強」{:1_377:}

http://toysdaily.com/discuz/forum.php?mod=viewthread&tid=239927&extra=page%3D1&page=1

http://toysdaily.com/discuz/forum.php?mod=viewthread&tid=239677&extra=page%3D1&page=1