Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] 【夢想可成真,人人都係蝙蝠俠】Soap Studio TDKT - 1:12 RC Tumbler

Thanks for sharing!
孫行者 發表於 12-9-2015 12:03 AM
文章提及Adran重新修改o左o的細節,咁樣倒自己米…唔改好過

個文章仲提及還原度係史上最高,百份 ...

師兄有時間做鍵盤戰士唱衰 Soap , 不如快D 開隻最忠於原著既 Dragon 影相比大家見識下喇

Maize 1/43 , HT 1/6, Soap 1/12 , Hotwheels 1/18, Takara Tomy , 山口式 , Mattel 遙控我全部有齊 , 剩係無Dragon 果部 , 就係因為佢整到好似襟扁左既曱甴咁 ………… 我都想見識下 , 快D影相比小弟見識下
Dr.AL 發表於 12-9-2015 11:02 AM
師兄有時間做鍵盤戰士唱衰 Soap , 不如快D 開隻最忠於原著既 Dragon 影相比大家見識下喇

Maize 1/43 , ...

師兄 有無計將 hotwheels 前轆改細?
係啦,支持  孫 師兄,快點post 相,好想快點睇
孫行者 發表於 11-9-2015 07:41 PM
兩者唔係個手柄錯,係手柄前面果舊嘢外形有分別,一個啱,一個錯
如果我話下面果個啱未 ...

其實唔同比例 , 玩法又唔同 , 唔明點解係要踩低人地話自己袈好?

有無諗過 Dragon 點解無咁受歡迎 ? 其實 1/9 真係好難同其他野一齊玩 , 我架 1/12 The Bat 可以同架 Soap 一齊 crossover , 1/9 只有Dragon 一千零一隻 Batman, 乜都無 , 咁既價錢 D 人寧願玩 Hottoys ………….

wa 咁樣拍埋架The Bat 氣勢出晒黎!

終於見到The bat  + soap tumbler 放埋一齊!!! {:1_377:} 真係正到爆....
{:1_377:}成套1/12 咁玩真係好正,可惜我無位放The Bat {:1_207:}
hottoys 1/12 兩隻公仔明顯細咗半至一個碼:help:...拍埋一齊唔夠協調和諧:time:?!...真係可惜:$!!
Dr.AL 發表於 12-9-2015 11:25 AM
其實唔同比例 , 玩法又唔同 , 唔明點解係要踩低人地話自己袈好?

有無諗過 Dragon 點解無咁受歡迎 ? 其 ...

Cool ! I am thinking to buy the HT Bat too.  Great collection !

我做鍵盤戰士?我係用手機上電腦版黎回post

山口式果部咪仲扁過威龍~……HT,SOAP,Hot Wheel,Mattel都係錯尾轆鈴,我之前出過威龍部1/9開箱文,係你o地唔爬文姐
:38:
孫行者 發表於 12-9-2015 08:24 PM
我做鍵盤戰士?我係用手機上電腦版黎回post

山口式果部咪仲扁過威龍~……HT,SOAP,Hot Wheel,Mattel ...

得開盒相同 showroom 相果篇開箱文? :@

http://toysdaily.com/discuz/forum.php?mod=viewthread&tid=242576&highlight=Dragon%2Btumbler

好精采呀:x

如果儲晒1:12真係皇道....但有冇BANE同GORDON靚的1:12?
Dr.AL 發表於 12-9-2015 09:50 PM
得開盒相同 showroom 相果篇開箱文?

http://toysdaily.com/discuz/forum.php?mod=viewthread&tid= ...

即管笑,我無乜所謂~:38:你自己行落廣華街睇實物o羅,又或者上YouTube睇片,我再強調我無意踩SOAP

如果SOAP係做得好o既又點會比我踩?真係做得好我一定支持佢撐到底!

依你所講Maize 1/43 , HT 1/6, Soap 1/12 , Hotwheels 1/18, Takara Tomy , 山口式 , Mattel

市面上咁多部TUMBLER就只有Maize,TAKARA Tomy,山口式,仲有Eaglemoss + Dragon威龍果部顏色方面先係正確,就連磁石版都係用黑色鈴