Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] 【夢想可成真,人人都係蝙蝠俠】Soap Studio TDKT - 1:12 RC Tumbler

kuni 發表於 12-9-2015 01:02 PM
hottoys 1/12 兩隻公仔明顯細咗半至一個碼...拍埋一齊唔夠協調和諧?!...真係可惜!!

話晒HT第一次做6",水準係咁上下嫁啦……
下,?孫兄真係唔放多d 相?分享下嗎 大家愛玩具
cbyn 發表於 13-9-2015 02:38 PM
下,?孫兄真係唔放多d 相?分享下嗎 大家愛玩具

佢邊有相分享?得個吹字:p

蝙蝠俠收藏家? 分享下D收藏先喇!
Dr.AL 發表於 13-9-2015 03:55 PM
佢邊有相分享?得個吹字

剛剛追返le個post, 佢真係同零度戰機有得fight. :DD
cywatt 發表於 13-9-2015 04:56 PM
剛剛追返le個post, 佢真係同零度戰機有得fight.

Oh... I miss him 零度戰機 very much .... :$
cywatt 發表於 13-9-2015 04:56 PM
剛剛追返le個post, 佢真係同零度戰機有得fight.

師兄唔提返都差D忘記左戰機呢個奇人:handshake:
各位師兄,請問零度戰機是好出名的嗎?小弟年資淺:D
其實你地真係好唔岩,佢已經做緊一件世界上最羞辱既事,:69:
就係講大話比人踢爆後都要繼續死撐落去,呢D事情真係要將尊嚴完全捨棄先做得出{:1_201:}
佢比你地笑到收左皮,既然大家都知佢為人,應該唔好再虐畜啦:34:
一陣佢又小學雞,(彈)晒你地出來,又攪到版主要做野,收返晒D(彈)POST:36:
你話叫版主情何以堪呢?:38:
我一向係不買美國英雄,但SOAP 呢架車我都入咗!太正!
但呢個post發現有個人不停踩,,,,,哈.真係得啖笑
我唔知有幾忠於原著,起碼Hottoys, 威龍架車吸引唔到我
但呢架車的可玩性, 令玩開medicom的死忠都買, SOAP巳經係成功咗
佢邊有相分享?得個吹字

揾日放假得閒,再影多啲威龍部TUMBLER
我一屋都係TUMBLER:26:
bbq1120 發表於 13-9-2015 11:32 PM
其實你地真係好唔岩,佢已經做緊一件世界上最羞辱既事,
就係講大話比人踢爆後都要繼續死撐落去,呢D事情 ...

SOAP做錯4個地方你o地係有眼睇o既~有晒圖你睇仲話我講大話,睇黎你o地都唔係真正鐘竟蝙蝠俠o既人,連細節都未搞清楚就係度質疑我:38:

盲目咁去崇拜一部錯轆,錯鈴,錯軚盤o既TUMBLER,你係得o既~{:1_377:}
佢邊有相分享?得個吹字

我係玩具日報哩度分享o左玩具/Figure好多年,識得我o既人都知我係專門收藏開BATMAN o野,次次講親都係蝙蝠俠,因為我係死忠黎!

帳號個名並唔重要,最重要係我永遠會繼續係玩具日報哩度同各位分享BATMAN o野
:78:
Dick.Po 發表於 10-9-2015 11:05 AM
你自己數數威龍有幾多個關節先啦⋯⋯
冇腳掌關節根本只能屍站,唔好要求擺到POSE啦⋯ ...

【夢想可成真,人人都係蝙蝠俠】
我係非常同意Dick大你哩個標題,但係眼睛雪亮o既人都唔會想去買一部做錯設定o既BATMOBILE掛…

唔係錢銀個問題,始終錯o左就係錯o左,過唔到自己果關
:42:

SOAP我同意佢係精密,唯一要彈o既係做錯設定姐,總結:我都支持SOAP Studio,雖然係爭小小,畢竟起碼佢o地有努力過!:67:
chmaki 發表於 11-9-2015 01:47 PM
阿BATMAN粉絲, 你CHECK左TUMBLER MANUAL未呀, 邊部先係錯PANEL嫁究竟?

SOAP Studio果部1/12 TUMBLER,果兩位開發者Camby同Adran由於唔滿意電影原著個設定所以重新修改咗TUMBLER啲細節,詳情去59樓睇

下圖為Dragon威龍1/9 TUMBLER個駕駛倉及軚盤,SOAP果部原本個軚盤都係咁..

孫行者 發表於 14-9-2015 07:28 AM
SOAP Studio果部1/12 TUMBLER,果兩位開發者Camby同Adran由於唔滿意電影原著個設定所以重新修改咗TU ...

呀專家兄 , 本來費事教精你 , 不過你咁好心機起我舊 post , 唯有同你癲下:

Tumbler 個 Control Panel 有唔同 mode 架 , Attack mode 同普通駕駛時唔同架 , 可以話大家都錯又大家都無錯 ,  專家 !!! :DD

有無買本書大睇下呀? 讀多 D 書喇 , 不學無術 !!! :p