Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] 【夢想可成真,人人都係蝙蝠俠】Soap Studio TDKT - 1:12 RC Tumbler

arde2046 發表於 11-9-2015 03:31 PM
佢真係好鐘意"威龍"果隻下........應該入O左唔小貨.......要出貨就難免要四圍宣傳下........如果佢 ...

我只係入咗兩部,一部賣咗比哩度o的師兄,另一部自己收藏~
Dr.AL 發表於 11-9-2015 04:07 PM
多謝takeshi師兄意見 , 等我話俾 Adran 聽 , 不過要等佢地去完 STGCC 先 ……..

Thanks 師兄~~!!!:handshake: 我等得....:35:佢肯出就得....

go-go 發表於 11-9-2015 04:11 PM
我早前都sent過這個建議俾佢地, 希望事成啦

yes..希望得...如得,真係除左係玩樂指數外觀嘗度都係最top

我想講下個人意見…見話改良左..甘去左shop睇實物

整體感覺仍然吾舒服,我得最大問題果part仍冇改到,係車尾太扁,感覺係車尾凹陷左落去,所以吾多順眼怪怪甘…睇其他版本就冇甘ge感覺,覺得尾翼都短左,本身應去到尾輪邊的長度….
takeshi 發表於 11-9-2015 05:10 PM
我想講下個人意見…見話改良左..甘去左shop睇實物

整體感覺仍然吾舒服,我得最大問題果part仍冇改到,係 ...

各花入各眼:78:
Dr.AL 發表於 11-9-2015 03:46 PM
孫行者師兄周圍唱衰 Soap 部車而不停 sell Dragon 果部 , 都好明顯下 .........
利申 : Soap 老闆係我朋友 ...

你哋開發SOAP部TUMBLER如果真係有心機搞好佢,做到足嘅話,又點會比我捉到有4樣嘢做錯咗..

PS:我絕對無意係雞蛋裡面挑骨頭,個事實係的而且確粒雞蛋本身已經有骨頭伸出黎,我只想盡小小綿力去拔走佢

我每一句說話絕對唔係老作求其up,砌人生豬肉,我所講嘅嘢/搜集返黎嘅資料都有根有據,好有公信力,亦唔係要爭強好勝爭輸贏,唔係啱就係錯嫁啦,睇您啱幾多嘅姐~

輸贏無乜所謂,唔駛咁執著【我自己都知】,亦唔想再係兩者之間糾纏落去,總之啱就啱,錯就錯

駕駛倉門開啟角度
頭轆闊度
軚盤,(SOAP個設計太兒戲似係虛構出黎,原著複雜好多)
尾轆條鈴隻色用錯

如果哩4樣嘢都做得啱,定價就算要1皮嘢我都會入手
{:1_203:}
chmaki 發表於 11-9-2015 01:47 PM
阿BATMAN粉絲, 你CHECK左TUMBLER MANUAL未呀, 邊部先係錯PANEL嫁究竟?

兩者唔係個手柄錯,係手柄前面果舊嘢外形有分別,一個啱,一個錯
如果我話下面果個啱未必有人信,因為咁多人撐SOAP:38:
:x就繼續比SOAP蒙蔽您哋...

SOAP Studio個軚盤

Dragon個軚盤

Demo相,未上色未完成品

Really a waste of time to argue here. .... ..  buy all of them. What is the problem ?

SOAP model is a very detailed and complicated RC toy and the Dragon one is simply a plastic model with no special feature at all.  What need to compare the two ???
RRAAYY 發表於 11-9-2015 07:45 PM
Really a waste of time to argue here. .... ..  buy all of them. What is the problem ?

SOAP model  ...

OK OK, a loyal to the original movie another non-film original

Do not want everyone to be kept in the dark:64:
which better???

照29樓+55樓兩張內籠圖來說:36:...兩架都錯喎:die:...算啦:)...鍾意邊架咪買邊架囉...有能力兩部買晒自改都得:handshake:...我就暫時剩睇過小丑嗰集:(...以我所知...佢駕駛位置可以移去中間(約Soap 嗰隻鏡頭位置)"爬"喺度駕都得...照計呢兩張圖都係嗰集:58:...如果其他集數無改設定...要說其中一架是100%忠於"原著"咪...:70: ...自已接受咪OK囉...祝大家心開意解...
kuni 發表於 11-9-2015 09:09 PM
照29樓+55樓兩張內籠圖來說...兩架都錯喎...算啦...鍾意邊架咪買邊架囉...有能力兩部買晒自改都 ...

Dragon同Hot Toys果部軚盤造型都係一樣,係得SOAP果部改咗,精明嘅人一眼就可以睇得出
三者裡面其中一部出咗事仲繼續量產..囧:42:

真係要比隻手指公過佢
{:1_377:}

最主要係軚盤手柄位前面果舊嘢有出入,內籠無事~{:1_210:}
其實soap最初個設定都係一樣,不過後尾唔知點解改咗{:1_375:}

starplatina 發表於 11-9-2015 10:59 PM
其實soap最初個設定都係一樣,不過後尾唔知點解改咗

文章提及Adran重新修改o左o的細節,咁樣倒自己米…唔改好過:42:

個文章仲提及還原度係史上最高,百份百跟足電影原著……可惜比軚盤,頭轆+尾轆條鈴出賣o左,自打嘴巴{:1_237:}