Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] 【夢想可成真,人人都係蝙蝠俠】Soap Studio TDKT - 1:12 RC Tumbler

仲呔鈴:70:...DRAGON 條呔都錯喎好似:42:...中間嗰點銀色o既:^...唔係黑色咩:42:...外圍啱中心錯?!:76:...算啦:77:...暫時(應該?!)無100%縮小技術架:(...除非有DORAEMON支(放大)縮小電筒啦:34:...其實DRAGON 尐3D技術真係麻麻咋{:1_200:}...你睇佢尐12"出到咩款都知啦:53:...Dragon 你又唔係有份(唔會有啩?):34:...撐到咁你都好叻啦:77:...無謂俾人當傻仔啦:60:...收手啦!:o...討論玩具啫:)...以和為貴{:1_199:}
孫行者 發表於 16-9-2015 09:14 PM
我最主要係分析同比較TUMBLER,請你唔好扯開個話題OK?明明講緊部TUMBLER,你同我走去講隻31"BATMAN做乜 ...

31吋batman唔係玩具?
可以請問大大,充一次電,車子可以遙控多久?謝謝
kuni 發表於 16-9-2015 10:06 PM
仲呔鈴...DRAGON 條呔都錯喎好似...中間嗰點銀色o既...唔係黑色咩...外圍啱中心 ...

睇到123樓個回復已經打算收手,但係撐虛設o既人唔理版主勸告,仲不停係咁插我,有乜計?

除o左自己之外,原來哩度根本無一個鐘意電影官方數據設定,真係有o的另人失望
:what:
孫行者 發表於 16-9-2015 11:26 PM
睇到123樓個回復已經打算收手,但係撐虛設o既人唔理版主勸告,仲不停係咁插我,有乜計?

除o左自己之 ...

Dragon 都唔跟足電影設定,個軨中間係黑色,點解Dragon 中間銀色? :p

孫行者 發表於 16-9-2015 09:05 PM
講真Dragon要著LED燈並唔難,LEGO部76023都可以加LED燈,Dragon一樣可以~

要加燈即係無跟足設定喇!:x
孫行者 發表於 16-9-2015 09:21 PM
唔計你第3様,其餘3樣你自己都識講…其實我唔係因為價格而唔選擇SOAP,我都唔想再重複又重複,你明 ...

明架喇,見你玩D咁「正」嘅 Batman,知你有另類癖好:x

除o左自己之 ...

如果你答到以下你自己攪出來既問題,就唔會有人插你啦...

1.你話(我只係入咗兩部,一部賣咗比哩度o的師兄,另一部自己收藏~)
咁另一部可以開來影比我地睇嗎?
2.請不要叫大家(你自己行落廣華街睇實物o羅,又或者上YouTube睇片)
因為你講過(揾日放假得閒,再影多啲威龍部TUMBLER)希望你有口齒...
3.你話(識得我o既人都知我係專門收藏開BATMAN o野,次次講親都係蝙蝠俠,因為我係死忠黎!)
如果真係死忠,呢架SOAP 1/12你應該都收藏埋,因為(嚴格黎講我買黎最主要係用作收藏用,與質數無關)
4.你個人係好有宗旨(唔係錢銀個問題,始終錯o左就係錯o左,過唔到自己果關)
(我從來都對事唔對人,SOAP係做得好o既我一定支持)咁你分享果隻大膠BATMAN既細節設定有無問題?
如無(下話無問題,咁就真係枉你買咗咁多BATMAN o野竟然連細節,設定方面都無留意過,配服配服)
如有(但係眼睛雪亮o既人都唔會想去買一隻做錯設定o既BATMAN掛…)唔明你宗旨既方向...
5.你重豪氣地講(虛設始終係虛設,除非改返原設,我幾貴都買)(如果SOAP係做得好o既又點會比我踩?真係做得好我一定支持佢撐到底!)
(我認為一個小學雞無可能會買得起一部1/9 TUMBLER)
你咁死忠,又唔計較價錢,點解要放左(其中一部)出去既?屋企無位可以租迷你倉架?
點解要將(你最撐既)威龍1/9蝕住放出去呢?

面係人比,架自己丟,答下我啦!!!
(原來哩度根本無一個鐘意電影官方數據設定)
我好鍾意架,咁呢隻個樣係咪電影官方數據設定來架?

除o左自己之 ...

俾所有人話低B, 都仲唔識反省下............真係冇得救~~~:(

不停"虛設". "虛設"..........咁有邊一間玩具廠而家係100%完全正確做到部Tumbler呢???.........如果你答唔出, 唔該收口啦.........以你的歪理, 根本所有廠都失敗, Hottoys, Hotwheel, Soap, Dragon.............冇一間值得買!

大家插你, 你唔好以為因為係你自己樣衰先, 而只係大家對你果D扭曲事實, 癲倒黑白o既所謂理據, 完全頂唔順先出聲..........真心講句, 我勸你如果有病, 真係快D去睇下醫生好喎, 唔好拖了!
收藏得BATMAN就預o左哩條路係會無止境咁一直行落去,非三言兩語可以動搖到我,低B,玩具?我一直儲開3.75,4~18",唔儲得31"?低B灰膠都無辦法,鬼叫佢係蝙蝠俠咩

你o地咁在意低B玩具咁不如話埋NECA果隻1/4 BEGINS版俠影之謎~,哩隻將會係我 1/4 Christian Bale版BATMAN裡面o既第4隻,已落訂等出貨,即管插
{:1_203:}

1/4 我儲開D 唔跟足設定既 HT 同 EB ...........:p

D 31" 灰膠鞋 Batman 無玩開 .........:DD

孫行者 發表於 17-9-2015 12:03 AM
收藏得BATMAN就預o左哩條路係會無止境咁一直行落去,非三言兩語可以動搖到我,低B,玩具?我一直儲開3.75, ...

你d收藏都唔係跟足電影設定 我都好嬲A_A   不如貼你一隻跟足設計既玩具啦 我等緊A_A
Dr.AL 發表於 17-9-2015 12:27 AM
1/4 我儲開D 唔跟足設定既 HT 同 EB ...........

D 31" 灰膠鞋 Batman 無玩開 .........

我同你一樣HT,EB,加多隻CT,黎緊再入埋隻NECA就4隻

兩隻新Suit,兩隻舊Suit,哩度係4間廠黎~
孫行者 發表於 17-9-2015 12:03 AM
收藏得BATMAN就預o左哩條路係會無止境咁一直行落去,非三言兩語可以動搖到我,低B,玩具?我一直儲開3.75, ...

.............低B唔係指玩玩具的人, 亦唔係指玩BATMAN的人, 亦唔係指玩3.75, 4~18" OR 31" Batman的人...............而係指滿口歪理, 答非所問, 狗唔答8的人...........

唉, 算......你都係唔會明呢度所有正常人講乜.........

孫行者 發表於 16-9-2015 09:05 PM
講真Dragon要著LED燈並唔難,LEGO部76023都可以加LED燈,Dragon一樣可以~

咁講真加燈比油轆軨難呀. 上色我打開樽油就得, 加燈又要駁電線又要度位又要開洞呀. 而且講真唔係難度問題, 依家係要自己加就唔係100%跟足電影設定了, 因為電影內tumbler是有燈的呀. 我都好明白師兄的"有要求"的態度呀, 講真俾我買都買架有value的, 值得買的, 但既然Dragon呢款都唔係100%跟足電影設定又唔平, 我就唔會考慮佢了.