Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] 無限感觸 - ES合金03 GETTER ONE -

我合金鋼飛天鑽係從秋葉原抬回來!一定會支持你!!
我買齊,永遠支持你
回復 44# vlyc

I saw today in "kan wong" Baseman, "In's", price is almost the same, but not so many stocks left.
:71:
我無玩開sd..不過真係要比個讚您地公司同同事..看得出設計者以玩家角度出發及將價格盡量大眾化...雖然見部份三一qc有問題..但已超出您們控制範圍..而您們也為受影響消費者積極解決...看到超獸天威試辦...希望能如期推出...加油:71:
等待貴公司的超獸,天威,宇宙騎士,功夫猫黨
感謝angelheart 兄的寶貴意見,其實綠色部份發光我們亦曾考慮,但因為底下有一層金屬銀以表達機械感,而透明綠 ...
jkcyc 發表於 4-1-2011 04:55 PM

努力 呀, 我等緊天威同高狄安~~~
:he: 期待黃金俠! 加油!!
千祈唔好放棄!支持負責任既公司, 支持ES合金!!:66:
回復 38# jkcyc

支持有良心、負責任的企業:$
我常常都打機戰(雖然打來打去都係個2只.....)故最愛Q版....我會繼持...請繼續努力:$
感謝angelheart 兄的寶貴意見,其實綠色部份發光我們亦曾考慮,但因為底下有一層金屬銀以表達機械感,而透明綠 ...

謝謝您的回覆!小弟絕對會繼續支持貴公司用心推出的產品!
但對於聖鬥士,小弟有些擔心…
一)面相問題…機械人的面形大部份都是用橫直線構成的,因此比較容易整,但人形面相則弧位較多,比較難掌握,很容易走樣。(聖鬥士還好,北斗之拳到目前為止連日本雕刻師也雕不出神粹)
二)身形方面…Q版大部份都是頭大身細腳短,因此重量都在上半身,關節loose跌到的情況很容易發生,除非將腳的粗度弄得像三一而不是金剛飛天傳,這樣的比較穩陣,但另一問題就是美感會否受到影響呢?
以上只是小弟的無知愚問,但如果做得好的話,超音戰士、天空戰紀、阿龍、未來警察都不是夢(妄想中)
支持樓主!! :71:
期待 Cybaster & Shulawga!!!! :shiny:
回復 2# SHOCKER

抱歉......之前我都係其中一個講句「delay no  more」既人....
因為唔明白製造過程既困難.....初時見到公怖既消息....
由期待....一直等....至想放棄.....
但係而家明白左有關方面既難處....
明白你地既誠意....我會一直等囉....
希望天威同超獸可以快D見街....

一個非常膚淺既人的廢話

真係有良心, 支持你們!
我都好期待超獸既降臨!!!
努力加油!!!!:79: