Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] 無限感觸 - ES合金03 GETTER ONE -

好有heart, 睇原這個post好感動, 起初見這系列真係好驚喜, 不過一等再等已經熱情冷卻, 但知道顧中原因,同埋action toy主動提出售後換有問題的貸o既服務後, 真係要買一隻支持下!!(雖然想等超獸同天威), 加油~!!:71:
I am from Canada.  I was following your web and especially the getter GK.  Since then, I already decided to support if your products make to the market.  Keep up the good work!  :74:
我一向都支持ES架...加油!:71:
如果ES有機動警察就好啦:67:
我有買到這隻三一,一間有誠意的公司推出的產品當然要支持!綜觀三一最欣賞是頭部的設計,精緻十足,加上發光更是錦上添花!(開頭我以為綠色部份都會發光)手腳關節我覺得好像山口式,不過優點係要學習的。唯一覺得可以改善就是腳紅色線的上色,噴得不是太好,但好像很瓦的,只是個人看法而已。不過從這對腳的噴色大概可以估計到天威勇士阿龍的噴色(不要介意)。
係大陸搵廠生產真係好難,因為現在成本不斷上漲,找一些山寨廠生產等如扔錢落鹹水海。想管好質量,找一些台灣管理層的比較好,大陸的一開始什麼都好好好,最後垃圾都要你硬食。而且員工心態標有問題。香港員工做得好係應該的,大陸員工番工就正常,做得好係額外的,他們根本不明收了人工就要做好的心態,還常常覺得我們要求太高。有問題就賴顧客賴供應商賴老板,從來不會覺得自己有問題。他們最厲害就是EQ高,你有你嘈,佢地有佢地做,真係心血少點都會爆血管…(講了咁多廢話,對不起!)

有幾條問題想問下:
1)請問會不會有新List出同埋今年會推出的目標?
2)有冇hints香港獨有的產品?
3)希望唔會有什麼限定版…啊啊
睇完呢篇文, 我係cd rom, 都要出post支持下!:71:
lu兄加油~~
記得當年睇你ng...你話呢隻getter只係你上一個美勞堂既功課...

雖然等左咁多年....但終於都等到lu兄你隻getter面世~~

雖然我對getter無乜愛...但我都好支持ES合金呢條line~~希望可以繼續出落去~~
支持啊~
追過Lu兄的web
當年的SD 農丸簡易上色 讓我燃起SD魂啊~
GGG更是達到巔峰啊
感謝angelheart 兄的寶貴意見,其實綠色部份發光我們亦曾考慮,但因為底下有一層金屬銀以表達機械感,而透明綠在經過銀油的阻隔後效果不是太理想,故此最終選擇了只有眼部發光
而噴油方面我們亦有留意到,由於腳部是一個圓柱體而不是前後分件,故此噴紅線的時候誤差較大,吸收今次的經驗,相信下次會有所改善

1)請問會不會有新List出同埋今年會推出的目標?
希望在今年內推出的有以前曾展示過的超獸機神,黃金俠,高迪安,大空魔龍Gaiking及聖鬥士星矢系列
2)有冇hints香港獨有的產品?
暫時可透露的是宇宙騎士和功夫貓黨,另外還有一些是仍未能公佈的
3)希望唔會有什麼限定版…啊啊
理論上是不會有的,因為我們本身是香港公司,會以照顧香港市場為大前提,
希望喜愛此系列的朋友都能買到我們的產品,而各大零售商號更是一直支持著
我們的重要伙伴,故此不會抽起某一些款式自行發售

不過希望各位明白的是我們只是一間小公司,每次生產的貨量不多,
斷貨後更有一段較長時間不能再版,如有向隅的情況敬請體諒

謝謝~

Jack
Action Toys

用心血去造的玩具,就算我不玩開Q版,我也想入一隻來體會一下,已被樓主所感動,等看我的es玩具報告吧,請堅持下去,我中意儲一套!
感謝angelheart 兄的寶貴意見,其實綠色部份發光我們亦曾考慮,但因為底下有一層金屬銀以表達機械感,而透明綠 ...
jkcyc 發表於 4-1-2011 04:55 PM

超獸機神,黃金俠,高迪安, 宇宙騎士和功夫貓黨:shiny:
有排唔會再版, 咁我隻金剛飛天鑽要等下了:$
入左. 期待其他系列!!!

記得 keep 住推出資料保持人氣呀.
:43:
雖然我唔會買getter 呢3隻, 但我都買左之前既戰國魔神同哥頓, 玩後都好滿意, 所以往後出既而又係自已鍾意既機體必定支持 :$
wish to buy
但周圍都冇貨....
會否再反貨?
天威超獸一定入!