Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Riobot Super Robot Wars 超級機械人大戰 OG SRX

馬仔 發表於 18-1-2022 09:32 PM
睇報告要睇呢個,唔好睇個d報喜不報憂既人講野,同講粗口無分別。

https://youtu.be/pAIz4_SHtkI

睇完我覺得佢似為!而!wor....

首先, 我個人覺得佢呢個拳頭收納方式幾好呀, 老變嗰種方式係還原變型嗰種感覺, 但係我試過無數次因為咁變而搞到隻手花哂, 什至斷件. 當然, 佢個鬆緊度照咁睇係有好大改善空間啦...

至於模形式變形來講, 大佬呀, 佢變形係隻腳變做手, 隻手變做腳, 我知係可以做到完全變形, 但係美觀同可玩性, 我會揀美觀law .... 而家咁樣, 變完實實淨淨咁咪幾好(飛機ja )
k_dash 發表於 19-1-2022 06:34 AM
主要係付出同期覺回報唔成正比,定價咁高你比啲咁架水準我又點會服氣?依家就睇SMP出成點 ...

SMP果邊, R2, R3同合體part係魂限, 有心想買就要加油了
Nick然 發表於 19-1-2022 10:23 AM
SMP果邊, R2, R3同合體part係魂限, 有心想買就要加油了

係,公佈左?你估?未收到消息。

我記得係R1+R-gun 一set, R2+R3 一set, parts 應該另出(如果出的話)。

好似無講過魂限,有錯請更正!
馬仔 發表於 19-1-2022 10:34 AM

我記得係R1+R-gun 一set, R2+R3 一set, parts 應該另出(如果出的話)。 ...

有講呀,R1+R GUN 1套出通販,R2 powered+R3 powered 1套,SRX合體件+G-GUN powered配件set 又1套,呢2套魂限出,所以我預期成set嘢買齊要3千...
馬仔 發表於 19-1-2022 10:34 AM

我記得係R1+R-gun 一set, R2+R3 一set, parts 應該另出(如果出的話)。 ...

果時公佈有提過, R2, R3 預今年春季, 合體parts就夏季, 價格未定
Oh, 咁定左千值就算,太貴。

唔開多個係列。
Vince 發表於 18-1-2022 06:53 PM
原來而家買玩具都要買有 保用証 ....

thrrezero is like this all along, needs registration

其實人地一早公佈左R1的變形係成隻拆散再合体,拳頭處理都講埋,佢哋只強調變形唔需要換部件
https://ameblo.jp/sen-ti-nel-info/entry-12654614715.html

好似唔太覺眼有人放售, 並係本身件貨香港仲未賣街呀?
tsang_20190721 發表於 31-1-2022 12:10 PM
好似唔太覺眼有人放售, 並係本身件貨香港仲未賣街呀?

一早賣咗啦,可能買散裝啲師兄比較少,多數人都係買套裝所以巿面去無乜現貨
redfish 發表於 31-1-2022 12:08 PM
其實人地一早公佈左R1的變形係成隻拆散再合体,拳頭處理都講埋,佢哋只強調變形唔需要換部件
https://amebl ...

香港好多人都唔明日文,都係看圖識字,圖上都無表現到要咁樣拆法就做成呢個落差
k_dash 發表於 31-1-2022 12:40 PM
香港好多人都唔明日文,都係看圖識字,圖上都無表現到要咁樣拆法就做成呢個落差 ...

其實都唔駛識日文, 留心睇圖見冇旋轉機構冇打開機關就應該估到, 只係大家都太一廂情願, 心諗呢個價冇理由唔可以完全變形, 然後擅自期待擅自失望
darkfreedom 發表於 31-1-2022 01:24 PM
其實都唔駛識日文, 留心睇圖見冇旋轉機構冇打開機關就應該估到, 只係大家都太一廂情願, 心諗呢個價冇理由 ...

我認為初出設定3D圖千記真係有意咁淡化咗個拆散設計(唔係無講,只係點到即止),重視多啲一件多用無乜餘件呢個設計表現,我自己早就定義咗呢件嘢就係有合金版SMP,最大賣點係可以砌返啲餘件上個身度(呢個先係佢主要賣點),當然就係咁樣就賣到呢貴會有好多人唔接受
k_dash 發表於 31-1-2022 12:38 PM
一早賣咗啦,可能買散裝啲師兄比較少,多數人都係買套裝所以巿面去無乜現貨 ...

精品好似未派貨?
你好 發表於 31-1-2022 01:44 PM
精品好似未派貨?

你又點醒咗我,可能真係得千記派緊貨