Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Riobot Super Robot Wars 超級機械人大戰 OG SRX

馬仔 發表於 8-5-2022 03:03 PM
其實,呢款SRX可以交俾Lego做,同玩隻Lego無咩分別,

拆拆,換換,砌砌。

開初就一直講佢個concept就係拆散重組,其實要咁設計都無問題,不過依家睇片出嚟個感覺係好多榫位,收得咁貴理應用啲更聰明方法去處理,入榫耐玩性唔覺得會高,唔拆得幾多次,膠料耐咗又會變脆,都係玩過一次入盒算
yimingyang 發表於 8-5-2022 01:19 PM
肯定沒怎麼仔細看說明書兼粗玩
SRX手臂變大砲時沒有將前臂正面裝甲上移並裝上手背零件
R-1合體沒有交換機 ...

同意,佢有啲話合体冇用個件,其實都可以安裝上去.
官網都已經講明合体個時有咩件係冇用.
睇左一半,合體複雜,千練值真係出得一般,令我期待smp出品。笨大一定睇住千值黎食
等啲優質YouTuber做示範跟住玩會好啲

RIOBOT 変形合体 R-GUNパワード
価格:19,800円(税込・送料別)
2022年10月発売予定

https://hobby.dengeki.com/reviews/1541373/

WOW 手臂都斷啦
這裡擺出來的R-GUN已經是量產化彩色樣板了,看來實際產品跟這個應該已經沒什麼差別了

觀乎一眾YOUTUBER的R1+R2合半身, 應該R3拚埋更慘不忍睹, 我覺得BANDAI不如出隻SRX超合金魂FA先喇....
熱狗OO 發表於 17-5-2022 06:22 PM
觀乎一眾YOUTUBER的R1+R2合半身, 應該R3拚埋更慘不忍睹, 我覺得BANDAI不如出隻SRX超合金魂FA先喇....  ...

咁奇怪?!我睇幾條片都話R1 F2合體後so far實淨喎????
【発売情報】
RIOBOT 変形合体 R-2パワード
2022年5月21日頃発売予定

https://sen-ti-nel.co.jp/sale_information/8754/

stonekeung01 發表於 17-5-2022 09:01 PM
【発売情報】
RIOBOT 変形合体 R-2パワード
2022年5月21日頃発売予定

唔係有地方派了貨咩?

這是日本發售日,因為船期加上黃金周而延遲  發表於 18-5-2022 04:21 PM
想問問隻 R3 & R1-R3 套裝, 係唔係預計七月會派街呀?
tsang_20190721 發表於 25-5-2022 03:55 PM
想問問隻 R3 & R1-R3 套裝, 係唔係預計七月會派街呀?

我就預左佢會 delay law
無眼睇