Toysdaily 玩具日報

查看: 75455|回復: 378

[新品消息] Riobot Super Robot Wars 超級機械人大戰 OG SRX

ACG HK 2021 展示 updated

暫時望落好似好一般

利申 : 我有訂三隻套裝  
係囉,影埋個stand對比下好似咁細隻嘅?!同埋啲腳掌完全無接地可言。

發售日變更 ... 用唔到「消費券」買佢 la ...

【遅延情報】RIOBOT 変形合体 SRX 2021年12月→2022年4月
https://sen-ti-nel.co.jp/delay_information/6942/

佢有邊一隻唔delay, 佢不如下年年尾出。

定個時間表次次都唔準,垃圾,同Action Toy 一鬼樣。
一遲就4個月係咪過份咗啲呀? 而家8月中咋喎? 覺得佢跟本冇諗過12月出,如果出年4月出唔到唔q再買千值嘢…
Vince 發表於 17-8-2021 06:20 PM
發售日變更 ... 用唔到「消費券」買佢 la ...

如果有舖開左訂咪可以即時全預訂囉!????
搞唔好會俾BANDAI糖果部SMP提前跑出,後發先至

(BANDAI預告是2022年春季出R1、RGUN、R2P、R3P,即是4、5、6月可以出完三個主體)
千值練最近的貨都要延期兩次,R3P拖到六月一點可能性一點都不會低
大陸一有疫情係即封呢樣封嗰樣沒完沒了, 己講明唔會同病毒共存, 好大原因係國產疫苗完全無效, 打咗十幾億濟都係多餘

又成日停電搞到工廠經常要停工, 要有心理準備隨時一推再推
yimingyang 發表於 17-8-2021 11:09 PM

(BANDAI預告是2022年春季出R1、RGUN、R2P、R3P,即是4、5 ...

兩班玩家唔會太多重疊,有班玩家一定要有金屬先J到
keroro-1972 發表於 18-8-2021 08:38 AM
大陸一有疫情係即封呢樣封嗰樣沒完沒了, 己講明唔會同病毒共存, 好大原因係國產疫苗完全無效, 打咗十幾億濟 ...

我就唔係咁睇了,師兄
同樣是大陸製作的萬代,點解每個月都準時準點要我們補款收數?按道理,無論是單量還是款式數量,萬代都比千值練多了不知多少倍。但一樣個個月完成交貨;
同樣是大陸製作的GSC,TT等多家厂,雖有延誤,但也就1-2個月。點會延期以季度計算??
我是覺得千值練自己一向產能就是有問題。不是這個延就是那個延。
講直白D,就是自己的單量完全不夠,比其他厂不斷插單,完全無牙力同人地講數;
更有陰謀論,就是千值練的設計,都是一遍生產一遍優化,所以成日見到試產樣出來,就話這樣要改進,那樣要優化,借個藉口去推延上市,但大貨出來後,依然有各種問題發生。

利申:我已經在千值練官網購入SRX套裝set。
yimingyang 發表於 17-8-2021 07:09 AM

(BANDAI預告是2022年春季出R1、RGUN、R2P、R3P,即是4、5 ...

唔同嘅. 對物料質感冇乜要求而且又要買得平嘅玩家嚟講, 根本就唔會考慮千值鍊啦.
千值練應該就是產能不夠,沒有別的。
但千值練跟萬代沒法比,兩個差距太大了。
萬代日本上市上櫃。
千值練根本只比工房等級好一點吧⋯⋯
最近很多玩具都延期啊、
Hottoys 延更凶,
見怪不怪了~
肉餅 發表於 18-8-2021 10:14 AM
我就唔係咁睇了,師兄
同樣是大陸製作的萬代,點解每個月都準時準點要我們補款收數?按道理,無論是單量 ...

我唔清楚老千有冇被不公平對待, 但大廠同細廠待遇係一定有分別, 而且係貴賓同你死你事既分別, 你睇下大陸人郁小小都扮貴賓都應該估到係乜文化 有須要時細廠利益永遠首先被放棄