Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Riobot Super Robot Wars 超級機械人大戰 OG SRX

強襲 發表於 6-8-2022 11:45 AM
計到左右翼,35CM左右.
頭就30CM左右

謝謝回覆,要找個位放都要思考一下。

睇咗啲人開箱R3之後,唔計佢拆散變形(都已經接受咗),成組最失望係佢個別單體啲細節差唔多放棄晒,R2(線性飛碟)同R3(浮遊炮,貨櫃飛彈)武器無重現,成套嘢太為大合體服務,結果單獨玩完全唔得,收得你咁貴點解唔做齊晒啲呢,又唔係好難做(我唔覺得多咗啲武器細節會影響合體結構)

同意~ 差差少少,都唔做好佢  發表於 8-8-2022 08:08 PM
完全同意~!  發表於 8-8-2022 12:40 AM
一開始覺得不便宜,但最近一堆玩具價格都很精彩⋯
算算這次srx 分離合體,這個價位也沒多貴⋯

為什麼R-3不一起出貨?  要先買R-1, R-2的人等是什麼策略? 有相同遭遇的苦主嗎?
waiwaiwai326 發表於 6-8-2022 10:55 PM
為什麼R-3不一起出貨?  要先買R-1, R-2的人等是什麼策略? 有相同遭遇的苦主嗎? ...

就係有人想玩咗R-1先,本身就係獨立個体嚟
waiwaiwai326 發表於 6-8-2022 10:55 PM
為什麼R-3不一起出貨?  要先買R-1, R-2的人等是什麼策略? 有相同遭遇的苦主嗎? ...

路過苦主上  x 2
DS|F@!LoVeIvYs 發表於 7-8-2022 09:54 AM
就係有人想玩咗R-1先,本身就係獨立個体嚟

人哋講緊SRX Box set出咗,但入單體嘅R1 R2仲要等R3出。
馬仔 發表於 6-8-2022 10:41 AM
想問一下隻野全高有幾多?企直直。

本體頭頂高31cm,全高36cm左右,無敵劍38cm。
如果要擺支架,底座厚1cm不到

最好有40cm的空間
你好 發表於 7-8-2022 11:18 AM
人哋講緊SRX Box set出咗,但入單體嘅R1 R2仲要等R3出。

動漫展千值練有set裝現貨賣,但係要$48xx。

D4不是SRX同R-3一齊出貨嗎
我都估唔到 R3 會遲過 BOX SET 賣街

尤其在carousell 見到一大堆box set低過訂價, 可見box set貨量不少,  所以不是產能不足問題...感覺是買了R1及R2的人幫手宣傳完, 就被放飛了......希望不是要等到box set有餘貨, 才分拆賣 (廠商確保無死貨方法)
waiwaiwai326 發表於 7-8-2022 08:06 PM
尤其在carousell 見到一大堆box set低過訂價, 可見box set貨量不少,  所以不是產能不足問題...感覺是買了R1 ...

你唔知佢係水定行,如果係日水個時響amzon訂出貨先收錢,真係可以平都HIHI,唔計運費可以平香港訂價900左右.2個月前先有個FD響大陸訂boxset都係4100左右.
我見幾個youtube都係單買R-3

Youtuber單買R-3.....或者同Youtuber買到PS5一樣
強襲 發表於 7-8-2022 09:07 PM
你唔知佢係水定行,如果係日水個時響amzon訂出貨先收錢,真係可以平都HIHI,唔計運費可以平香港訂價900左右.2 ...

我而家已經好多玩具已經響陶老定,香港下下都貴人幾百,唔會再同佢玩。