Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Riobot Super Robot Wars 超級機械人大戰 OG SRX

https://sen-ti-nel.co.jp/items/riobot-r2p/
R2改到4月
R3改到7月
ballj 發表於 3-2-2022 09:44 AM
https://sen-ti-nel.co.jp/items/riobot-r2p/
R2改到4月
R3改到7月

同R-GUN個期越黎越近
強襲 發表於 3-2-2022 01:41 PM
同R-GUN個期越黎越近

講左R-gun要2023年先出,而家越來越近呢個目標。
專心等 B 記食玩好過

唔知 B 記果邊個架構會唔會跟以前果款 Volks SRX 呢?
馬仔 發表於 3-2-2022 01:47 PM
講左R-gun要2023年先出,而家越來越近呢個目標。

R-GUN未話改期,重係2022年10月予定
tsang_20190721 發表於 3-2-2022 04:41 PM
專心等 B 記食玩好過

唔知 B 記果邊個架構會唔會跟以前果款 Volks SRX 呢?  ...

雖然唔中意換件變形,但都係寧願佢咁做,除非佢良心發現用實靜d嘅材質...你睇百獸熊熊咁簡單變形都可以斷關節,gunbuster唔駛變形都一樣斷插槽,如果行複雜變形都唔知會變成點
強襲 發表於 3-2-2022 06:23 PM
R-GUN未話改期,重係2022年10月予定

未到10月,到9月佢就改。

根本跟唔到個schedule 就唔好定期,次次走去delay, 個schedule 都廢,以後出寫日期未定好過啦,下下作到咁早收曬定,係咁等係咁等,不如好似action toy咁,出到先出schedule, 起馬好過成日昆人要delay.
馬仔 發表於 4-2-2022 11:25 PM

根本跟唔到個schedule 就唔好定期,次次走去delay, 個schedule 都廢,以後出寫 ...

師兄唔好咁勞氣,我窮都係等smp算,反正期望愈大失望愈大
馬仔 發表於 4-2-2022 11:25 PM

根本跟唔到個schedule 就唔好定期,次次走去delay, 個schedule 都廢,以後出寫 ...

再加上疫情關係,大陸啲生產線都出哂事,唔好話玩具,連啲電子硬件生產都炒哂車,所以笨大算係好勁,作為玩具界最大生產商佢啲產品都無乜甩到期(利申:我唔係為千記護航,我相信你咁鬧佢哋佢哋都係慣犯嚟,同疫情無直接關係)
k_dash 發表於 5-2-2022 08:36 AM
再加上疫情關係,大陸啲生產線都出哂事,唔好話玩具,連啲電子硬件生產都炒哂車,所以笨大算係好勁,作為 ...

無錯,佢地習慣左delay, 疫情只係令個期更加差,大家睇得出,佢個schedule唔會因為delay左前面個產品,而將後面產品出貨期再改後d, 而係照正常schedule, 即係不停改期不停改期,變相覺得改期係無問題,習以為常。
我已經習慣了,疫情后買玩具係買期貨和樓花,訂左先,幾時到貨間廠都唔知。出貨后,又因貨量少比D炒家 Keep 住部份貨。。。所以佛系心態了!
講delay改期,除咗Bandai外,跟本冇一間廠係準時的,所以對千值有咩好嘈?公平啲,要鬧就間間廠都鬧曬!
bigbigfriend 發表於 5-2-2022 03:49 PM
講delay改期,除咗Bandai外,跟本冇一間廠係準時的,所以對千值有咩好嘈?公平啲,要鬧就間間廠都鬧曬! ...

我只係買B記,千值和Action toy, 唔鬧千值鬧邊間,action toy 出左版之後就無曬影,當佢無講過,千值講完就定出貨期,野野改,鬧硬佢啦,佢他廠唔多買,所以無得鬧。
印象中千值練好像也沒自己的工廠,只有b社有自己的工廠⋯
馬仔 發表於 5-2-2022 02:58 PM
無錯,佢地習慣左delay, 疫情只係令個期更加差,大家睇得出,佢個schedule唔會因為delay左前面個產品,而 ...

依家最怕係連QC都keep唔到(千記嚟講第一隻R1未見有大問題,但唔知其他廠會點),遲唔緊要我可以等,但如果中sad就喊得一句句(好似megahouse咁疫情前QC都已經垃圾,依家呢個環境唔知仲變成點)