Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Riobot Super Robot Wars 超級機械人大戰 OG SRX

期待下笨大HG 會出成點好過

原來而家買玩具都要買有 保用証 ....
Vince 發表於 18-1-2022 06:53 PM
原來而家買玩具都要買有 保用証 ....

玩啲咁架嘢,似乎係好多人濫用保用先會攪呢啲麻煩嘢出嚟,攪到好似以前買件電器咁,最後又係揾著班玩家嚟攪
li_leo 發表於 17-1-2022 12:33 PM
期待下笨大HG 會出成點好過

其實依家就係出咗個模形級既變形設計先咁多人講...
講真咁拆法你話放係HG級既相信好多人接受到
始終你出合金成品大家期望係唔同
我覺得笨大HG都係差唔多, 好似HG zeta咁 ...
佢要拆到禁散, 應該為左減輕變型 / 合體時斷關節吧 ...

要完全變型又要實淨唔易的 ... 笨大隻zeta都玩左禁多年la ...
睇報告要睇呢個,唔好睇個d報喜不報憂既人講野,同講粗口無分別。

https://youtu.be/pAIz4_SHtkI
Nick然 發表於 18-1-2022 09:29 PM
我覺得笨大HG都係差唔多, 好似HG zeta咁 ...
佢要拆到禁散, 應該為左減輕變型 / 合體時斷關節吧 ...

好同意要完全變形又實淨唔易, 所以RG ZETA 失敗咗,MR魂先再挑戰完全變形
之不過今次千記價錢同定位應該近MR魂, 大家咪估唔到要四肢全拆囉
馬仔 發表於 18-1-2022 09:32 PM
睇報告要睇呢個,唔好睇個d報喜不報憂既人講野,同講粗口無分別。

我當初就係知道佢拔插件咁多,唔係工差出事就係磨損而變鬆,又係因為無得簡先買佢,不過收你千幾蚊比啲咁嘢你又真係幾無癮
nok031059 發表於 18-1-2022 09:46 PM
好同意要完全變形又實淨唔易, 所以RG ZETA 失敗咗,MR魂先再挑戰完全變形
之不過今次千記價錢同定位應該近 ...

後面果啲機相信仲拆得西利,R2同R-GUN我預咗成隻要分屍重組
k_dash 發表於 18-1-2022 11:24 PM
後面果啲機相信仲拆得西利,R2同R-GUN我預咗成隻要分屍重組

後面嗰堆反而無咁介意
R2,R3大合體都係折件積木
反而R-1期望佢完全變形先正常
nok031059 發表於 18-1-2022 11:34 PM
後面嗰堆反而無咁介意
R2,R3大合體都係折件積木
反而R-1期望佢完全變形先正常 ...

睇原設定合體R2, R3都係拆骨組合,千記一向都無全變呢份堅持,但R1咁處理係幾令人失望,佢做返少啲拆件應份變形的地方有返响度個觀感已經會好好多
nok031059 發表於 18-1-2022 09:46 PM
之不過今次千記價錢同定位應該近 ...

千記一向定價係貴, 如果俾係笨大出的話, 應該可以平返3-4舊

另外千記變型既產品都好易出事 ... 拆完再合可能係好事 ...
馬仔 發表於 18-1-2022 09:32 PM

每間廠都有做得好同唔好既地方, 都係睇有幾多愛去包容姐
不過都明大家俾得錢, 都想件產品完美d
Nick然 發表於 18-1-2022 11:59 PM
每間廠都有做得好同唔好既地方, 都係睇有幾多愛去包容姐
不過都明大家俾得錢, 都想件產品完美d
...

主要係付出同個回報唔成正比,定價咁高你比啲咁架水準我又點會服氣?依家就睇SMP出成點
k_dash 發表於 19-1-2022 06:34 AM
主要係付出同期覺回報唔成正比,定價咁高你比啲咁架水準我又點會服氣?依家就睇SMP出成點 ...

SMP都係拆拆合合架啦,如果佢設計隻R-1比千值更靚更加可以變型,咁叫班設計師去食..................