Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Riobot Super Robot Wars 超級機械人大戰 OG SRX

我覺得係ROBOT魂級數,連METAL ROBOT魂都去唔到。
千記變形玩具一向多伏位,合體後既SRX才是重點,分體就當睇唔到。
NOT PERFECT, ACCEPTABLE, NEED TO BE IMPROVED....
令我期待笨大SMP模型

R1的變形有HGZeta Gundam2.0的感覺,又係拆晒手手腳腳然後再裝返上去,根本就係HG級數的變形

https://sen-ti-nel.co.jp/other_information/6015/
第一天特設官網就有說了
R-1變形R-WING那裡寫 組み換え変形
感覺好唔穩陣
Dancougaproto 發表於 14-1-2022 05:38 PM
R1的變形有HGZeta Gundam2.0的感覺,又係拆晒手手腳腳然後再裝返上去,根本就係HG級數的變形 ...

hg zeta要補件先變到wave rider
Dancougaproto 發表於 14-1-2022 05:38 PM
R1的變形有HGZeta Gundam2.0的感覺,又係拆晒手手腳腳然後再裝返上去,根本就係HG級數的變形 ...

至少佢只係拆面具果兩件走就可以變到,HG果d係連大部份身體都要換走先變到
感覺上拆件變好過, 就算變多幾下都無禁易爛 ...
唔係變形後搞到一地係件已經好好
til520102 發表於 14-1-2022 05:43 PM
https://sen-ti-nel.co.jp/other_information/6015/
第一天特設官網就有說了
R-1變形R-WING那裡寫 組み換 ...

咁呢個係香港千值過失,沒有中英說明

R1都咁,咁R2,R-GUN只會拆得更散,R1有咁多拔插拉,其實有啲非可動部分佢大可以用磁石

係啦,我以為睇緊HG 係列所出SRX上色模型,定SMP 出係組裝模型。

Shit!
馬仔 發表於 15-1-2022 01:44 PM
係啦,我以為睇緊HG 係列所出SRX上色模型,定SMP 出係組裝模型。

Shit!

我一早就已經咁講,呢隻個心思就係點樣將啲換件用返落不同形態身上,唔會砌完某一種形態之後餘下大量無用件,但就只因為咁樣加啲合金就要收6千幾7千一套就真係唔值(利申:我都入咗坑,果陣係因為咁多年都無好選擇先訂,SMP就就算公佈咗我都唔覺得可以比,但都係為解情意結而買,笨大無乜可能會為SRX肯出高規格產品)
我突然醒起以前果套 Volks Variable SRX, 唔知最後係唔係變到佢咁樣呢?