Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Riobot Super Robot Wars 超級機械人大戰 OG SRX

馬仔 發表於 22-12-2021 11:33 AM
信佢一成,隻目失明。

估唔到佢剛剛發聲明12月出貨,即刻改到1月,証明上次公布都係未經廠方確實出貨而 ...

放心啦新年前佢都出唔到啊你預復活節都得啦
強襲 發表於 20-12-2021 09:17 PM
放工去左千值殿訂R-GUN,順便問左個職員R-1係唔係12月出,佢答係.

係咪舖訂舖取貨?

千值殿訂的,都是舖訂舖取的  發表於 23-12-2021 10:59 PM
今日去千值殿訂R-Gun,見到職員身後有幾箱印有R1字體的大紙箱,我去時剛還沒有看到有人取貨,但應該R1真的已經到了貨及開始派貨了
mpp025 發表於 23-12-2021 11:04 PM
今日去千值殿訂R-Gun,見到職員身後有幾箱印有R1字體的大紙箱,我去時剛還沒有看到有人取貨,但應該R1真的已 ...

r-gun有冇話幾時出貨?

因為太長遠,變數太多,我沒有放在心中,所以聽完便算  發表於 24-12-2021 03:57 PM
好像說22年10月  發表於 24-12-2021 03:55 PM
紫月葵 發表於 24-12-2021 02:45 AM
r-gun有冇話幾時出貨?

有,明年10月,當然大家都知係聽住先
k_dash 發表於 24-12-2021 06:45 AM
有,明年10月,當然大家都知係聽住先

九成會到 2023
R毛巾10月出?

我玩埋Metal Build HI Nu,  再玩埋B記未公布既真三一,再砌多位盒RG God Gundam, 佢都應該話會出,不過再再delay多幾個月先啦,2023年聖誕應該可以大合體。
馬仔 發表於 24-12-2021 10:19 AM
R毛巾10月出?

我玩埋Metal Build HI Nu,  再玩埋B記未公布既真三一,再砌多位盒RG God Gundam, 佢都應該 ...

2023 聖誕又跨咗少少, 不過復活節就應該都要喇
k_dash 發表於 20-12-2021 02:42 PM
你係可以同街鋪訂仲平啲啲,但係你就要求神拜佛佢唔好有問題,因為我聽過唔經官方訂果啲貨要做售後服務會 ...

要睇街舖啲貨係行版定日版. 行版包香港售後, 日版要搵返日本代理.

其實去千值殿訂幾好,有問題,千值練會跟,完全不用考慮或擔心是什麼版本,一有貨千值殿又會派自己先,有時甚至乎比其他店收貨早成個月貨,通知又用SMS,我未曾試過有收唔到通知,到貨取貨時間有30天,如不急玩,大把時間去取貨,基本上唔影響自己生活,偷運入境也方便,開鋪收舗時間穩定,價錢同其他店差不多,係訂金或會高一點,但可以使用信用卡,去落訂現金也不用帶,鍾意比full pay又得,又沒有收Charger,如不好的是訂單用那些熱感紙,但自己先影低它做一個保險便可以,但我之前試過時間耐了,那張訂單已經完全看不到,但也未曾試過因此而不能取貨,所以如果去千值殿訂,記得看清楚訂單單據上的物品是否自己訂的物品,自己留的電話是否正確,之後再影一張訂單收據的相便安全了
講起千值殿,我係其他網見到有人放圖R1已經到咗貨,只係唔知點解唔派

原來係還未派貨,我之前去訂貨時,也見到那些R1紙箱  發表於 26-12-2021 06:43 PM
CPY_2001 發表於 26-12-2021 06:05 PM
講起千值殿,我係其他網見到有人放圖R1已經到咗貨,只係唔知點解唔派

因為要等埋日本果邊先可以派

原來是因為這個原因  發表於 26-12-2021 07:27 PM
RX78GP03 發表於 26-12-2021 03:37 PM
要睇街舖啲貨係行版定日版. 行版包香港售後, 日版要搵返日本代理.

原來係咁,不過有時真係未必清楚自己買果個係咩版本,咁倒不如直接去千值殿訂
RX78GP03 發表於 26-12-2021 03:37 PM

I bought sentinel via AMIAMI before, SENTINEL JP refused to repair even if there was problem. They dont treat AMIAMI as JP shop if u buy online, They will treat it as Parallel import as the SENTINEL JP is for JP internal sale only.
On the other hand, HK SENTINEL will not repair that JP version too, as SENTINEL HK and SENTINEL JP are finanically separated. My broken JP DANCOUGA ended up as trash ……….DONT ORDER JP SENTINEL
係 FB 見到圖片, R-1 已到港, 但暫時未能派貨住