Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Riobot Super Robot Wars 超級機械人大戰 OG SRX

其實我覺得東西算相當不錯了。
定位很明確,就是主要服務srx 合體的把玩過程。
R1變形Srx 的過程我看視頻基本沒拆件。
飛機就沒辦法了。
千值練我覺得變形外型最好的還是斷空我。
變形合体都合格既 但做乜個地台咁嘅? 做個機號名都得掛?留有卡位就預咗同之後既接合都明 唔可以整靚d咩?
未來睇下 B 記食玩又會唔會抄佢先
hong1971 發表於 16-1-2022 08:38 PM
變形合体都合格既 但做乜個地台咁嘅? 做個機號名都得掛?留有卡位就預咗同之後既接合都明 唔可以整靚d咩? ...

千記啲地台就算把啦。。。(上次GGGG果個地台真係流到呢)
tsang_20190721 發表於 16-1-2022 08:43 PM
未來睇下 B 記食玩又會唔會抄佢先

我會預佢換件換得仲多過千記,仲會好豪邁咁好多餘件添,例如R-GUN成隻拆骨重組(呢隻預期個設計同千記差唔多)整隻R3唔會參與合體,R2成個上半身用唔返,對腳要拆哂啲甲落嚟砌返上SRX支架上面,R1要拆少少嘢落嚟先合到體咁(應該同當年造形村果隻相似)
hong1971 發表於 16-1-2022 08:38 PM
變形合体都合格既 但做乜個地台咁嘅? 做個機號名都得掛?留有卡位就預咗同之後既接合都明 唔可以整靚d咩? ...

千值練的包裝跟地台都很爛⋯
完全沒有收藏慾望⋯
這部分b社真的還是比較好。

看到說明書一條條箭咀,有種錯覺是模型說明書教緊組裝......啊......原來是教變形
waiwaiwai326 發表於 16-1-2022 10:24 PM
看到說明書一條條箭咀,有種錯覺是模型說明書教緊組裝......啊......原來是教變形 ...

係咯,‘不勞’直接放棄演示點拆件變成部飛機…我都估唔到會拆到咁散下
有詳細講解啦
benkyo365 發表於 16-1-2022 11:49 PM
有詳細講解啦

https://youtu.be/G10eCsLGyRQ
手機版換唔行….

完全變形和合體能做出來也買唔起,我覺得也算可以了。不過應該容易散架!
benkyo365 發表於 16-1-2022 11:50 PM
https://youtu.be/G10eCsLGyRQ
手機版換唔行….

很諷刺,拿了當年千值最勁揪嗰隻天元突破去比較身高,即時感覺到千值設計已沒有當年的創新和誠意⋯⋯
睇完條片,變形設計只能說去到食玩、模型質素。作為貴價合金產品絕對不合格…..

論創意, 分分鐘 POSE+ 會好過佢
tsang_20190721 發表於 17-1-2022 09:09 AM
請創意, 分分鐘 POSE+ 會好過佢

唔係分分鐘,係一定。

千值除左初初出個幾隻係正之外,

而家個D事係事事旦旦,隻SRX應該係最後一次同佢有交易既產品。
同米豬連一樣, 一出名, 質素就會下降