Toysdaily 玩具日報

樓主: wolf_predator

[極醜惡]新個舊Hot Toys Elder Predator簡直離曬大譜!!!!!!!

I have totally given up on Hot Toys. They have lost their passion and don't really give a toss anymo ...
davehammer 發表於 14-12-2013 09:18 PM

same here mate, nearly sold all the HT figures, and Robocop invoice is the only that Im holding~ but Im sure I will sell it sooner....
雖然唔係P仔Fans,不過都眼見HT係愈來愈冇心做,
其實我哋可以做只有唔鍾意嘅就唔買,用實際數字反映畀HT睇,
等佢有心做返好自己個品牌,否則愈來愈多人棄玩HT轉玩其他,HT自生自滅啦。
講真以前HT一年都有大約三分一Quota會出下戰狼300、人神魔戰、波斯王子、
希魔撞正殺人狂、幽靈奇俠之類冷門嘢,賺少啲不過保持玩家新意,
依家HT只係不停出Marvel Avengers Iron Man Predator Terminator Joker堆賺錢拉臣,
2012五月上嘅Avengers,2013年尾仲有開訂,2014年先出到貨,
其他冷門嘢就擺到凍哂都唔出,真係好多玩家都對HT開始生厭…
:74:錢作怪
12"區靜左, 係少人玩了,
我入少左, 唔係玩嫌, 貴價才是1個問題. :he:家陣間間廠都要過千. 我可以買得幾多?
銷情難測,
有D CEO會諗點弄好D, 吸引多D人;:71:
有D CEO會節流. 相信誠意幫唔到自己, 倒模才是財路. 的確是.:unhappy:
好文,支持樓主:71:
HT頭號猛將小文,玩具fan同美國隊長將會入黎將樓主分屍
樓主小心
好似小弟玩左ht幾年,經常都keep住10張單,前后都幫襯左成10万元
但係今年開始少買ht,佳因越買越心淡,買黎買去都要做二等客人,又無折又要抽,又無誠意,
而且近年越收越貴,又等得耐,手上重有4張單,清埋之後就唔會再keep佢d單,除非大愛例外,
玩多d其它品牌重好,免得唔開心。
HT頭號猛將小文,玩具fan同美國隊長將會入黎將樓主分屍
樓主小心
lili 發表於 14-12-2013 09:59 PM

哈!真係睇得起我,如果我可以真係HT頭號猛將,實發死! 順便恭祝各位師兄,早日脫離苦海,唔洗為咗啲非必須品成日攪到自己思覺失調,出得唔啱自己都好似人地會用槍指住迫你買。
錢作怪
12"區靜左, 係少人玩了,
我入少左, 唔係玩嫌, 貴價才是1個問題. 家陣間間廠都要過千. 我 ...
bigtomm 發表於 14-12-2013 09:53 PM

Enterbay我自己覺得係最近比較有心既廠
睇佢最新個個Robocop,有聲有自動彈出功能,個頭會電動
真係好正,雖然價錢貴,但我相信有能力既ching一定會入佢個個Robocop

反觀HT,不停出Tony,P系列不停用同一頭雕
哈....之前訪問Howard仲話因為自己拎左好多movie licence所以攪到EB只可以出Jordan
串過碼頭咕哩
哈!真係睇得起我,如果我可以真係HT頭號猛將,實發死! 順便恭祝各位師兄,早日脫離苦海,唔洗為咗& ...
mansit 發表於 14-12-2013 10:43 PM

思覺失調不嬲都係打手專利, 公開討論,貼埋圖指出今次既錯誤之處就話人唔啱自己都好似人地會用槍指住迫你買,咪玩啦!一睇相我連坐車出MK望都費事,莫講話訂
我開post旨在講出自己感想+勸喻各ching唔好中伏
你都太睇得起我啦!:71:
Enterbay我自己覺得係最近比較有心既廠
睇佢最新個個Robocop,有聲有自動彈出功能,個頭會電動
真係好正 ...
wolf_predator 發表於 14-12-2013 23:06

Enterbay 標野起碼都叫有心改革下,
"you get what you see" 同賣現貨都幾好,
起碼唔由見到圖興奮到熱情冷卻
上礼拜eb只唐山大兄俾插到嘛嘛声,估唔到ht今个礼拜即刻出只elder俾插得仲劲
啊陈生不愧喺bill爷好对(ji)手(you)~~
之前我都講過HT HEA做已經唔係新聞,,只係買家冇得揀先會買佢....

講真舊版個頭雕係接近電影好多...但舊版我冇,,所以都會買新版

冇計P仔迷

回復 95# lili

靜心bb  已出現^^^^^^^{:1_214:}

不過估唔到呢個post冇被河蟹啊^^^^
右係呢D言論...你咁同支持香港正苦既人有乜分別?
佢肯比其它廠做1/6我估我好想買佢既失敗作咩?
一樣 ...
wolf_predator 發表於 13-12-2013 11:31 PM

支持師兄!
之前我都講過HT HEA做已經唔係新聞,,只係買家冇得揀先會買佢....

講真舊版個頭雕係接近電影好多...但舊版 ...
brucehung 發表於 14-12-2013 11:49 PM

我都好想比錢,但佢身同頭都唔跟設定,完全classic樣
我已經有左classic,拍埋去2兄弟咁,點攪呀!!!