Toysdaily 玩具日報

樓主: wolf_predator

[極醜惡]新個舊Hot Toys Elder Predator簡直離曬大譜!!!!!!!

只要這件「質素太差」産品令市場有負面改變,才會認同樓主開post目的及苦心,否則真的不認為現所做及以上提及將會做的會對任何人有好處,但即時效果只看到為討論區帶來負面情緒,最重要是感覺到樓主宣洩過後,憤怒指數仍然有增無減........

多得HT,我现在才知道它们原来是"兄弟"...

这样的制作,何来诚意呢?
agreed!
HS must be re-sculpted especially
佢獨佔左成條鐵血一比六license,hea 出都吹佢唔漲,要第三廠出鐵血頭難度高,除非有enterbay 呢d公司衝擊&# ...
dasw123 發表於 13-12-2013 11:48 PM

Yes, exact7y what I said! 佢肯比少少時間,再re-sculpt個頭,已經唔同曬,你要1500我都比你,但依家係hea到上左癮咁,乜都用classic頭,油少少色就當新野!個人style?sorry我只feel到你當個licence係印錢機器囉!
喂大佬美國廠NECA都冇你咁hea啦...人地賣6魚幾咋!
只要這件「質素太差」産品令市場有負面改變,才會認同樓主開post目的及苦心,否則真的不認為現所做及 ...
特級豉油 發表於 14-12-2013 12:01 AM

我中文水平唔太好...唔係好明ching講咩,請見諒
但我好認同你開頭2句, 我開呢個post唔係只想踩HT, 講真,Scar同classic算係做得幾好
Scar既Body明顯地橫,面相都似,是佳作!
但CH呢?呢個Elder呢?Shadow呢?點解佢地會係同一個樣?電影每一個predator都有自己特徵,裝扮,accessories 都有不同...特別係每一位Elders,佢地都有特別既野去突出佢地位同身份...點可能把Classic身高頭改一改就話"我依家推出各位都好期待既Elder啦",絕對不能接受!!!

这样的制作,何来&#3 ...
vinlwj 發表於 14-12-2013 12:03 AM

哈哈,圖都有了,HT同班死忠仲想點抵賴?

这样的制作,何来&#3 ...
vinlwj 發表於 14-12-2013 12:03 AM

我不是 PREDATOR FANS,但除了顏色外,我真係睇唔出呢三隻有咩分別,同意及感受到對 PREDATORS 有大愛的樓主o既憤慨。
用classic头雕来改就已经是不行了的,管他再怎样改都不会改得对。

...
vinlwj 發表於 13-12-2013 11:34 PM

我都有睇你既改動,個陣仲心諗你既手工真係唔錯
勢估唔到今次都係奶野...ching任你有神之手,都改變唔到今次呢舊所謂2.0既面相吧?!!!
我不是 PREDATOR FANS,但除了顏色外,我真係睇唔出呢三隻有咩分別,同意及感受到對 PREDATORS 有大愛的 ...
dewback 發表於 14-12-2013 01:17 AM

連ching一個唔係fans都睇唔出,我呢種Died Hard Fans應該係心深傷透....
我中文水平唔太好...唔係好明ching講咩,請見諒
但我好認同你開頭2句, 我開呢個post唔係只想踩HT, 講真 ...
wolf_predator 發表於 14-12-2013 12:43 AM

卑個like ching,道出p仔迷心聲。:71:

意見已經卑曬。
1.嘴形修正開返d同內口都需要重雕凸出黎點
2.皺眉頭個型該較為深d唔夠凌惡同加返少許眼眉毛(參考圖)

3.身體同甲顏色偏灰黑
4.腳腕更換city hunter赤腳個種

能夠修改就最好。
憤怒,HT的P一直雕功垃圾!侮辱Stan Winston studio...
以下係節錄自玩具人既Howard Chan專訪

玩具人:看到其它廠商推出這些商品,您不會擔心或是在意他們嗎?

Howard Chan:其實同樣是生產玩具,你可以有自己創作的方向,但現在很明顯的就只是在抄襲Hot Toys 的運作模式。有些公司甚至連展示品都沒有做出來,就推出在市場上向消費者收取訂金。有時候,我對MARVEL授權給這些公司抱有懷疑態度,他們過往沒有任何生產玩具的背景,只不過是投入了一筆資金,想跟隨著Hot Toys的影子罷了… 在這個部份是沒有辦法避免的,但這真的不是一個好的、健康的市場狀況,簡單來說這是一個市場上的怪現象。

玩具人:請問你所說的怪現象是指?

Howard Chan:就是市面上充斥了這些公司所推出的作品或是展示品的製作水準是難以接受的,簡單來說就是出現了一堆小朋友玩具品質的東西卻賣到Figure (珍藏人偶)的價位,我對於這樣的情況感到失望,所以認為這樣市場上比較混亂的情況就叫作怪現象。

未知呀侯活生你對你自己不停重用classic predator頭雕有咩見解咁呢?
我都認為咁唔係一個好的,健康的市場狀況喎!!
卑個like ching,道出p仔迷心聲。

意見已經卑曬。
1.嘴形修正開返d
2.皺眉頭個型該較為深d唔夠 ...
Lotus 發表於 14-12-2013 01:22 AM

唔好客氣,大家交流下意見而已!
1,2係一定要改
3,4.....佢有時間先算
呢位Elder生睇怕都delay到2014 Q4
憤怒,HT的P一直雕功垃圾!侮辱Stan Winston studio...
vickyskywalker 發表於 14-12-2013 01:26 AM

雕功垃圾...就睇下邊D Predator啦
Scar, Classic, 暫時黎講係最好(reboot系列,其實嚴格講,classic 唔係reboot,始終佢係S系列,所以reboot其實只有Scar係佳作, Celtic就咪提,都係印銀紙技倆)

所以ching話侮辱Stan Winston studio, yes! I Agree!
我唔係P迷,真係分唔到有咩分別 . . .
佢不如話再版好過啦 . . .
HT 80%嘅物品都訂得晒,點hea都吹佢唔脹 . . .
有咩玩具商可以好似佢咁未出貨先回本吖?
當生意成功咗就會開始無良心,只想越搵越多 . . .
連我本身唔玩呢D 1:6嘅最後都守唔住防線 . . .