Toysdaily 玩具日報

樓主: wolf_predator

[極醜惡]新個舊Hot Toys Elder Predator簡直離曬大譜!!!!!!!

回復 114# iwillneverlose

無錯,而家好多人當左HT係條女,自己就係觀音兵,條女做錯咩都
會原諒,有咩缺點都會包容,人地話條女嘅時候就話人地愛情嘅野你識條春咩,
又話無人叫你溝佢,亦都無人搵枝鎗迫我去中個頭埋去,係我自願做觀音兵。
但係太佬呀,如果你真係愛上左HT嘅佢做錯咩你咪自己默默忍受,
買佢D野囉,而家又無人拎枝鎗嚟迫你叫你唔好買。我地D正常人上嚟玩具討論
區係討論玩具質素,希望講出嚟佢會改善,大家河水不犯井水,又何必一有人話HT唔好嘅時候就出嚟叫人唔好買,又講什麼玩玩玩具唔洗咁認真果D說話?又唔見其他廠比人插果時又唔見你地咁講,自己對HT認真就唔好話人地對D玩具認真啦

Parts唔多 造型行先

先旨聲明,受電影原設所限,由於Elder Predator嘅出場時間只有短短10幾秒,既冇大動作場面,而且嚟嚟去去只有一個Look,故此今次嘅新版本亦只能製作一款頭雕,武器亦唔多,HT就將精力放喺頭雕、服飾、Parts以至肌肉紋理方面。就試辦所見確有大躍進,尤其是頭雕方面,搵嚟本地最擅長炮製Predator嘅宗師Joseph Tsang,包辦雕功與塗裝,最搶鏡莫過於以軟膠打造嘅藍色髮辮,每一條都係獨立打造而成,呢份心思唔到你唔服,加上巨細無遺嘅雕功,以及細膩又富層次感嘅塗裝,展現出既猙獰又滄桑嘅獨特神髓。

OK,你剩講個頭同PART屎

SIDWSHOW 頭形側面      你連個頭形都攞唔準,仲學人講條[毛]雕得有幾靚?

SIDWSHOW PART屎 刀套       你為左重用把刀(個把野夠晒短,唔講以為用來開生果),連個刀套都就埋個SIZE,喂假假地都係鐵血長老呀,開發把長D既刀俾佢都唔得?!

HOTTOYS 你真係有認真參考過?你D狂熱去晒邊?
Parts唔多 造型行先先旨受電影原設所限,由於Elder Predator嘅出場時間只有短短10幾秒,既冇大 ...
dasw123 發表於 16-12-2013 12:53 PM

佢話雕毛細緻我真係笑而不語
大佬e家係成個figure都hea做唔啱成個look呀
你同我講條毛?
仲話宗師
我呸,雕十隻得一隻得
真係雕那馬算啦
你地一邊嘈又一邊買{:1_206:}ht點會彩你呀.......><
你地一齊擺買先再講啦
(好耐無再落訂啦, 等收埋手頭上
回復 122# dasw123

絕對贊成, HOTTOYS 請不要再自稱有熱誠, 你不配
極支持樓主對自己真係鍾意既野有所要求
唉... 其實你上佢個 SECRET BASE 睇一次
眼下玩十二吋玩具係咩人
丫唔係 !
應該係話眼下 ""我都唔知乜春野係十二吋 ! 但我就最鍾意玩 HT"" 係咩人
你就知 HT 出成點都有人做護主犬話好靚好精細好呢樣果樣
真係為左鍾意既角色而執著既人 ?
我完全唔覺得係o係 20/f 見到果班人囉
難為左樓主指出根本不應該支持無心出的玩具
仲要俾呢班人鬧啊...
極支持樓主對自己真係鍾意既野有所要求
唉... 其實你上佢個 SECRET BASE 睇一次
眼下玩十二吋玩具係咩人
...
玩具 發表於 16-12-2013 11:02 PM

冇所謂啦,佢地鍾意同主人挽面子我唔反對!由佢地吠
不過我次次上SB,都係睇野既人多,訂野既人少(招呼倒是不錯)
同埋最近出既野,好多人都飽飽地(鬼咩出黎出去個D野)
難得有elder可以泛起漣漪,HotToys竟然自爆....我都無言了!
難得呀CEO係訪問仲咁串,但我一D都唔認同佢所謂既玩具熱忱同無敵是最寂寞既霸氣....
一台獨大........><無野好講{:1_198:}
乜都無, 連口都唔識開合都夠膽收人1380!
我係p仔fans, 一眼睇落去就覺得係改classic 個頭, 咁真係有d 失敗囉...
same here mate, nearly sold all the HT figures, and Robocop invoice is the only that Im holding~ ...
監獄兔 發表於 14-12-2013 09:36 PM

Me too...
Totally gave up on HT.  Yes, they produce some great ones now and again, but most of the time they just milk and re-milk figures ie IM, Thor and Predator.  Rotten customer service. Worst of all, they take our money for 1 to 1.5 years before giving us a figure.
I just won't buy anymore.
Me too...
Totally gave up on HT.  Yes, they produce some great ones now and again, but most of  ...
Brucemix 發表於 17-12-2013 01:43 PM

Yeah....Too many Avengers Character....getting bored and sick of them....for sure the "Thor 2" 's Thor figure looks great but PASS.

I think the best figure company CS is 3A...no doubt:71:
Parts唔多 造型行先先旨聲明,受電影原設所限,由於Elder Predator&#22021;出場時間只有短短10幾秒,既冇大 ...
dasw123 發表於 16-12-2013 12:53 PM

好奇一問,HT係&#25886;正 LICENSE而製作P仔的!
所有設定唔係電影公司提供咩?點會因為出場短時間而少資料呢?
好似依家只係上色唔同,body好似由predators隻classic P到shadow到P2到scar, celtic, elder都係一樣?
早就改玩NECA 1/4啦!完全唔會理HT呢個系列了
一睇張圖,根本就係一般P仔改色扮長老,配件hea成咁,完全唔考慮。