Toysdaily 玩具日報

樓主: wolf_predator

[極醜惡]新個舊Hot Toys Elder Predator簡直離曬大譜!!!!!!!

呢個先o系elder 2,型爆宜家呢隻!
以下係節錄自玩具人既Howard Chan專訪

玩具人:看到其它廠商推出這些商品,您不會擔心或是在意他們嗎?
...
wolf_predator 發表於 14-12-2013 01:34 AM

哈活表示:我們雖然一模多用,但我們的出品依舊是有質素的.
市面充的那些公司雖然每隻皆為新雕,但質素都只是小兒玩具.

上面我唔係完全吋佢吔,我覺得佢吔多少係抱咁上下宗旨:隻嘢靚就得
我吔唔可以完全否定佢吔呢幾年係投入好多新技術
但好明顯佢吔已經忘記咗12吋係[求真]呢個理念,唔考究細部,差不多就推出嚟.

話時話,我無師咁有研究,但其實我一路覺得第一版嗰幾P隻仔順眼過新呢批
特別舊版第一集嗰隻我情有獨鍾
其實係我偏見定真係新不如舊呢?
回復 17# vinlwj

多我 ching  既圖 先知原來係一樣樣
似足cctvb,
獨大後,就咩都是是但但。。。。。。:ar:

幾時可以比番的熱誠大家呀。。。。
似足cctvb,
獨大後,就咩都是是但但。。。。。。

幾時可以比番的熱誠大家呀。。。。
E神 發表於 14-12-2013 02:23 AM

此乃正是小弟放棄再買HT嘅原因{:1_216:}
city hunter 之後
我都無再買之後出既P:64::64:
原因上面幾位師兄已經講過
睇返自己隻舊elder,除左個body外
個人覺得唔會差過呢隻2 .0太多
奉上多年前手機劣圖1張:64::64:

佢獨佔左成條鐵血一比六license,hea 出都吹佢唔漲,要第三廠出鐵血頭難度高,除非有enterbay 呢d公司衝擊&# ...
dasw123 發表於 2013-12-13 23:48

叫得早洩就知佢有心無力啦, 佢個波地拍埋竹谷個度, 即刻比下去, 之前有報告猴活好buy佢架, 所以個波地幾年不變都沒意見.
所以我轉而入sideshow去了.
右係呢D言論...你咁同支持香港正苦既人有乜分別?
佢肯比其它廠做1/6我估我好想買佢既失敗作咩?
一樣 ...
wolf_predator 發表於 13-12-2013 11:31 PM

有愛有執着先上TD、尼D話人「有口羊好頭訴、吾鐘意就吾好買」既等如「吾鐘意梁班子管治、離開香港la!抗口羊議!?」一様。要創建中国大陸般的和階社会?{:2_312:}可笑!論壇既原意係討論同分享!
支持楼主!!

利申:対Predator完全無認識、無買過P。但見到D図就知有問題、獨市大晒?
一早已經放棄左hot toys , elder predator 買sideshow 好過,d 野反出又反出,遲早汁笠
其實我對 HEA 做冇乜意見, 唔買就係最好o既表態,
不過侯活你就唔好再話自己咩熱愛玩具, 咩對玩具有熱誠,
好肉酸囉
唔鍾意唔買有問題咩?唔通你唔鍾意我都硬叫你買呀?無病呀你?
如果HT見無人訂佢隻野,下次咪會做好啲囉,銷售數字永遠都係最誠實的
唔鍾意唔買有問題咩?唔通你唔鍾意我都硬叫你買呀?無病呀你?
如果HT見無人訂佢隻野,下次咪會做好啲囉 ...
Toys_fan 發表於 14-12-2013 09:56 AM

唔洗下次,今次隻elder predator無人訂現貨一定做得好好睇睇,至少對版,想當年隻classic predator真係大叫中伏{:1_237:}
個頭雕上色除了比1.0細緻左,成個頭形根本不知所謂!
近排HT好多野都返用再返用,地台,道具,頭雕。
回復 31# Lotus

睇完師兄你嘅相,我重發現佢下邊兩隻牙應該長過上邊兩隻好多!長到過晒上唇!
雖然冇愛但對HT近來喜好recycle 物盡其用呢個方向有點反感
要知道你循環再用可慳成本
但我真金白銀買你..銀紙冇得循環再用