Toysdaily 玩具日報

查看: 46416|回復: 165

[極醜惡]新個舊Hot Toys Elder Predator簡直離曬大譜!!!!!!!

冇配件,冇Mask,冇其它野,預左但唔怪佢,不嬲Elder出場時間短而同時都冇乜Show Off過武器
但大佬呀!!呀Joseph"大師"...你可唔可以再Hea D呀?我唔用字去表達,我用各位ching post過既圖表達,再用其它廠既頭雕表達!

電影做型:

Hot Toys Elder Predator v1.0做型

Hot Toys PredatorS Classic Predator做型

HotToys Elder Predator 2.0做型

分別:

大佬?你有冇再hea D呀?
到底Reboot左D咩?上色?關節? Come On!!
根本成個樣都完全唔似電影做型! Elder係眼大D, 最明顯係個下巴位,下"惡"係明顯比其它Predator突出!而唔係每一個都Classic 頭呀!!!大佬!!!我想問呢舊2.0有邊到似Elder 呀?!!!!

再比大家睇下美廠NECA既1/4 Elder Predator
NECA:

今次我一定PASS,我POST出黎真係想大家明白唔可以再比HotToys咁落去!!!講真,細路之前既predators出個陣仲係學生,買唔起,一心等佢reboot 2.0
但竟然會係咁既做型,City Hunter我可接受.但今次我一定唔會中伏,堅決罷買!!!!
之前睇Toyspeople既Howard(HT CEO)訪問,口氣大到話其它廠出既品質參差,我依家真係想問你有咩資格話人呀? 唔係話你客源大,唔休做就hea到咁架!講真今次我一定會寫信去比Fox投訴! 完全hea過就算,一D做玩具既心意都冇! 可恥!
赞同你所说的,这回的新长老头雕确实不行。
如果拿1.0的头雕来重涂色和加细毛的话那2.0的头雕可以拿去填海了。
有咩好投訴,佢有令你造成損失咩?唔鍾意就唔買囉∼
絶對同意,elder最大特徵係下巴勁超大大同額頭勁高!重有好似無咗支鎗wor...
赞同你所说的,这回的新长老头雕确实不行。
如果拿1.0的头雕& ...
vinlwj 發表於 13-12-2013 11:17 PM

我知道ching都係鐵血迷,你應該感受到我既憤怒!!
今次就算連上色都好求其,我真係唔明白點解可以無良到明明唔同樣既predator都可以照推出市場? 最慘有D人話唔似就改到佢似...我想問,個個人都有時間,有技術去改嗎?
點解我買個產品返黎唔似仲要自己落手落腳攪?正常嗎?
明白ching好激動但同意d point,辛苦晒ching~
多謝ching集合意見, 完全同意見解, 一看NECA個頭 再看classic個頭就知2.0發生了什麼事.  1.0 同2.0都出自同一雕師, 竟會愈新愈不像, 新產品基本上以環保模件為目的, 希望H記收到然後改善下個頭同d膚色吧.
有咩好投訴,佢有令你造成損失咩?唔鍾意就唔買囉∼
Toys_fan 發表於 13-12-2013 11:20 PM

右係呢D言論...你咁同支持香港正苦既人有乜分別?
佢肯比其它廠做1/6我估我好想買佢既失敗作咩?
一樣野你明知唔啱,但燒唔著你個疊就唔理,仲話提出改正個個無謂
哈....我真係唔明呢種心態!
我係因為係鐵血迷,所以先對HT既reboot有期望
估唔到.....唉
絶對同意,elder最大特徵係下巴勁超大大同額頭勁高!重有好似無咗支鎗wor...
honyan 發表於 13-12-2013 11:21 PM

招牌性既野HT唔會少,槍係有既

但頭雕真係好離譜! 個身同Classic一樣..我可以接受
但你唔雕新頭都算啦,喂!你有1.0版頭架ma?做乜唔用返呀?!懶成咁?
喂你冇心做你唔好release住啦!我係HT一定依家拿拿臨換返1.0頭雕啦...
用classic头雕来改就已经是不行了的,管他再怎样改都不会改得对。

上次那新花蟹我都已经花了很多功夫和心机来改,这次Elder又来...
想到都生气,我可以理解你的愤怒。
多謝ching集合意見, 完全同意見解, 一看NECA個頭 再看classic個頭就知2.0發生了什麼事.  1.0 同2.0都出自同 ...
chankb 發表於 13-12-2013 11:29 PM

講真,如果佢display出黎個頭換返1.0
身不變,我依然會落訂,但如果死性不改,sorry
以後出既我都要諗諗
完全同意
好想要elder,但完全唔合格,奈何得佢有,非常無奈
佢獨佔左成條鐵血一比六license,hea 出都吹佢唔漲,要第三廠出鐵血頭難度高,除非有enterbay 呢d公司衝擊吓佢,否則都好難同你認真少少...:42:

唔知Joseph睇唔睇呢個post,
比起你個人風格鐵血頭雕,我念全世界鐵血迷都更希望擁有一個更加貼近電影造型鐵血頭雕輪廓,老老豆豆換過個頭成件事已經唔同晒,到時錢同掌聲你都贏晒
Yes, the main issue is Jaws..............hope HT can change it before final.......