Toysdaily 玩具日報

樓主: wolf_predator

[極醜惡]新個舊Hot Toys Elder Predator簡直離曬大譜!!!!!!!

冇玩P仔!
不過絕對支持樓主分享!
可惜係呢個post唔知幾時會跌到吹水區:56:
而家HT絕對係HEA住做!TONY STARK一頭3用已經一絕啦:50:
有愛有執着先上TD、尼D話人「有口羊好頭訴、吾鐘意就吾好買」既等如「吾鐘意梁班子管治、離開 ...
BatIron 發表於 14-12-2013 08:32 AM

Totally agree with you!
有啲唔係話唔鍾意唔買就咩都講晒嘅.
咁唔駛有呢度畀人討論啦.

我自己覺得有好多時,大家對HT頭雕都係過份嚴格咗同玩捉錯處.
但今次唔算係囉~隻嘢大體上就係唔似.
我本身唔係十分迷P仔,更加無研究.
尋日點半左右上到去拎聖誕禮物,多口問句今日有無嘢開訂.
啲職員話有,拎左相畀我睇.
我當時即刻打個突,係咁嘅咩?同我印象中爭咁遠?!
嗰時我都無諗到係話HT唔似,而係自己失憶,直到上嚟見到同好貼嘅圖.

雕P仔有好多大師都唔玩跟設定係事實,但都要表現到神緒.
我自己唔係插雕得似唔似,雕師勁唔勁.而係根本懶得雕.
今次唔係講緊連頭都唔雕過,係[牙]都唔雕過.
大家都知個咀係分模架啦.你淨係雕過個咀位都話懶?!係咪過份先?
成件事相信最開心係1.0 版炒家..........
我撐樓主, 從classic 開始, 都覺得佢地根本一頭多用, 個body 又係一樣, 就咁改色, 又唔係無錢, 收收埋埋d 訂, 唔係真係一模多用去到呢個地步呀?
我唔係p 仔迷, 但都有買幾隻, 但呢隻真係睇番相唔可以接受, 做型又差過上次, 個身用番一樣唔緊要, 但個頭用番就真係過火。。明明下惡d 牙係突出過上面。 呢個係不為, 而非不能, 你話其他figure 個人樣唔太似就見仁見志姐。。。
其實會唔會係howard 想慳, joesph 收到指令唔比重新雕, 要用舊模?
CEO仲夠膽話其他玩具廠冇誠意,CEO你好有誠意咩?
回復  Lotus

睇完師兄你嘅相,我重發現佢下邊兩隻牙應該長過上邊兩隻好多!長到過晒上唇!
honyan 發表於 14-12-2013 10:37 AM

其實要形容具體較為複雜簡單點,跟住我post嘅呢粒sideshow elder頭或者ht舊版elder個樣照著雕就得咗,ht本身都有收藏好多sideshow等唔錯神似具有參考值的雕像唔明點解唔用?個人風格真o系咁重要?

回復 67# monchii

睇佢對上隻"Dr, Banner & HULK SET" 同 "TONY Milk Ver." 就知佢幾有試意啦...
已經好耐無上HT 訂野了...
對上張訂單已經係ZOD...

其實Feel 到好多師兄們都開始對HT 熱情冷卻了...
一年前呢個12" 區非常熱鬧, 呢幾個月明顯少左好多人討論...
最近幾隻派貨o既, 出面現貨都平過定價...
好多師兄們都玩到厭, 玩到濟, 如果HT 繼續咁HEA, 只會令更加人開始跳坑...
隻隻都默然接受, 今次可以sayN○! 去買1/4隻好撚過
回復 69# kimlam

好多ching都買到爆櫃,冇位擺,
想唔嚴選都唔得呀。

:!
現在出成點唔再重要,實有人買既:he:
回復 72# 724811

有人買,但唔多囉,今日上去得家長帶小朋友參觀,訂野既係0,攞tony 得1個人。出得差,連炒家都唔吼。
樓主個post 圖文並茂, 又能指出錯處, 絕不是亂插, 果d 吾比人投訴既真係吾知咩心態, HT 獨攬眾多1/6版權, 太求其真令人生氣, 情況同M 記用料差一樣…
新舊比較邊個似?