Toysdaily 玩具日報

HT又自暴其短~Tony Stark's

唔知幾時td會員對ht嘅評價已經越難越接受,往日大家可以捉住隻tdk身上逐塊逐塊甲去比較,
就算玩Photo hunt咁,即使有人出聲覺得太嚴苛,但總係有人都有一大班人理性去討論有咩細節上值得改善。
不過依家,彈ht少少明顯上嘅嘢,都冇以前Photo hunt咁過份,已經成班會員出嚟反對,
已經唔係個玩具本質上討論,次次都在價錢上執著,咩千幾兩千唔好要求太多,咩千幾蚊玩到咁已經唔錯,咩唔鍾意咪唔好玩ht,有好時根本連提出個問題本身究竟真係雞蛋裡挑骨頭定係可以有好易改善嘅空間都唔理喇。
係囉,真係大大只係覺得ht丶恨鐵不成鋼咁簡單??
無人話ht 完美,但直係個市場係咁,又要怨又要玩,真係唔知想點!!
怨氣衝天........不過我都好不快,我成日"批評"HT,但讚左一次就比人話我係HT打手.....你係都話我係"踩HT手"都好呀,話我幫HT間直係侮辱我多年"批評"HT既功績,火都黎......
撐樓主, 撐呂良偉 {:1_208:}
哩度插兩句ht, 就有班人叫你唔好玩架啦!
人地玩唔玩又關你事,就算玩又唔可以俾意見?
有d人思想仲專制過共產黨,好在哩度係hk !

我本係一個cd-rom都要開個新ac撐樓主,首先我睇左咁多頁,由頭只係見樓主話隻野似呂良偉,根本冇說尊貴hottoys不是,但回佢既人又話人傻仔,冇貨就唔好嘈,人身攻擊佢,但我睇樓主不斷解釋似呂良偉不是唔好,但回佢班人好似冇睇咁,一路係咁踩樓主再讚隻野,什至屈佢同意見對立既人嘈,我睇左咁多頁,總結係有一班人挑起罵戰,而那人不是樓主

我就冇訂依隻野既,因為出圖果陣已覺得唔似,地台又阻訂,之後官方話改眼,我係覺得好左少少,但而家出到黎一樣唔似,我慶幸我冇訂,加上隻野炒唔起,我諗過多幾果月就可以原價,什至九折單

有人話玩ht最緊要開心,唔通似番果演員唔重要咩,好似上似隻哥哥咁,唔通收完貨就一定要開心接受,難聽D講句,例如食野最緊要飽肚,但入面有屎既,當你想發表不滿時,果待應同你講又要食又要嘈,冇人用機關槍逼你食架wo,你會點??

另外樓主張改圖真係好正
依家 "愛護 Hot toys 力量" 太強大了,
講兩句都成班人出黎插你, 認字特警又做埋,
臨尾講番句 "Hot toys 好野" 先
撐樓主啲師兄有冇覺得樓主一開始就用「自暴其短」嘅標題已經係有偏見同有引人駡戰嘅效果。如果真心想討論,或者用「我覺得唔似,有冇師兄認同?」等說法比較適合?
標題有咩問題?樓主可能覺得繼哥哥之後又一隻令佢失望!
算把啦,要揾位入班愛hot之聲點都會出聲架啦!

唔認同mansit

自暴其短>根據詞意上解釋及個人的理解~就是自己暴露自己的缺點。

我覺得唔似>根據詞意上解釋就係佢覺得唔似

樓主係話佢本書封面,同佢頭有反差,所以用"自暴其短"

同埋"自暴其短"既野,同你話"我覺得唔似"根本就兩樣野黎既,
你想挑樓主骨頭,都了解post多少少,再讀多少少書先~
撐樓主啲師兄有冇覺得樓主一開始就用「自暴其短」嘅標題已經係有偏見同有引人駡戰&#2202 ...
mansit 發表於 29-8-2013 11:43 PM

唔覺得
撐樓主啲師兄有冇覺得樓主一開始就用「自暴其短」嘅標題已經係有偏見同有引人駡戰&#2202 ...
mansit 發表於 29-8-2013 11:43 PM

唔認同mansit

自暴其短>根據詞意上解釋及個人的理解~就是自己暴露自己的缺點。

我覺得唔似>根據詞意上解釋就係佢覺得唔似

樓主係話佢本書封面,同佢頭有反差,所以用"自暴其短"

同埋"自暴其短"既野,同你話"我覺得唔似"根本就兩樣野黎既,
你想挑樓主骨頭,都了解post多少少,再讀多少少書先~
其實隻野同個版都差不多,如果話唔似既一早已經係隻版到反映左出黎啦∼係要講到HT呃人錢先安落…
利申:EB打手
其實隻野同個版都差不多,如果話唔似既一早已經係隻版到反映左出黎啦∼係要講到HT呃人錢先安落…
利申:EB ...
Toys_fan 發表於 30-8-2013 12:16 AM

我睇左咁多頁,都冇人話ht呃錢,wo...你唔好亂講wo,
EB打手
反對樓主嗰啲就係HT打手?佢地唔可以有反對樓主嘅意見?咁樓主會唔會係EB打手呢?
mansit 發表於 29-8-2013 07:47 PM

Agree x2.  The so call freedom of speech only applies to those who likes to pick out problems and whoever support HT products and disagree with the criticism is 打手 or 愛hot 之聲.  Is this really freedom of speech?