Toysdaily 玩具日報

HT又自暴其短~Tony Stark's

其實每個人對玩具要求同態度都唔同,有人追求像真有人要求好玩
真實例子早兩個星期小弟都post左隻重塗舊物scarface 18吋上美玩區
一出post就有師兄話似少年石天,我又真係覺得似石天都幾有型喎
仲回post講我睇睇0下都覺得有D似添,其實大家和平討論真係咁難嗎?
咸魚靑菜各有所愛,正如好多玩具不被大眾認同但偏偏小弟真心當寶,
所以小弟分享D玩具多數都較另類,但我就從來冇諗過要去逼人都要覺得靚
反而好多大路野小弟其實都有買,但已有好多師兄出左post分享,我欣賞各位美圖已夠
若果TD變成全部post都係主流鱔稿又或者只可以得一種聲音,我唔會再覺得有趣囉:ar:
我本係一個cd-rom都要開個新ac撐樓主,首先我睇左咁多頁,由頭只係見樓主話隻野似呂良偉,根本冇說尊貴hottoys ...
max1004 發表於 29-8-2013 11:20 PM

ching講得好呀
如果比錢買樓
收樓個時發現係發水樓, 呎數又唔岩
貨不對板

係唔係又要同佢講 "又要買又要嘈, 唔要咪放左佢lor:58:"
前幾日我第一次睇到果post,我以為td會移走去(心水清既師兄知咩事)
但意外地冇咁做,反而引黎一班入黎討論樓主既人入左黎
討伐樓主,好在都有一些人都會為樓主發下聲,
有人話樓主開post係因為葡萄佢地有tony,想做底果價wo(而家炒價都係貴2舊咋,遲下一定仲平)
唔通我前幾日係另一個討論區開post討論有人食屎,係因為我葡萄佢地有屎食??
(有時屈人都要用下腦架,仲有屈人都唔好當人盲先得,樓主一直俾你地圍插都咁好同你地解釋,你地一味屈佢嘈同佢意見不合既人<我一句都睇唔到lo~)

好心你地就唔好咁自大啦,而家有貨巴閉D,係唔係有tony實物先可以開post?
有電腦,有上網就開得post架啦,學樓主果句"冇實物原來唔俾開post,唔怪得哥哥Dpost冇晒啦"
頭像被屏蔽
回復 153# 佑係我 [/b

對住1/7 遊行個的朋友,

又會同佢講, "又要嘈,又要係HK住"

:o
唔認同mansit

自暴其短>根據詞意上解釋及個人的理解~就是自己暴露自己的缺點。

我覺得唔似>根據詞意 ...
max1004 發表於 29-8-2013 11:59 PM

師兄係有你&#22021;道理,但洗唔洗叫我讀多&#21874;書先,你又知我讀得書少?
回復 150# Wtong23

你搞清楚咩叫討論先啦,係有班人叫樓主以後唔好再玩 ht, 又要玩又要嘈!
我想問同哩類人仲可以討論到d咩出黎?
&#20749;仔一路鬧,一路玩,又一路買!真係貼晒題&#8943;自暴其短! x 2 :67:
回復  Wtong23

你搞清楚咩叫討論先啦,係有班人叫樓主以後唔好再玩 ht, 又要玩又要嘈!
我想問同哩類人 ...
ar_yu 發表於 30-8-2013 09:16 AM

我又覺得雙方都有責任wor。

果班叫樓主以後吾好玩HT的固然過於敏感,但樓主響呢個post的標題同&#20869;容又真係有d無理取鬧的感覺。

一開始就話ht自暴其短,頭雕同雜誌上的Tony比較起身相差好遠。
但當有其他會員答佢雜誌係Im2/Avengers造型,頭雕係IM3造型,並且提供IM3劇照作比對時,樓主對呢D回應又o吾理,一味追住“又玩又&#38297;”同“呂良偉”黎嘈。

其實我好贊同其他師兄所講,要批評,HT先會有進步。我亦好無奈有d師兄一見批評就立即“又要玩又要嘈”。
但事實上,一句“自暴其短”係咪就係對HT有正面作用的批評呢?我就有保留喇。
回復 160# venson8789

"一句“自暴其短”係咪就係對HT有正面作用的批評呢?我就有保留喇。" agree
回復 160# venson8789

大概同意大大的說法,和應該抱有包容心,對於不善意的回覆應該視而不見
和氣討論是開心的, 真心希望 td 是一個有各方不同意見的和平討論區. {:1_220:}
路過,感覺上好似有人用左影分身術......不喜勿插......
回復 143# mansit

上次我評Jordan 黑23個題叫 "[ENTERBAY] Jordan 新頭雕感想"
http://www.toysdaily.com/discuz/ ... 2155&highlight=
但回覆的沒什么不同:60: