Toysdaily 玩具日報

[其他] Ironman Mark VII Battle Damaged Version《鐵甲奇俠3》IMAX 3D 飛兼享獨家禮品

生果報好野 ~ 最正最後2句, "香港人出既玩具連香港人都買唔到, 重要唔係第一次 難免又比粉絲咪鬧爆lor ~"
kingofhero 發表於 6-4-2013 10:17 PM

今次HT 又係生果報出名,又有免費宣傳
其實有無人知, 呢班南亞裔人士, 大有可能喺香港無正式身份嘅,
班炒家請呢啲人做嘢, 可能已經違反香港法例, 聘用非法勞工!    :58:
其實班南亞都好辛苦,聽朝又要趕去兆萬拍續集。
第255 章《假拍賣條例》3 條《發起或主持假拍賣的罪行》:

(1) 任何人發起或主持、或協助發起或協助主持任何假拍賣,將一批貨或多於一批貨在該拍賣中售賣或要約售賣,即屬犯罪,一經循公訴程序定罪,可處罰款$20000及監禁5年。
我個人並不討厭南亞人,人地沒有犯規,只是更早到同更團結一致行動,個規則吾係佢地訂的!!
要怪就怪香港人唔團結,同埋班搞手
下次報海關話有黑工
VII仲貴過JORDAN.........
回復 653# fatestay

掃黑工回家.................
回復 653# fatestay

海關幫唔到手架,嗰刻佢話自己排緊無受雇於人就冇事,最跟本問題只有兩方可以做到

1) 拒絕購買炒貨, 除非係後追歷史遺物
2)HT做嘢,加開購買渠道,官網直購,淘寶,網上預訂
不是報海關, 應該係報入境處呢~~
其實HT都知會有很多炒家出現, 在於佢地立場, 無直接的損害, 只苦了一般玩家!:38:
今日去HT 訂野   shop入邊見到個呀叔show左幾十張UA mk7戰損果d飛同戲票
佢同d staff 吹水(都幾熟),個呀叔心情不知幾靚, 聽到係叫班南亞人幫手排,佢話mk7戰損果d飛值幾皮野~
回復 659# pathk

如果冇人同佢接手,佢咪會用幾千蚊入咗十幾張廢紙囉
侯活唔底得EB隻JD抄得咁勁, 佢都整番次先得:67: 依家夠狂熱啦, 順番條氣{:1_203:}應該諗緊解決方案:36:希望:63:

回復 660# chungyuihing

快D到17日,,,,,,,,,,,,,想看結束如何?

如卷未夠數....會否再排隊?