Toysdaily 玩具日報

查看: 33022|回復: 152

[個人收藏] [首次開POST]尋日攞完DX12,真係非常激氣...(有圖)

今次係小弟首次係TD 12" 開POST,之前幾年一直做CD ROM,由第一隻DX01開此中毒,玩左幾年,自問入得好少,唔係最正都會忍忍手,今次呢隻DX12就真係太正啦,一來HT出左禁多隻BATMAN,經驗豐富,今次無論係身型比例,甲既分件都係最出色一次,再加上神級水準既真人頭雕版,相信唔少師兄都心動入手...

事源尋日9號單有得攞,我晚上放工即時去到,幸好冇人排,我盲林著快手攞完反去玩...比錢後佢開盒比我CHECK一CHECK,其實我都係林著係禁易睇下冇花就OK,點知我睇到頭雕時見刑有少少高低眼,充同佢講"唔好意思,唔該你比多盒我望望OK?",服務我既妹妹仔都好有禮貌禁比我睇多盒,但就一如之前師巳所言佢地都係攞櫃台後既"輪姦貨"比我睇,唔睇由自可,一睇,嘩,心口正中有條2CM左右既花恨,仲要幾明顯,我比佢睇佢即時再攞一盒...

第二盒打開,表面OK,而且個頭雕對眼上色幾好,但再睇心口中間又有一滴膠水積,我就同佢講"其實呢個頭我OK,可唔可以張呢個頭換去我完本果盒(全世界都知果D係換PARTS輪姦貨)" 點知另一個女員工就話"唔得,一定要成盒換,唔可以換PARTS", 當時我心林即係要我啃左D輪姦貨JEI,於事我就話"我之前買IRONMAN MARK VI面罩花左都係即場換PARTS啦,我都係唔想你地開禁多盒JEI"..點知佢即碌大隻眼話"冇可能,一定係你記錯,我地公司規距都係一換一,你買IRONMAN果時我地唔比你即場CHECK TIM!" 我就話"但我好肯定係即場換件", 之後另一個男SALES就好串禁話"呀先生,你係咪唔係我地呢間鋪訂,去錯鋪自己都唔知呀"...果一刻我真係好嬲,嘩呢D咩態度呀,全港得一間HOTTOYS,點去錯呀大佬,我果時真係唔想同佢地班SALES係度嘈,反正再嘈佢地都係換輪姦貨比我,我只係對著個男SALES冷笑一下,之後好禮貌D既小妹妹就話"不如我比你睇多次第一盒呀",佢旁邊個串咀女SALES就話"嘩,再開多盒你就唔夠高攞啦"真係串到冇朋友.....最後我睇反第一盒,再林反D輪姦貨,都係算啦,要第一盒啦起碼未開過.....當我一行出門口仲要聽到個女SALES好大聲講左句"妖"...我真係好嬲...

其實玩左HT禁內,今次真係最激氣,自問唔係檢屍官,DX01我一TAKE PAST, MARK 6禁多QC問題我都係睇左2,3隻,即場換PARTS OK走人,以前個黑面男都多都係黑下面冇出聲,我當睇佢唔到,但今次幾個SALES一齊串我真係唔知佢地點做生意,我去H&M買件幾廿蚊既衫都可以CHECK下有問題即換,買千幾蚊隻玩具仲要比人串真係冇說話好講....

多謝各位睇完我既感想,以下POST反D 傷眼圖分享下先..

實物睇個頭比想像中好,係D色偏紅同對眼向上#左少少

頭雕正面一般

由下面望上去好好多

槍比想像中光

同HEADPLAY舊作比真係高下立見...

各位大大拔個頭出黎時要小心,好分甩柒

好似都係中左SAD貨
左下胸深坑

頭頂膠水痕

中左SAD貨都唔知換唔換好,一來佢地禁串,二來去到佢地都係換輪姦貨....有冇大大知其實仲係咪要以換PARTS ONLY?
頭像被屏蔽
唔洗睇內容,齋睇字數已知樓主非常激氣
师兄,我想问Mark5 既时候都晤比开盒,点解可以换到Parts???? 尼个我晤系好明??
通常都系就gum睇,然后番到屋企check到有问题既时候再上番去换Parts ga ma .....
比張圖睇下好喎~
14日保養~有咩拎返去囉~
我果日拎佢地好好禮貌~拎埋保用單走果時個男sales重講多謝~
我重講左句~咁好禮貌既~:66:
回復 1# KidultSkywalker

師兄!!!可否略略講下串嘴姐姐係點樣架?
係囉,淨係睇到第一張,
其他死圖。
不過咁講啦師兄,我去拎貨好求其,
望兩眼就算,始終都唔可以拎出黎check,
睇到o既野有限,就算睇到前面幾完美都好,
後面有事咪一樣要換。
講真,有14日保養,點解唔返到屋企先慢慢check呢....????
回復  KidultSkywalker

alan1128 發表於 26-10-2012 05:01 PM

我諗應該係做得比較耐果個~有小小爛面既呢~
回復  KidultSkywalker

alan1128 發表於 26-10-2012 05:01 PM

都係o靚妹黎既,37分界長直髮....其實串果幾個都係好後生似做左唔係好內...以前攞MARK6同DX01都唔見佢地.......Doris唔係度仍地充作反....
回復 8# lcm44bb

黑面妹?? 有一排D态度都好番D ga bor.....
师兄,我想问Mark5 既时候都晤比开盒,点解可以换到Parts???? 尼&#20 ...
bunchan 發表於 26-10-2012 04:58 PM

我唔知佢地係咪轉左規距,但我就好肯定果時攞MARK 6時即場換過PARTS,我個朋友係旁邊都話百烏歸巢.....
咦! 在下剛剛拎完, 仲話睇唔真對眼, 妹妺話返去慢慢睇, 有問題14日內拎個頭返黎換!
唔通真係有另一間HT:?
定益話係就黎萬聖節:@
非常同情師兄, 千幾二千買隻玩具, 仲要俾SALES串!!
我諗住今晚去攞, 見到師兄個POST 搞到好擔心添...
我之前只係拎過Batmobile(無得CHECK...)
其實係咪只有第一盒俾你時係全新, 之後再開就盒盒都係人地唔要既SAD貨呢??
如果係咁, 開多幾盒都係無謂...
回復 13# kimlam

sad 货睇多几多盒都系sad ga la 师兄~~

咁有問題唯有走多轉啦...
見咁多師兄都讚QC好, 希望今晚好彩啦