Toysdaily 玩具日報

Hottoys 排隊有感而發 (hottoys 員工更加要入黎睇)

其實有無得話打去總公司投訴佢地西口西面…西聲西氣?如果總公司收得投訴電話多…門市會否改善?
fannyabc128 發表於 14-7-2012 09:32 AM

佢地電視唔應該放電影預告~ 應該一開門就重複放劉德華廣告~

我肯定某幾個sales係未睇過果個廣告的~ :66:
宜家成日排哂長龍,如果我宜家去換貨,會唔會俾人黑面呢?
回復 124# cavslbj

打電話去話唔洗排隊
回復 119# illuse

:oh:回復 120# 逆天原罪

我想講我唔係打手囉, 只不過我係有咁既睇法, 你覺得冇問題冇所謂, 事實上係呢個月好多問題出現, 特別係排隊訂野, 攞貨又要排同一條隊, 咁都唔需要反影下?? 讚ht 好又話人打手, 而家講管理問題又話打手
佢地電視唔應該放電影預告~ 應該一開門就重複放劉德華廣告~

我肯定某幾個sales係未睇過果個廣告的~  ...
逆天原罪 發表於 14-7-2012 12:20 PM

:71::71::71::71::71:
佢有心改善嘅大把方法,佢係要人排出街做勢嘛,點會改?

回復 130# beckham

今時今日, HT都唔駛做勢吧, d普通貨都比人搶住要。

我估排出街原因係商場走火安全要求同隔離店户投訴人龍影響生意。  
見到HT日日由開門有人排隊去交錢到關門, 隔離店户唔眼紅先奇。
回復  beckham

今時今日, HT都唔駛做勢吧, d普通貨都比人搶住要。

我估排出街原因係商場走火安全要求 ...
chankb 發表於 14-7-2012 05:02 PM

呢個場咁細,排條百人長龍,真係唔掂
對面鋪,仲使做生意
火燭起上來,點走.
其實樓下係行人專用區,算係通風架啦,
不過香港咁熱,真係冇計

我認為,如果唔接受買野要排隊,只好唔買,
去信佢cs要求改善,比如改做網購.
如果排得入去,就唔好怨了.

話分兩頭,我又唔信佢呢個決定,完全冇做勢成分.
不過多鬼餘啦,任何人去買佢o既野,畀錢佢賺
上網寫佢,影佢product相,都係一種做勢.
要唔做,只能夠唔買佢o既野.
回復 132# Toro

其實HT都有實力在香港或新界區開新店卦, 分流吓啦...
星期五中午13:15排隊訂Batman,
店內排到出門口櫥窗大嘅有十多人,
果時有商場管理員要求人龍排落街,
但HT店員理論...人龍仲未阻塞旁邊店舖....所以無趕店外排隊人士改落樓下排隊!
平心而論...HT點估到普通版貨品預訂...都搞到全城瘋狂!
真係跟蘋果iPhone有得揮!
回復  Toro

其實HT都有實力在香港或新界區開新店卦, 分流吓啦...
chankb 發表於 14-7-2012 05:26 PM

我就認為冇咁o既必要了
o係生意佬角度,開多間鋪,又唔會賣double貨,佢唔會做.
o係用家角度,一間鋪睇辦,收貨都夠了.
成本永遠係轉返難用家身上,到時又要加價.
佢係畀成本搞好零售,不如搞網店好過.

可能玩12吋的師兄覺得Hot Toys好大,覺得12吋market好主流
但在我眼中,玩12吋o既人,個數量係唔會再飛躍咁上升
始終唔係孩之寶幾百買到o既玩具,家下更可能已經由高鋒回落緊.
再講,佢做到呢個層次已經難以控制質量
再發大o黎攪,HT就要簡化設計,平價大量,冇生產難度,我反對.
簡言之:食物係要大家爭下先和味,成檯都係你反而唔會想食.
回復 135# Toro

玩的人數有冇上升就唔知, 但我見近來愈來愈長龍, 排隊次數愈來愈多。上年那有排噤多次?

我以為用家角度係愈方便愈好, 因為平時好少去旺角,  覺得過海好煩。
回復  Toro

玩的人數有冇上升就唔知, 但我見近來愈來愈長龍, 排隊次數愈來愈多。上年那有排噤多次?

...
chankb 發表於 14-7-2012 06:47 PM

明白,冇法子啦,旺角始終係玩具集中地.
我由香港砌九龍後,都好少再去CWB
但HT老闆娘數口咁精,開多間鋪,怕且每隻FIGURE+1百,VIP以後訂野冇折...

今日去換貨,非常順利,又唔洗排隊,又無黑面,兼有禮貌(當然我本身都有禮貌啦),一take過搞掂,三分鐘完成,開心。。
回復 139# cavslbj

Nick fury個唿粒制鬆鬆地,又有小小爛,為免夜長夢多,就去換左佢。