Toysdaily 玩具日報

Hottoys 排隊有感而發 (hottoys 員工更加要入黎睇)

解決方法係 , 開分店啦 hottoys ..........

笑慢 甘細間 , 排多幾個就出哂門口
support!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!加多個counter啦!!!!訂貨同取貨同一條line,老鬼套!!!!!!:53:
回復 5# wahlaiest

冇辦法我地玩家自願想入心頭好, 同時又被炒家由被動(等少d人先去)變為主動去排(因為驚cut order)

回復 11# khwong67

呢個方法都可以, 但要換舖先哈哈太細喇, 容納唔到咁多counter
排隊排到咁,營業額必定十分可觀
幫老闆打工由朝做到晚,老闆買車買樓,唔會係咁二比少少膚遣班員工掛,年尾花紅一定唔少

上網定及寄貨的話, HT就覺得唔使商場店或其作用大減, 員工可能飯碗不保! 用工廈就可以, 平好多!
頭像被屏蔽
唉~ ~ 同感!!
LEE 個幾月...排左幾次....覺得他們都幾慘.......我都係排一陣., 他們就陪人排一日......
想深一層.......班後生仔,打份工....都吾怪得佢地.....我都有眼睇...他們不是不想"做好D",
而是他們跟本不懂點樣能做好D....偷聽到他們自己人對話......HT管理層跟本無比指示他們...

PS: 不過平時無咁多野開果時都黑面呢......就真心嬲..... ^_^; 笑下啦後生仔~! 笑下又吾洗錢~!
依家只差一個競爭對手,如果有得選擇我未必買佢D野。
其實好簡單姐~~ht依家做到咁大~~做個網上預訂系統唔係咁難掛~~
分做普通會員同vip,去門市登記個人資料做普通會員,普通會員就可以網上預訂,又可以收下ht新資訊,抽戲飛之類又可以e-mail通知~~如果ht再收vip又可以由購買記錄將普通會員升級~!!
vip就比番少少優惠,例如優先預訂啦之類~!!
門市照收訂,咪由d c9,炒家同陽光玩遊戲~!!一樣不失霸氣:p
其實除左某幾個黑面 ( 通常都係收銀既黑面 , 可能因為好忙 )

其他 D 都算好架啦 , 新請果幾個女仔都幾有禮 ( 遲D 做耐左o吾知):34:
公平d講,其實好多時派貨ht已加多左人
但佢問舖其實係咪可以唔賣其他野,
只做display咪多d位放counters
唔好只係得兩個counters,仲要迫埋一齊
個個counter staff 都all rounded(full skill set可取貨或訂貨)
咪可以人流快d,做多d客,收多d錢.
平時無野訂/無貨派咪唔好開咁多個counter(好似超市咁)
回復 3# aruns

以現在嘅情形,如果攪網上訂,只會一開訂就迫爆,
始終有一個限量,一定好快滿額,,下次請早啦!
始終咁熱門嘅野,係香港呢個乜都可以炒嘅地方,真係唔適合係網上訂。
最好門市只做銷售,
取貨就直接去倉,
一來唔影響做生意,
二來唔洗運來運去..
d電腦店都係咁做,
流程都快d
回復 17# killblood

如果分開排,同時訂貨同取貨咪要排兩次!
個個都話搞網上訂貨,咁唔知到時(候活)會唔cut人手呢?