Toysdaily 玩具日報

Hottoys 排隊有感而發 (hottoys 員工更加要入黎睇)

頭像被屏蔽
:( 如果供不應求,full booking幾會大,至引伸咁多問題,應該無辦法改善。:78: 地方大係好d,不過唔會有老闆因一時光輝,俾多d租,其餘空擋唔通做格仔舖?
:74: 除非生產多d,免除炒風,:blame: 我就唔駛天時暑熱去排隊!:Q 或者望門激嘆…咁快售罄!VIP都把鬼!
我買左hottoys d figure都有幾年時間, 睇住佢d 越做越大, 都係一件好事, 但相比以前, 現在d 玩家樣樣都要緊張, 開訂又快完, vip都要排到身水身汗, 總之感覺係差左好多la...
聽聞佢地人工好高
聽聞佢地人工好高
QQgirls 發表於 13-7-2012 05:11 PM

一般普普通通企街sales 連俑 14-16k, 當然有人多d, 有人小d, 是但攞個約數姐~
咁佢地過20k?
ceo 係有性..就唔會見日日排晒隊,都驚玩你唔死,加推新訂,派新貨.
簡值冷血. 好彩我唔好HT 唔使俾呢o的魔鬼吸血,玩殘, 同幫佢賣廣告.
其實在廣東道LV格離開分店啦!
或者青衣置安心地盆格離分間港人港玩具分店啦
就係呢幾個禮拜, 玩家炒家排隊訂貨,取貨, 條隊日日都鬼死咁長, 又排街又排後門, 一方面玩死班玩家而另一方面 ...
siumy 發表於 13-7-2012 11:49 AM

:74: 果班黑面神~ 我唔覺佢地有幾辛苦~ 問多2句都唔想答你~ 某1~2個仲特別大排~ 問左都冇反應~ 有種你訂就訂唔訂就算既感覺~

m記日日繁忙時間都超多人掛隊~ 旺角電話公司也經常一堆人~  又唔見個個sales 黑口黑面
回復 68# 逆天原罪

m記果d都有lunch比較多人, 但佢地由一開到差唔多收都係咁多人, 雖然有黑面神但其實同樣都有某d員工有落力做既, 其實我對事唔對人, 呢排唔理佢地班員工平時係好定唔好, 工作量突然照出預算佢地都唔想, 唔逍因為佢地平時黑面而家多野做而覺得佢地抵死
回復 33# 蝦您波凸

哈哈~ 我都覺得doris姐姐幾好人
回復  逆天原罪

m記果d都有lunch比較多人, 但佢地由一開到差唔多收都係咁多人, 雖然有黑面神但其實同樣 ...
siumy 發表於 13-7-2012 07:27 PM

個個做野都辛苦~ 有人成日OT~ 地盤裝修天氣咁熱一樣要開工~ 中午熱到咁見到派傳單果D人都覺得辛苦~ 但也不是態度差的理由~

iphone 維修部~ samsung維修部~ 勞力士維修部等等日日都排隊勁多人~ 個個都壞野先會上去~ 個個都係媽媽叉叉~

佢以前冇咁忙~ 已經好多師兄都不滿sales既態度~ 有冇發覺EB只會話D野差~ 冇人話sales態度好差

大家都係對事不對人~ 我相信冇邊幾個師兄返工唔洗做野就坐係到等收工
回復 71# 逆天原罪

c hing 我明你意思, 無意攻擊純討論, 即係我想講HT班管理層其實係可以做D 0野令到員工工作得舒服D, 起碼SAMSUNG D公司會分部門, 就好似SONY專門店佢地前線都會分開唔同PART, 咁樣大家做野更加有效率客人又會舒服D
頭像被屏蔽
見到D員工做到西口西面,客人賣野,都賣得唔開心啦!
奸李忍士 發表於 13-7-2012 08:52 PM

你個名改得好呀:71:
回復  逆天原罪

c hing 我明你意思, 無意攻擊純討論, 即係我想講HT班管理層其實係可以做D 0野令到員工工 ...
siumy 發表於 13-7-2012 08:47 PM

:@ 師兄~ 佢地已經在有冷氣地方工作~ 工作內容只係開訂果陣收訂~ 開單~ 炒客人電話~

出貨果陣打電話俾客人~開盒俾人驗~ 收錢~ 入袋~

最多有客人無理要求~ 落街睇住條龍~ 咁樣

如果咁都要再舒服D~ 你令我覺得係街派傳單~ 後巷洗碗阿姐~ 地盤工人等係好唔人道既工作~

我真的不能想像比佢地更辛苦既人點算~