Toysdaily 玩具日報

Hottoys 排隊有感而發 (hottoys 員工更加要入黎睇)

人地有量出架   ,    多o羊謝
hahahawood 發表於 14-7-2012 12:38 AM

同意,一買一賣,佢地又有量出,多咩謝,
我只會體諒佢地辛苦,但絕無必要多謝囉
其實佢觀塘office要黎做咩
CEO炮房?
頭像被屏蔽
同意,一買一賣,佢地又有量出,多咩謝,
我只會體諒佢地辛苦,但絕無必要多謝囉
Code 發表於 14-7-2012 09:21 AM

同意. 以他們的質數, 去做大公司, 炒左9年.
做門市既, 平時企到 "唉唉笨笨", 答問題又冇技巧, 禮貌又一時時, 雖然唔係話做以上既行為就等如人品差, 不過通常d細舖, 家庭式經營既先會咁.......................
如果做銀行, 服務d公公娑娑, 您就知咩叫"耐性".........................
好同意ching所講, 佢地算忙左, 但唔係辛苦, 如果呢d叫辛苦, 咁呢間公司既員工, 就完全欠缺競爭力.
回復 93# hahahawood

:45:我冇多謝佢地, 只不過叫佢地加油, 同希望ht管理層可以令前線做得更有條理
回復 109# good886

其實sales呢一行, 大公司係唔係會有training
回復  蝦您波凸

哈哈~ 我都覺得doris姐姐幾好人
奧斯卡 發表於 13-7-2012 07:43 PM

咁耐以黎, 有一個員工我覺得幾好, 個名冇記錯的話, 叫 "PxT" , 我見佢答野都有文有路, 雙手遞野比人..................... EQ唔錯..........
頭像被屏蔽
回復  good886

其實sales呢一行, 大公司係唔係會有training
siumy 發表於 14-7-2012 09:58 AM

入到去HT, 比我感覺就係, 入左一間家庭式經營既茶餐廳, 幫手既仔仔掛住睇電視, 囡囡掛住傾電話, 亞媽就埋怨之前個客諸多要求, 亞爸就賭緊馬, 兩個伙記就吹緊水.
到您叫左野食, 點知黎錯左, 亞媽就想個客人照食, 話一樣咁好味, 您話唔啱食, 佢就好不願咁黑面攞返入去換過...........
如果撞啱人多, 有碟飯好耐都未出, 您吹一吹, 佢就好悔氣咁話追緊, 然後細細聲話, 想快咪自己入廚房炒囉...............

以上不是比喻, 純屬感覺.
入到去HT, 比我感覺就係, 入左一間家庭式經營既茶餐廳, 幫手既仔仔掛住睇電視, 囡囡掛住傾電話, 亞媽就 ...
good886 發表於 14-7-2012 10:37 AM

:66: 茶餐廳, 換過碟, 同 碟飯好耐未出. 你吹佢快o的..實幫你加料..:66:
其實有無得話打去總公司投訴佢地西口西面…西聲西氣?如果總公司收得投訴電話多…門市會否改善?
fannyabc128 發表於 14-7-2012 09:32 AM

send email 去cs@hottoys.com.hk, 雖說我好懷疑係唔係同一班人... !! :42:
HT員工真係忙到甩轆∼班管理層真係諗諗佢∼

上次排JOKER都聽到收銀D員工吹水,話你估今晚幾點落閘,另一 ...
cavslbj 發表於 14-7-2012 11:14 AM

絕對唔會同情佢地~如果做電器鋪,人地日日返12個鐘!!!
做波鞋街,一到聖誕新年晚晚收1點....有幾多公司唔係要OT,咁都可以埋怨!
當然個個都想工作舒服D~ 不過你令我覺得你可能係HT員工~

我估我諗我不確定的~ 如果HT35蚊一粒鐘 ...
逆天原罪 發表於 13-7-2012 09:00 PM

唉.. 上得TD多.. 我都覺呢度打手多.
唉.. 上得TD多.. 我都覺呢度打手多.
illuse 發表於 14-7-2012 11:56 AM

:he:    :he:    :he: :he: 可能平時日日行行企企吹水等收工~ 而家做多少少野做就有怨言~

真係身在福中不知福
絕對唔會同情佢地~如果做電器鋪,人地日日返12個鐘!!!
做波鞋街,一到聖誕新年晚晚收1點....有幾多公司唔 ...
044044a06 發表於 14-7-2012 11:50 AM

:66: 可能同樓上說法一樣~ 香港尼邊都係家庭式~ 個個都大小姐~ 大少黎~ 遲收一分鐘~ 做多少少野~ 都要不滿~