Toysdaily 玩具日報

Hottoys 排隊有感而發 (hottoys 員工更加要入黎睇)

回復  逆天原罪

c hing 我明你意思, 無意攻擊純討論, 即係我想講HT班管理層其實係可以做D 0野令到員工工 ...
siumy 發表於 13-7-2012 08:47 PM

:( 當然個個都想工作舒服D~ 不過你令我覺得你可能係HT員工~

我估我諗我不確定的~ 如果HT35蚊一粒鐘~ 係街派傳單又係35一粒鐘~ 佢地係超級幸福的
個個做野都辛苦~ 有人成日OT~ 地盤裝修天氣咁熱一樣要開工~ 中午熱到咁見到派傳單果D人都覺得辛苦 ...
逆天原罪 發表於 13-7-2012 08:17 PM

好岩呀 CHING
呢幾次去訂野,都覺得SALES態度差(唔係唔好,直頭係差),仲要係涼緊冷氣收錢O個幾個....
我地D玩家雖然拎黎賤,大熱天時企街排隊比人眼望望笑買玩具......
但我諗好多CHING都係為左早D訂安心D,比錢O個陣都唔會串77,但我唔明點解我地消費者比錢買難受.........
一係我覺得侯活冇比滿意既人工同福利班員工,先會有咁既服務態度

(只係發洩下,不喜勿X)
回復 76# 逆天原罪

:38:當然唔係喇, 只不過我一向考慮人著想行先
回復  逆天原罪

當然唔係喇, 只不過我一向考慮人著想行先
siumy 發表於 13-7-2012 09:02 PM

咁希望大大可以係其他地方表揚一下∼ 為了社會∼ 背後默默工作的低收入人士∼

我未覺得HT做多少少野就值得表揚∼ 希望大大有心可以幫一下低收入人士發言∼ 多一份

關心∼ 
回復 79# 逆天原罪

當然有喇, 社會上實在有太多呢D地方
回復 55# fannyabc128

第一日VIP開訂好似一人一杯Starbuck星冰樂, Grande Size.
老老實實, 辛苦可能只係兩三個走上走落既員工, 好多都係行下企下, mark電話號碼都有專人有幾辛苦, 極其量只 ...
ckitckit 發表於 13-7-2012 12:11 PM

係係長長地頭髮個個,???
今日我排隊拎單眼佬排到大門口,
有一個客人,好好聲氣咁問佢的人排隊訂咩,,
佢又係同一番話,,,
佢話: { 我唔知佢地做咩bor,我冇個個問下佢訂咩bor }
:38:咁樣答客人都有,,,吹粻.....
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
那個叫Ting的女仔都好無禮貌, 我有次打電話去問野,係個阿Ting聽, 我話forum有人講某figure就快出, 想向佢求證, 點知佢話唔知幾時出之餘仲有點寸地問 "咁如果網上面講hottoys聽日執笠你係咪都信呀?".....聽完佢呢句即刻無語, 佢竟然響舖頭入面以咁"得體" 既對答去回應電話查詢....
回復  E神

吾係長髮大隻果個,雖然果個都係串。
係做得比較耐,多數企門口果個
,呢個識睇人黎串,舊 ...
ckitckit 發表於 13-7-2012 11:49 PM

CHING~
我都係講緊你講個個,做得耐的,成日企門日個個~~
唔係講大隻仔~~大隻仔都ok 的~
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
回復 88# supermodehk2

:38:我試過好幾次打電話都係佢(Ar Ting)聽, 態度都唔係咁好, 我都有d friend去訂野俾佢搞到一肚氣, 以前都覺得佢冇乜野, 但自從佢企counter之後多左接觸就覺得佢有d吋, 可能你訂野o個日咁o岩佢心情靚爆啦:64: