Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 聖鬥士聖衣皇級人馬座, 真係咁差? 我要幫佢平反!(再加相!當星矢遇上艾奧羅斯!)

回復 72# sunnychu

SORRY~我唔係幾明你講孟波既意思, 係咪即係唔似漫畫似動畫, 如果係~其實我覺得連動畫都唔似, 如果要選擇我會喜歡動畫D人樣多過漫畫D人樣, 點解我話北條司D畫功難做, 你睇angel heart就知啦, 連間動畫公司佢都畫唔到似樣, 以前既city hunter既動畫就畫到喇
至於蜘蛛俠就真係各花入各眼, 我buy既原因係佢身上d蜘蛛紋係凸起的, 蜘蛛絲parts我覺得好重要, 至於可動性高我就無乜所謂
=.= 離晒題

每個人的價值觀, 需求都唔一樣
覺得唔值唔買就得, 別人買是別人的事
回復 74# ricky0706

我朋友有玩~佢地都係buy多parts, 所有野都做得細致, 例如每一隻個地台, 個盒都唔同, 而m記岩岩相反, 呢兩樣野隻隻都一樣
就以我個人觀點, 孟波為例, ht一盒野裡面有好多parts同外套, 買一盒就搞掂, 但m記一定會分開兩個版本出, 就變左要比兩盒錢----例如福音戰士
回復 78# tsp

講得非常岩~我一直都無叫佢地唔買, 忠實fans一定要買啦
唔似樣既孟波我都有訂啦, 因為我知道m記同b記一定唔會出, 唔似樣都要局住買
=.= 離晒題

每個人的價值觀, 需求都唔一樣
覺得唔值唔買就得, 別人買是別人的事
tsp 發表於 23-9-2011 06:30 PM

o岩丫!
但依家係咪只俾"買"o既人讚
唔俾"唔買"o既人彈先?

回復 77# devil0079

我即意思係,HT隻城市獵人係跟動畫版黎做,唔會有你所講嘜野畫功難做ge問題。
致於你所講以前即City Hunter動畫都係一樣,亦都睇唔出有嘜野咁顯著ge畫功。
放得上電視做動畫個D,就已經係經過電腦處理過ge圖像,再唔係漫畫。
既然係圖像入邊ge人物,咁又同你所講CG人物有嘜野分別,而我就唔相信會比真人難做囉。

至於蜘蛛俠,你buy佢身上D蜘蛛紋係凸起,依方面的確係做得好,但係始終係會易爛。
另外蜘蛛絲個part你覺得重要,咁你又知唔知佢D蜘蛛絲超軟,你裝左上去就好像係到痾尿咁,你話仲有無用。
至於可動性,你要知道可動性對一隻身Figure有幾重要,可動性唔高,就做唔出一D你心目中的姿勢黎Display,
如果可動性高你話無嘜所謂,咁你不如買個D景品擺設啦。
反正你都係拎黎睇,咁就無謂浪費心思係依類Action Figurer啦。

引用返候活個句(Action Figure唔適合你,你都係返去玩返你個D景品擺設啦)
回復 80# devil0079

你咁好笑ge,講野前言不對後語,之前又話你未玩過HT,依家又係到話你訂左孟波,真係笑死人
回復 81# 炒價仙人

我完全冇講過唔俾人彈,只係想指出就算換轉係HT出12吋星矢,都未必可以做到如果位大大所講嘅效果。請睇番前文。
回復 83# sunnychu

算啦!再講落去都冇意識,唔明就係唔明,我地點講都只係白講,希望佢接觸多咗HT嘅產品後會明白HT嘅優點同缺點啦!
好似騎劫咗個post…樓主唔好意思:64:
好老實講,我無玩開,但見到實物後,從外觀感覺講,我真係覺得唔得~實物同影相根本兩樣野,唔可以拉埋講...
好老實講,從外觀感覺講,我覺得不錯。
看到價錢......貴囉:38:
回復  炒價仙人

我完全冇講過唔俾人彈,只係想指出就算換轉係HT出12吋星矢,都未必可以做到如果位大大所 ...
Demon 發表於 23-9-2011 07:30 PM

C兄我都唔係reply你.......
我理解到我reply果位C兄係講緊成件事,我亦都係對緊成件事o黎reply
回復  ricky0706

我朋友有玩~佢地都係buy多parts, 所有野都做得細致, 例如每一隻個地台, 個盒都唔 ...
devil0079 發表於 23-9-2011 06:33 PM

少許指正..M記EVA2個版本..係2套電影版內ge吾同造形來..雖然分別好少shinjiRei件衫係dd吾同的..
當然..吾知甘係咪都係你指ge2個version(如果有玩過應該知..個盒上寫2.0係指套戲個名..吾係隻figure)

但我覺得
真係分開兩個版---
medicom kabuto1.0-->2.0
HT joker ver1.0-->DX version
係咪甘應先叫2個version(亦係你所指ge)呢?...(如果吾係甘分辨,HT joker出左3個version,來緊第4個)

有好多parts同外套, 買一盒就搞掂, 但m記一定會分開兩個版本出,
多parts都可以同吾同version做比較?多parts就吾會做2個版本?邏輯上...sorry先~
甘joker ver1.0同DX version又點計?同一套衫同造形來..DX仲多左parts添...
回復 89# 炒價仙人

咁我就misunderstand咗你嘅意識吖!:64::64: