Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 聖鬥士聖衣皇級人馬座, 真係咁差? 我要幫佢平反!(再加相!當星矢遇上艾奧羅斯!)

又一HT死士,都唔講HT重有冇時間去研發一隻佢地全無經驗嘅figure,就算佢想都未必做到Bandai 5成 ...
Demon 發表於 23-9-2011 01:44 PM

大大我支持你呀:)不過呢度好多對HT/笨大都有偏見...所以, 自己鐘意買乜咪乜囉:78:
回復 45# Demon

只係隻皇級同一時間出哂貨冇delay唔駛排幾個月先有,QC又冇咩問題,已經大勝HT啦
回復 46# lcm44bb

多謝!我都只係有果句講果句理性分析姐,只怪而家太多人神化咗HT!:42:
回復 47# ricky0706

但願多D人理性D睇嘢啦!
回復 45# Demon

sorry, 我不是死士, 因為我都唔玩電影, 其實個頭要累積經験至會做得好, 以前M記d頭都唔似啦, 如果一開始HT個頭做得好, 佢一定請左M記d人, 至於parts, 其實大部份HT figure都多parts, 唔止孟波
平心言論,蜘蛛俠你覺得HT or M記 好?
M記只淨返個頭好, 衫又做得唔夠細緻,parts又少,地台每隻一樣, 你話邊間有heart?
回復  Demon

只係隻皇級同一時間出哂貨冇delay唔駛排幾個月先有,QC又冇咩問題,已經大勝HT啦
williamkk 發表於 23-9-2011 02:16 PM

喺12吋世界裏面出貨時間有出入係可以理解嘅,如果qc過唔到照出貨我就情願等多陣!好似Ironman mark5咁,qc無問題,等耐D都無所謂!同時bandai咁多生產線,to be fair HT又好難比得上
回復  Demon

sorry, 我不是死士, 因為我都唔玩電影, 其實個頭要累積經験至會做得好, 以前M記d ...
devil0079 發表於 23-9-2011 02:31 PM

問邊間有HEART,人地講可以拆甲,可動又好,你又話放入櫃之後唔郁,
咁放入櫃之後都唔郁佢,配件多少又有多大關係,你都唔玩,睇之麻.

有時講野都要留意下自己的前文後理的.為駁而駁仲要逐個駁,咁我唔知應唔應該叫死士,不過明顯係愚忠OR盲目.....

回復 48# williamkk

其實QC要靠自己,我買M記同B記都有sad貨

m記-------明日香個胸出現鴛鴦波還記得嗎?

b記-------metal build 大部分都有d走色問題

其實QC呢個問題, 根本唔關d公司事, 最主要係make in china, 無信心保證
回復 53# warxv

sorry, 你唔明我意思,每個人喜歡的姿勢唔同, 如果多parts...咁每個人心入面諗既造型都做到喇. 而且多parts, 即係成本高左, 自然買家都會覺得低玩
問邊間有HEART,人地講可以拆甲,可動又好,你又話放入櫃之後唔郁,
咁放入櫃之後都唔郁佢,配件多少又有多大 ...
warxv 發表於 23-9-2011 02:38 PM

講真有幾多配件其實唔係好重要.......我擺左入櫃我都係間唔鍾先換下手形同姿勢.......
多配件可以比你玩多幾個姿勢但有幾多人會用得晒?ironman個發光地台我冇用.......孖葉我冇用....個手提箱都未用得著.....所以配件多少唔代表邊間有心d.....多配件只係比到人多野玩抵玩d既感覺.......講真神話天秤有咁多武器我淨係用過把劍.......
12吋最重要個頭.....依家艾洛斯個頭都靚仔返講真我收貨......唯一要插既係佢冇跟隻拎住弓冇特出隻手指既手形.......一大敗筆....
回復  Demon

sorry, 我不是死士, 因為我都唔玩電影, 其實個頭要累積經験至會做得好, 以前M記d ...
devil0079 發表於 23-9-2011 02:31 PM

咁又公平D講,HT做真人以外既野都一般,BIO個幾隻如果比M記出,可能上色冇咁好,但面相同身形衣服設計唔會差過HT,而且HT女性BODY簡直可以用"垃圾"形容....
重有M記蜘蛛俠比HT早出2~3年,比黎做咩?
如果HT出呢隻,而且又全金屬,我估要3千幾,日圓係貴,但人民幣都唔小野,而且冇經驗,好似孟波個樣既星矢,真係食X都得.....
HT拿手電影人影1/6,呢樣係世界第一,佢自己都知.....
我只期望HT隻MGS唔好再用BIO/孟波(林浩己)之類既頭,因為真係好樣衰.....
用HT 強項(頭雕)比 bandai 弱項(頭雕) 邊有得比
HT 頭以下超快變戰損版
現在已算mg grade 再仔細D 變PG 我諗價錢無咩邊個俾得起
俾HT 做一定好過又係假設問題 城巿獵人我已知ht 對漫畫無愛 個隻野根本強國級別
神話ver.1 去到冥王已到接近完美 你用新作同開發完成產品比...無話可說
皇級本身定位係拋金黃金 唔係磨砂銅 可能獅子EX 隻腳D色先岩你地
回復  Demon

無錯係唔可以一開始就睇死HT以後嘅動漫頭雕都一定唔得,但係點解你又會話HT出12吋星矢就一定得呢!? Parts同stand只不過係羊毛出自羊身上,冇咩嘢值得去講,大大你究竟知唔知M記隻spiderman幾時出嫁?HT用而家嘅技術出我就唔信會差過3,4年前嘅law,雙反,攞番隻夜神月出黎,我都覺得HT未必做得到呢個水準。HT衫褲cutting好過M記!?唔太認同。
回復 51# devil0079

平心而論,如果你拎蜘蛛俠黎比較,但係你又唔諗下2隻蜘蛛俠跟本就係唔同時期推出,咁就緊係HT個隻好D啦。
如果當年HT出蜘蛛俠,以當時ge技術,老實講我唔覺得HT會出到好似依家咁囉。

另外你話HT無識整動漫頭雕ge師傅,咁你又錯啦喎,你睇返當年HT出現ge Bio系列就知HT有無整動漫頭雕師傅啦。
回復  逆天原罪

請問大大, 除左個動畫樣做得唔似之外, 有咩做得差過m記或b記呢
devil0079 發表於 23-9-2011 01:00 PM

我不明白:?