Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 聖鬥士聖衣皇級人馬座, 真係咁差? 我要幫佢平反!(再加相!當星矢遇上艾奧羅斯!)

咩都假
皇級聖衣係金屬既貴D我都肯比
膠既我只會當佢係模型
模型的話我唔會比多過1000
回復 8# 披星戴月

其實唔關香港人事...我都只是玩12寸, 屋企有20幾隻, 全部display., 最重要你恆量放呢d玩具比其他野重要
回復 12# 老文

呢位大大講得岩, 如果係忠實fans咪買囉, 不過我唔係.
回復 20# 逆天原罪

請問大大, 除左個動畫樣做得唔似之外, 有咩做得差過m記或b記呢
回復 26# warxv

請問大大你會砌好聖衣後, 會除番件聖衣放個body入玻璃櫃嗎?
    自問我d12寸入左玻璃櫃基本上無郁過,唔通會除左佢d衫影寫真
回復 28# kafai1978

非常認同, 其實我接受佢個外表, 不過唔接受佢咁少金屬
對佢冇興趣,唔係因為唔靚,(其實都OK靚)

但係屋企冇位擺,而且有EX就夠
回復 30# ricky0706

其實一句講哂係唔係忠實fans至最重要, 而且宜家根本就無兩間公司做星矢.所以局住都要買呢隻
其實這只做型不錯,聖衣加上了很多細節......但問題是那黃金!?的顏色不是人人能接受~~
個人來說......那顏色很難看~~
回復 32# XO仔

非常認同.good point
回復  kafai1978

非常認同, 其實我接受佢個外表, 不過唔接受佢咁少金屬
devil0079 發表於 23-9-2011 01:09 PM

同感,呢隻o野唔係唔靚,我都想買,但真係覺得太貴,佢得果些少金屬(我未玩過,只係由網上睇返o黎,有錯請指正)我覺得佢只算係一隻模型完成品,以一隻MG o黎比,比佢值$600啦,而家要成$1300左右我覮得好貴,因為如果佢真係出模型,唔須要咩技術一樣可以砌到咁靚,
is big in every aspect, really need space to display and store its box.
myth cloths have already taken up too much space, let alone the ex
line.

回復 31# devil0079

担白講,買得12吋就係希望隻Figure像真度高,而同其他玩具唔同,
所以HT做得樣差咁即係唔似,造得唔似咪又係會比人話差,parts跟得再多,細節做得再好都無用,到時咪又係比人話唔值,
你睇EB就已經係最好ge例子啦,真係唔好睇得HT咁好似咁神啦。
更可況以往HT所出ge Figure裡邊D parts都係以膠件為主,就算係應該用上金屬的部份亦都唔會每隻都用上,
我相信如果比HT出ge話,到時咪又會為左提高美感同可動度會棄用金屬而改用全膠件黎做件聖衣,而聖鬥士系列正正係要用到金屬先可以提高到個質感,所以唔見得會好好多喎。
回復  sunnychu

我覺得如果比ht做一定會好過佢, 至於城市獵人既問題, 就只係差個樣, 其他d野都好過日 ...
devil0079 發表於 23-9-2011 12:50 PM

又一HT死士,都唔講HT重有冇時間去研發一隻佢地全無經驗嘅figure,就算佢想都未必做到Bandai 5成功力啦!大大你都識講HT動漫頭雕唔得啦,頭雕對一隻figure幾重要啊!?重有今次Bandai有4個頭雕俾你,你重想點呢?plus HT而家想打入日本巿場隻城市獵人先咁多嘢送jar,如果唔係HT會咁好死,睇佢點對D VIP就知啦!根本攞皇級黎compare HT就唔fair,唔係size一樣價錢差唔多就係同一樣嘢黎嫁!唔同公司有唔同嘅優點,HT做到唔表示Bandai做到,bandai做都唔表示HT做到!
又一HT死士,都唔講HT重有冇時間去研發一隻佢地全無經驗嘅figure,就算佢想都未必做到Bandai 5成 ...
Demon 發表於 23-9-2011 01:44 PM

講得好呀大大.......:@