Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 聖鬥士聖衣皇級人馬座, 真係咁差? 我要幫佢平反!(再加相!當星矢遇上艾奧羅斯!)

我反而覺得青黃係近返以前的漫畫原作色。

至於用一隻色tone都有可能係想跟返漫畫。

因為Bandai由 ...
mushroom 發表於 26-9-2011 04:26 PM

除了想跟返漫畫外皇級亦已追加咗花紋及細位,如果再加劃線同分色會真的好看嗎?
我之前嘗試用PS做咗幅圖試試,結果還是留些空間比大大們去思考…

劣圖一幅,請不要見怪
!:64:

反而我覺得要改善嘅地方係手腕及頸接合位用磁石;
一來可方便換頭及手掌減少掉件情況(因為好多時要用力拔出及接合)
二來可以唔駛用個素體來借力(減少素體及聖衣表面受損嘅機會)

仲有好多人用EX 同 ver.1 比
好心啦 人地新系列黎 唔係同系放大版黎
一路用色丫 金屬呀 去比 12吋全金屬一定變成不可動仲有隻腳變豬蹄先企得穩

其實我一直都唔明點解咁多人係咁插隻野
魂展果時我去過,實物我已經覺得好華麗,一D都唔似咩尿囉
到實物出果陣見到咁多位大大影既相,我系外國讀書既都忍唔住叫朋友同我買隻
我完全唔明呢隻野點衰喎??自己鐘意既野幾多錢唔係問題,都唔使睇人面色
搞到玩玩具好似打ONLINE咁又何苦呢?
新手意見,不喜勿插
Double King's Standard? wow, u r a super fan and super rich!
艾奧羅斯個頭有頭巾好型:handshake:

大家已忘了聖衣型態
要做一隻活動性強嘅 body 有幾難啊?
Bandai 咁大間玩具商
街度隨便買隻 ROBOT 魂都做到啦
唔好好似登陸月球咁誇張
Post d 相出來令我想起 epson 一個
打印機廣告..... 背景都係登陸月球
只係衰左係聖衣太"青"色:26:
只係衰左係聖衣太"青"色
x2
but I still like it,....
兩隻皇級...唔單只要有錢有愛, 仲要有位...
艾奧羅斯個頭有頭巾好型
G3X 發表於 27-9-2011 01:03 AM

換個蛇叔頭落去~
要做一隻活動性強嘅 body 有幾難啊?
Bandai 咁大間玩具商
街度隨便買隻 ROBOT 魂都做到啦
唔好好 ...
bandai-ver2.0 發表於 27-9-2011 12:44 PM

羅白魂有冇聖衣先???
又黎人同機械既比較...
:71:
一隻活性強,外表做得像星矢,可以擺到動畫裡的姿勢
但用大部塑膠,賣 1xxx bandai 都幾成功
如果真係唔介意人地點講,唔需要平反同影
咁多相去話比人聽隻野好得啦
去鋪頭睇完都會買啦
再講,我從來冇見過一隻好好賣又高質素
嘅玩具,有舖頭會拆兩隻出來吸引人買囉
反映左 D 舖頭嘅睇法,要用 display 同 d 相去
促銷
一隻活性強,外表做得像星矢,可以擺到動畫裡的姿勢
但用大部塑膠,賣 1xxx bandai 都幾成功
如果真係唔介 ...
bandai-ver2.0 發表於 27-9-2011 01:34 PM

中晒!!                 !
回復 242# KK

i admire your effort in creating a PS photo for it.
but imo, i like the original one better. may be the
color of the lining was too orange....