Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 聖鬥士聖衣皇級人馬座, 真係咁差? 我要幫佢平反!(再加相!當星矢遇上艾奧羅斯!)

買了兩套嗎?

:63:
依隻野就算比HT出,分別都唔會相差太大,就以HT遲D出個隻城市獵人黎睇就知道啦,
所以HT個專長始終都係出電 ...
sunnychu 發表於 23-9-2011 08:07 AM

同意大大所講, 所以人樣方面就係ht 出可能都難有突破, 但所以講緊d 甲, 今次皇級套甲我覺得好一般, d 電鍍夠反光law, 但冇乜線條可言, 反而唔似version 1, 每一塊甲真有兩種color,又有人手劃線
回復  ricky0706
要講質素的話設計是其中一環,
HT的鐵人不可拆甲可動都不如這一隻可拆甲的,就設計上好明 ...
warxv 發表於 23-9-2011 11:27 AM

小弟認為mk v 甲上的雕刻, 上色 可以算得是顛峰之作

看到紅頭帶的艾奧羅斯,就令我想起我在in's看到,大大在拍照了

你飾櫃的玩具真係本正:D
哇…合照好正呀:43:
各位大大請relax!
其實小弟出呢個post都係因為有大大可能會俾之前官方圖嚇親(連我自己都係),但當玩&#22 ...
tstl 發表於 25-9-2011 01:35 AM

我反而覺得青黃係近返以前的漫畫原作色。

至於用一隻色tone都有可能係想跟返漫畫。

因為Bandai由大系神話,都仲有保留一D漫畫設定。
同意大大所講, 所以人樣方面就係ht 出可能都難有突破, 但所以講緊d 甲, 今次皇級套甲我覺得好一般, d 電 ...
samsung 發表於 25-9-2011 10:15 PM

其實好睇Bandai想跟TV版定漫畫版。

漫畫版只有一隻金色,TV版則有兩隻色。
ching孖入...強!
對比之下,果然艾奧羅斯(艾洛斯)穿上人馬座黃金聖衣更帥!
回復 211# bandai-ver2.0

開新A/C唱淡..洗唔洗呀?:67:
小弟對代理那邊啲display team好失望, 你哋唔係應該將件貨品最好嘅一面擺出嚟? 等 ...
tstl 發表於 23-9-2011 03:16 AM

D相好正!兩代人馬走埋一齊好震撼
我仲等緊我隻皇級到手...

十幾頁既THREAD我都叫做遊左~不過好多都好無謂.
我就覺得:

1. 買同唔買一件玩具雖然可以客觀分析,但最後都係主觀既行為,即係假如有一隻全金屬,高可動,大大隻仲好平既玩具,但你唔鍾意/對果個角色無興趣,你仲會買嗎?我就唔會了.

2. 好多人仲係講緊膠同金屬既比例,其實又真係好搞笑,金屬真係100%值錢過膠咩?但係如果你地心眼地件件玩具都用呢樣野黎衡量,咁你都係去金鋪買金啦.

3. 請諗清楚一件玩具/貨品點去定價,材料只係佔好少部份,其餘既係由版權,設計,生產線,包裝,宣傳,人工,等等等等...如果你自己識起模整玩具,咁我比D材料你就得啦,咁一隻皇級你兩魚可能都搞掂.

當然無人叫你擺明比人呃都走去買,我從來都係以日元/美圓價錢計返大約幾錢,唔超過就OK,平左既話搵到一堆人著數咪開心下囉
兩隻!!! :@
大大好有米呀!!
兩隻!!!
大大好有米呀!!
fktuen 發表於 26-9-2011 05:20 PM

樓主開鋪頭...
兩隻算少了...
Forget about it :56:
個價同我無緣!
Bandai 無心賣比我地.........pass吧~~:31:
樓主開鋪頭...
兩隻算少了...
小堅 發表於 26-9-2011 05:48 PM

又係喎 :he:
多謝提點~ :77: