Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 聖鬥士聖衣皇級人馬座, 真係咁差? 我要幫佢平反!(再加相!當星矢遇上艾奧羅斯!)

其實有玩開玩具同真係懂得欣賞玩具嘅人都知道隻 皇級星矢 唔得, 質素差, 用料又唔得, 價錢完全不合理 ...
bandai-ver2.0 發表於 25-9-2011 07:34 AM

皇級真係連神話都不如係MG咁垃圾用料真係咁差?神話同有對大翼既MG做唔做到咁既姿勢?普通神話罰企就得~同埋我真係未玩過一隻電度玩具會一年變黑囉~

講真我屋企入面果隻有六七年歷史既射手都未變黑色呢隻一年變?變個先有問題呀大大?

如果大大底過一千入就恭喜你入得平貨~
講真買左有乜好笑?果d冇玩過又響度笑人果d就真係好笑~
你唔鐘意唔玩都唔好笑人囉~呢個世界山水有相逢~
我睇返我啲八七年大系同零三年神話嘅電渡都無變黑啊
係未有大大屋企同個人都污租…玩過啲電渡玩具都變黑?
回復 213# 聖鬥士JACK

我諗真係要非常污租先得
各位大大請relax!
其實小弟出呢個post都係因為有大大可能會俾之前官方圖嚇親(連我自己都係),但當玩 ...
tstl 發表於 25-9-2011 01:35 AM

請樓主不用理會, 請繼續為真正喜歡聖鬥士的fans出多d好正的靚相post~~:64:
真正「玩開玩具」既人, 係得到心儀玩具就會好開心咁玩, 擺POSE, 重拾童真, 大人大姐都好似個細佬咁滿足地「舞」件玩具, 再係咁影相。我就係呢種人。我訂左, 買左, 冇諗過畀人笑水魚。玩具係自己既, 把尺都係自己心裡的, 未必要為左網上某些膚淺的網友「找藉口說隻野點 ok」。千零蚊, 市面上冇一隻聖鬥士高大得來, 又美觀, 又可動, 又宏偉, 能附合我的要求, 唯獨這隻皇級。

上面某位判官的言論太挑釁性了。本來真不想打字, 但都忍唔住SHARE我自己對這隻皇級的滿意程度。

BTW, lcm44bb, 影得好靚~

回復 211# bandai-ver2.0

傻x一名 帖子1 開ac就係為左發表呢個言論你都幾落本架wor:58:  
講呢d野為咩呢,講完唔通因為你呢番說話就真係跌多幾舊水咩~
你話有玩開既人都知佢質素低,價錢唔合理 你話係就係架喇?講到成個專業玩家甘
你話我安慰又好 ,自欺欺人又好 人地覺得正就偏係要post出黎係度同人share,你又奈唔何wor
我就覺得1000蚊幾合理 你理得人地水唔水魚 你唔鍾意就冇買lo
反正覺得呢樣野都係主觀,你覺得皇級值2舊幾水,甘你咪慢慢等 等出mg版呀我話~:38:
dd心動...:love:

真係好耐冇o係哩度講o野..
其實大家買左皇級人馬哩隻野的大大可以息怒.. 有人說哩隻唔值千多元.. 又說質素差..
佢有冇過先... 只係睇相... 就能判決隻野好唔好.....????
未玩過唔緊要.. 你可以去雞旺睇.. 起碼已經有兩家店主不計成本拿了出來作display..
上面啊falcon 兄講得很岩.. 家下, 有冇一隻又大隻, 又有一定質素, 合比例, 又可輕易做出不同姿勢o既星矢出過呢.. 12 吋喎.... 不是開玩笑的..  你玩左未先...
見咁熱鬧都忍唔住加兩嘴, 神話都不如? 正係對翼四重關節同D甲唔會邊玩邊跌重要平衡到多種POSES 都已經好OK la, 1000樓上值唔值? 有可不可, 幾百蚊食餐飯都無左la...玩得開心就OK la...
回復 215# J子

你張相變左喎,俾d人講野令你怒得頭髮變白了------講笑, 請見諒
回復 212# lcm44bb

第一張的確好野,咁都企倒, 另外請問佢d羽毛係唔係可以屈架?
回復  J子

你張相變左喎,俾d人講野令你怒得頭髮變白了------講笑, 請見諒
devil0079 發表於 25-9-2011 01:35 PM

no, 因為我已經買左皇級, 順便換換頭像:78:
提提你, 這是邪惡撒卡來的~~~:78:
其實有玩開玩具同真係懂得欣賞玩具嘅人都知道隻 皇級星矢 唔得, 質素差, 用料又唔得, 價錢完全不合理 ...
bandai-ver2.0 發表於 25-9-2011 07:34 AM

無玩過實物係幾可憐既 另外MG 未上色素組同上色版你知唔知價錢差幾多呢?
GK 同 上色成品figure 價錢你又知唔知差幾多呢?
聖衣神話我真係未見過殺價囉 D 模型舖放到個盒白曬一蚊都無減.....
可能你鐘愛EX 但EX 個性價比真係好一般...
你麻煩係出面同我買隻已改金屬件同上色的mg 俾我 299同你收

有時有D野係要自己攞左上手,玩過之後才會知到值唔值,睇外表係睇唔出黎。
每個人心裡面都有把尺,
玩開MG模型個班,就會用MG模型價錢同質數黎衡量,
玩開神話個班,就會用神話價錢同質數黎衡量,
而玩開12吋個班,亦會用12吋個價錢同質數黎衡量,
所以跟本就係口同鼻拗,正所謂千金難買心頭好,覺得值咪買囉,覺得唔值咪唔買囉,

對於個人感覺
如果你問我神話玩家ge感覺,我只係覺得佢係一隻放大左右ge神話,所以價錢貴D係應該
如果你問我12吋玩家ge感覺,我只可以講仿真度唔夠但係華麗感出到黎。可動一般,因為腰部位置基本可以話郁唔到。可玩自由度不足,差係差在好難係出面自己配parts黎玩。

對於價錢黎睇
如果你問我係一個神話玩家角度黎講,值唔值得買,我可以話值,因為一隻神話Figure同一隻皇級Figure個價錢都只係差幾百,食餐飯都無左,所以相差唔大。
但如果你問我係一個12吋玩家角度黎講,值唔值得買,我只可以話接受到,以家普通一隻12吋ge價錢都係過千,無嘜分別,所以最主要睇你鐘唔鐘意依個角色才決定要唔要買。
頭像被屏蔽