Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 聖鬥士聖衣皇級人馬座, 真係咁差? 我要幫佢平反!(再加相!當星矢遇上艾奧羅斯!)

我覺得若是一件玩具,皇級該是OK的,我喜歡那隻接近漫畫的金色。

若同原著比,花紋好像太多了,特別是胸 ...
mushroom 發表於 24-9-2011 10:07 AM

其實黑星矢同瞬我係炒價入,貴過呢隻多多聲(肉痛到呢).......價錢呢D真係睇人......
所以隻皇級我唔理咩事,訂左先(其實我都係金屬支持者)......
回復  lcm44bb

sorry,唔好意思, 咁你幾時拿貨啊?
devil0079 發表於 24-9-2011 10:44 AM

琴晚收工冇訓今朝去個fd度拎左:38: 比埋相你睇:38:

回復 183# lcm44bb

仲唔開來玩?

U play game??   dbo(PC) and  fifa12(PS3) will play?
回復  lcm44bb

仲唔開來玩?

U play game??   dbo(PC) and  fifa12(PS3) will play?
devil0079 發表於 24-9-2011 02:01 PM

我都話琴晚兩點冇訓睇你地d論文同漫畫到天光同個fd食野時拎.......唔洗訓咩.....雖然岩岩訓醒~
我玩冇分區自刷系360統同ps3~:38:
回復 177# Demon

你主要想我認同你吧?   OK  Agreeeee~~~~~     give u like     You Win
ok ma?
你有你想法 我有我想法 , 其實同自己無關既野我唔會理會的
ok I use more time in this point, I don't want more time in this, 88
回復 185# lcm44bb

我既意思係得閒一起打game,   dbo or fifa12 u play?
回復 186# devil0079

Oh..... That's the best reply you have got!?  I'm quite disappointed.  Well next time I do prefer you reply in Chinese cause I can't really understand what you are trying to say...
回復  lcm44bb

我既意思係得閒一起打game,   dbo or fifa12 u play?
devil0079 發表於 24-9-2011 02:22 PM

唔好意思我唔玩足球game~

回復 178# bananaman

跟本無必要討論落去,
由頭到尾,
我係到講就算比HT做都係差唔多,
而佢係到講比HT做一定好過Bandai,
之後係一個係到講緊頭雕做法一樣,
而另一個係到講緊畫功難做,
嘜野2D轉3D的步驟依D係成個討論入邊的小插曲,只係你加把嘴將件事發大黎講。
重要講到好似我錯咁,我對你咁ge做法感到非常不滿同反感。

你要知道行外人係唔會考究過程中會有幾複雜,只係知道基本步驟同得出結果就得。
就好似影相咁,唔識影相ge人只係知到有部相機,有件物件比佢影,唔夠光就開閃光燈,就可以影到自己想影ge野。所以佢地只係知道自己影相要Focus,按快門,影完
佢地係唔會理嘜野係光圈,嘜野係快門,嘜野係ISO,點樣構圖,打光距離同位置係邊,嘜野叫黃金分割,嘜野叫點線影.............

唔通我地又可以話佢地咁講ge做法係錯,之後同佢講當中絕對唔一樣,咁樣唔得到ga ma
回復 188# Demon

sorry, 我向company, no Q9, I can't write, 不是對你不敬, sorry----d chinese is use yahoo手寫輸入
回復 191# devil0079

唔洗唔好意思wor,如果我之前有乜嘢講錯,我絕對會接受你嘅觀點gor wor,不需要係咁轉topic讓我wor,由Bandai到HT到Medicom到咩嘢新科技,我都好想見識吓你嘅獨特睇法!
價錢真的要量力要為 皇級現價不算貴了 起碼不過正常匯率 10.5算
而家買日本雜誌 都 14 , 15算啦
SDF-1 出個時買 24XX 看見22XX.... 又心思思又買多隻...... 不過第2隻有改良真的不錯
有愛就得了......
回復  devil0079

唔洗唔好意思wor,如果我之前有乜嘢講錯,我絕對會接受你嘅觀點gor wo ...
Demon 發表於 24-9-2011 03:44 PM

永遠答吾對題,跟住轉移視線topic ge人係好難溝通的..(因為一到刻心位就吹吾到ka la..)
我自問不材,眠下好過,(回A答Z,我真係覺得浪費左我ge時間,一d討論價值都無),師兄你都係由他吧...

我係主觀ka~~吾駛插:66:
星矢動畫的黃金係有兩隻色分佈在不同的parts上
mushroom 發表於 24-9-2011 09:56 AM

原來係咁,THX
有一位網友講,BANDAI在訪問時話係刻意做單色
至於BANDAI咁講係辯護自己慳皮唔用兩隻色,定係真心想清D,呢D無謂去估.
總之玩具已經出左,合眼緣咪買隻玩下law.
我覺得一隻色都幾靚,不過D增加雕刻太過集中在胸部,反觀雙肩就比較清簡.
其實如果咁大隻,本身打左燈已經好重陰影,有冇需要加色加線去增加層次呢?
除非有人真真正正用一隻賓物去改色啦,否則點批評都係流於吹水.

我個人覺得BANDAI如果花D功夫,搵個代表到星矢既人物,比如荒木老師,姬野老師,車田老師做一次監修,未必真係改善好多,只係有個代表人物,可以封住好多人把咀.
回復 194# takeshi

唔係我想無啦啦想插佢,當初我只係理性討論吓隻星矢,然後佢就係咁強詞奪理�轉topic,講埋D離題嘢。我知道佢冇玩過HT後理解佢可能俾佢D朋友影響咗姐,所以我之後都冇回佢。我今日忍唔住回佢都係因為佢喺道玩人身攻擊!完全過咗火!不過我咁講可能佢會重開心,因為佢可能feel happy by making other people angry!