Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 聖鬥士聖衣皇級人馬座, 真係咁差? 我要幫佢平反!(再加相!當星矢遇上艾奧羅斯!)

睇完你報告.......都係覺得麻麻,
同之前見到冇咩分別,所以唔見有咩平反到
除非對佢好有愛,否則好難比錢買呢件"大模型"
不過重點是你自巳lik啫, 別人點睇有乜所謂:36:
頭像被屏蔽
我真係覺得呢隻真係好正
我都睇過神話EX雙子, 各舊神話分別不是十分大
但呢隻係全新系列, 不是標明用全合金
其實PG高達1:60都係全膠都要成千幾
呢隻咁大隻又全鍍金千幾價都唔會貴吧
講真咁多隻星矢都而家唔計睇外形呢隻真的最正的一隻
和12吋鋼之煉金術師阿爾馮斯•艾力克相比,大家都硬膠膠,星矢可脫甲變射手形態,好像星矢值d
d colour 好似尿咁:50:
d colour 好似尿咁
Greed 發表於 29-9-2011 01:22 PM

哈~~
吃不到的葡萄是酸的
沒錢買的皇級是尿色的~~
Wakakaka~~~~
哈~~
吃不到的葡萄是酸的
沒錢買的皇級是尿色的~~
Wakakaka~~~~
d.s 發表於 29-9-2011 01:45 PM

我明白了, 為何有些人會說這人馬很差,
終歸是它的定價高, 某些大大沒有餘錢買這隻人馬便會說它不是了
其實隻野貴買不到看看也滿足就是了
不要踩它吧, 買不到遲點出幾百元的EX 神話人馬就買到了, 不是嗎
同感,呢隻o野唔係唔靚,我都想買,但真係覺得太貴,佢得果些少金屬(我未玩過,只係由網上睇返o黎,有錯請指正)我覺得佢只算係一隻模型完成品,以一隻MG o黎比,比佢值$600啦,而家要成$1300左右我覮得好貴,因為如果佢真係出模型,唔須要咩技術一樣可以砌到咁靚,
rex12781 發表於 23-9-2011 01:31 PM

如果佢標明係PG模型,賣八舊,我估個價仲會有機上過千,起碼模型我接受到掉盒,宜家佢話係收藏品,但內膽係件模型,外面又有個老蓮咁大嘅包裝禮盒,見到大大為咗唔捨得掉盒用來裝紙尿片/奶粉個D,小弟覺得真係好雞肋囉。。
d colour 好似尿咁
Greed 發表於 29-9-2011 01:22 PM

咁CHING真係要食清D啦!D尿咁黃:50:
頭像被屏蔽
其實係咪真係有人熱氣成咁呢?
我明白了, 為何有些人會說這人馬很差,
終歸是它的定價高, 某些大大沒有餘錢買這隻人馬便會說它不是了 ...
skylineman01 發表於 29-9-2011 02:05 PM

一千幾百,對好多玩開12"是細數目.
呢隻定價相對12"figure 好平, 但隻色真係麻麻
未至於尿色, 但隻金色真係唔係咁好
一千幾百,對好多玩開12"是細數目.
呢隻定價相對12"figure 好平, 但隻色真係麻麻
未至於尿色, 但隻金色真 ...
hongwohse 發表於 29-9-2011 04:30 PM

雖然咁多人話佢, 但都好多人買左佢
我諗個定價好難再跌, 企得好硬
可能遲一點比人買曬, 瑞記唔入貨隻野唔止呢個價又比人抄高了
GOOD:)
雖然咁多人話佢, 但都好多人買左佢
我諗個定價好難再跌, 企得好硬
可能遲一點比人買曬, 瑞記唔入貨隻野 ...
skylineman01 發表於 29-9-2011 05:07 PM
所以唔關價錢平貴,或買呢隻嘢個人有冇錢的事! 係買果位仁兄自巳like 唔like!
你like 比多一倍你都話正, 我唔like 再平多幾百我都唔買!
所以d 人覺得佢尿色, 可能佢真係覺得係差,未必係冇錢比!
覺得佢超正的玩家, 咪自已開心的玩, 人地未必係針對你件聖物
只係佢未達人地心目中水準啫,各有所好之嘛
如果佢標明係PG模型,賣八舊,我估個價仲會有機上過千,起碼模型我接受到掉盒,宜家佢話係收藏品,但內 ...
wiswis 發表於 29-9-2011 03:55 PM

一隻電鍍PG RX-78-2都成千銀啦,仲未砌喎.
呢隻野用既技術性,唔及當年PG咁突破
生產出來的問題亦都幾多,仲有好多需要改良既空間.
但我真係唔覺得而家呢個價,買一件12吋,有金屬件,全電鍍既完成品,係貴喎.