Toysdaily 玩具日報

查看: 53274|回復: 164

[個人收藏] 財散人安落... 最終回... Nendoroid #142... 高坂桐乃

好似好遲呵?... 不過無相干啦... 反正都係想曬下嘢之嘛...

「俺妹」威力非同凡嚮... 一出唔夠兩日就瞬殺!...

小櫻响出果日响銅中船仔執到最後一盒... 之後據聞炒得好犀害... 但都唔關自己事嚕...

不過佩服炒價照入嘅有錢人囉...

表面成績優秀... 運動萬能... 又係時裝模特兒... 但原來係一個鍾意妹系工口Game嘅御宅族... 高坂桐乃登場...

招牌臭面Pose... 首款獨有撓手部件...

相對小配件唔少... 有電話... BD盒... 紙袋...

喱個「萌到」表情... 認真一流...

除咗套件附有嘅3種表情之外... 仲可以...

借梓喵對貓耳...

最後嚟過... 竹達彩奈 x 竹達彩奈

密實袋收藏示範...

喱款土偶桐乃的確可愛... 搶購就預咗... 但情況竟然比K-ON!時嘅Mio... Yui更誇張就始料不及...

多謝收看...

小櫻上
話說小櫻買買埋埋一大堆土偶人... 搞到就嚟連訓都無地方...

於是唔捨得都要拆盒喇...

去啲膠袋鋪買啲密實袋... 幾蚊至十零蚊一百個...

可以將啲細細配件裝好佢...

PVC製玩具... 由於先天材料問題... 會出現所謂「色移」嘅現像... 咁樣將面部獨立包裝就可以減少色移風險...

新一代土偶... 最好玩嘅係面部表情互換... 但咁樣玩好容易撈亂... 於是用Label貼翻個號碼以示識別...

主體都搵個大啲嘅袋裝好...

之後成Set放入密實袋... 再寫埋個名... 唔怕撈亂啦...

最後啲盒就夾扁疊起收藏... 啲吸索就掉去塑膠回收筒...

都拆咗唔少...

唔知大家點處置啲玩具盒呢?...

小櫻上
最後喇... 小櫻發現一直以來响樹貼嘅玩具報告好多時唔夠幾分鐘就沉底... 試過成日怎至幾日都無丁點個回覆...幾乎要發爛渣先至獲得少數朋友嘅善心支持... 咁仲不特止... 家陣仲俾人話係曬命喎... 反而果啲大人物嘅單圖單字嘅就個個爭住讚好... 所以懷疑自己所寫嘅係咪無分享討論價值同埋悶親大家... 而且小櫻果啲又唔係聖衣拉打超合金喱啲ToyDaily熱門產品... 為免浪費喱樹嘅資源... 好等大家更加盡情地進行單一產品洗版... 小櫻嘅「財散人安落」... 出埋喱集就算喇... 多謝各位一直以來嘅支持...

以後都係影個盒貼上嚟話買咗幾錢... 同埋鬧下啲奸商就算喇...

呵呵呵...

小櫻上
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
最後喇... 小櫻發現一直以來响樹貼嘅玩具報告好多時唔夠幾分鐘就沉底... 試過成日怎至幾日都無 ...
小櫻 發表於 15-6-2011 09:52 PM

身同感受,我貼的又何嘗不是。
除非這兒有Figure 討論專區,
否則也是逃不了一瞬「被沖走」的命過……
你看我出過不少文也同一命過……
好可愛xd

p.s. 樓主可唔可以pm我邊到有膠袋舖?
小櫻大唔使禁灰心,e個版冇人睇發過去figma度(笑)
咁你會唔會o係第二度出post啊....?
好多土偶人啦:handshake:我只係買左只SABER
收藏得好好:71:,咁大只既pvc應該點呢:44:
好可愛xd

p.s. 樓主可唔可以pm我邊到有膠袋舖?
Soul.Resonance 發表於 15-6-2011 10:10 PM

唔PM啦... 寫埋出嚟可以俾其他人知方便大家...

放置細小物件嘅袋仔... 小櫻分別响兩間唔同嘅膠袋鋪買嘅...

一間响深水埗欽州街... 長沙灣政府合署對面...

另一間响灣仔菲林明道... 富士汽車陳列室隔離兩三間鋪左右...

至於將成套裝起嘅密實袋... 係响日本城買嘅三文治袋...

小櫻上
話說小櫻買買埋埋一大堆土偶人... 搞到就嚟連訓都無地方...

...
小櫻 發表於 15-6-2011 09:50 PM

小櫻你屋企都好亂下WO同我一樣:shy:
好POST點可以唔十卜:71:
我都等緊囉再販個隻呀
頭像被屏蔽
「萌到」表情真係好正:35:
可惜figma 無e 個表情..............:79:
不過無玩開nendoroid....好怕買左一隻又有第2隻:55:
不過拆盒的心情真的好複雜.......
唔拆又無位放......一開始都好似樓主一樣keep 紙盒
但最後發現唔會睇e d 紙盒,重有機會比白蟻蛀..............:angry:
最後都掉左d 紙盒..............掉的時候都有點心痛
至於回貼方面,真係好睇係d咩.....
e 到多數人都係玩合金,rider,robot魂
有時貼d野人氣不足就好快消失左......
之外我貼的figma 步鳥都好快就沉底...........
所以e 家都係買左返來心情好好先post
無咩心情就算:45:

...
小櫻 發表於 15-6-2011 09:50 PM

嘩,好多野WO,
仲有2盒RG TIM,
不過睇死你都係未砌架啦:66: