Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 財散人安落... 最終回... Nendoroid #142... 高坂桐乃

頭像被屏蔽
「萌到」表情真係好正
可惜figma 無e 個表情..............
不過無玩開nendoroid....好怕買左一隻 ...
lhfsamuel 發表於 15-6-2011 10:30 PM

玩落你就會覺得佢地互換表情好生鬼嫁啦:DD
買幾隻互換可玩性又高D:shy:
吓...可惜呀,又少個人POST野....
我有睇你POST,不過少回就真,對角色的認識都是你講我先知,好多時都唔知點回麻...

或者如果你仲有出POST就順便COPY過來都好呀,有得睇下都好,
又或者你有寫BLOG??

會想念你的人上...
小櫻嘅「財散人安落」希望可以繼續下去。
請繼續分享下去!:64:
呢個系列好好睇。

影個盒貼上嚟話買咗幾錢,雖然我之前都有做過。。:55:
咁樣仲無引啦。。
聽日出去買密實袋~~嘿嘿~
小櫻大大 我想問 ....你係咪訓上下格床?
上格放收藏品 下格自己"訓教"
事關我睇左你張圖 就好似見到自己屋企咁:34:

我自團長開始玩Nendoroid.....到依家真係感到有d力不從心
事關Nendoroid都出到1百幾號 雖然沒有小櫻大大咁堆到天花板
但都冇咩位剩餘啦....而且仲有其他.....
依家唯有拆d盒蛋....來解放空間....要我拆Nendoroid....我實在做唔到.....:63:

其實在下幾鐘意睇小櫻大嘅財散人安落系列,不過少回post,sorry
大大唔再發post,係td嘅可惜,不過最近也真的很少這種真心分享post了,多是一圖流
(頭先有啲字唔見咗)

或者wiki copy,還是小櫻大這種有點人味的post好看
頭像被屏蔽
一直都知道小櫻大有寫nendoroid同robot魂的report
你出既robot魂po小弟就未必個個會留意
但nendoroid既通常都會睇:love:...不過冇乜點留個言就真:34:
講真, nendoroid robot魂又唔係貴野(相對起合金真小兒科), 但開盒影相打字果度都唔少功夫, 所以真係唔明有幾晒野:(
nendoroid散件既
我發覺用工具箱仔入起佢係個唔錯既選擇, 當然還要將d件分門別類啦

個盒就...早已灰飛煙滅啦:o
support左你先!  

隻桐乃真係幾萌, 可惜見都未見過實物就秒殺晒....

另外 小櫻大大 你用膠袋來keep公仔其實都幾好,分類晒  不過比著我 我就覺得太麻煩盒方面

以前都有儲盒習慣 但因為自己的收藏愈來愈多關係 所以一係就唔開盒用來保存,

一開盒玩果d就直接恨心掉盒:42:
thx sharing & good job
:@下小櫻大你唔出post啦~
小弟好多ACG知識係閣下既post學返黎架…
閣下既新番動畫post都有睇…
但小弟唔係所有都好…應該係…10套得一套有興趣…(而且小弟通常過左好耐先睇…例如隔成年…)
(抱歉)

但真心喜歡閣下幽默既文字,豐富既知識…
可惜可惜…
小櫻, I support you
財散人安落系列係我上來必睇既post
小櫻~
玩玩具只要自己玩得開心滿足就可以了~ :shy:
出POST都旨在與同好分享一下, 至於同好回唔回就隨意啦, 其實我相信有好多大大都好LIKE小櫻你的POST的, 但好似FB咁按個LIKE又唔得 (又冇誠意), SO...

另外, 小櫻你有無入小能美(冬服)呢? 呢隻實在萌到爆:handshake:
支持小櫻大的貼, 每次發貼都內容充足的說
貼被沖走得太快, 只能講"日報討論區"的玩具分類太雜了
又眾所周知TD中好聖衣Rider合金的大大為數不少, 偏門貼一陣就唔見左
除非開新區啦, 不然小弟都諗唔到點改善沖太快的問題
小櫻大的離去, 對TD會係一大損失

又, 小櫻大的膠袋收納方法, 小弟十分認同, 因為小弟都用緊:66:
家中私人可用空間己少, 盒多又佔地方(山口式為最), 只好每一隻都抽出
留紙皮入膠袋, 膠盒一律 - 清! 否則爆滿是遲早的事....

小弟向來都睇多回"極"少...請見諒
伸苦晒!出咗去,就唔好望番轉頭,保重啊!