Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 財散人安落... 最終回... Nendoroid #142... 高坂桐乃

頭像被屏蔽
下小櫻大你唔出post啦~
小弟好多ACG知識係閣下既post學返黎架…
閣下既新番動畫post都有睇…
但小弟唔 ...
原罪 發表於 15-6-2011 11:27 PM

其實... 係太多動畫睇搞到無乜時間寫... :26:

新番動畫要趁熱睇先至有得討論嘛... 不過喱度個動畫區... :44:

10套你有1套啱睇小櫻嘅努力都無白廢吖... :)

動畫區... 做開嘅會繼續... 至於—下季新番就到時先算喇...

小櫻上
小櫻~
玩玩具只要自己玩得開心滿足就可以了~
出POST都旨在與同好分享一下, 至於同好回唔回就隨意啦 ...
hoying710 發表於 15-6-2011 11:42 PM

能美... 其實中嫁... 不過好似已經瞬殺... 無理由幹價後追... 今個月已經訂咗東方嘅再販靈夢同魔里沙喇...

小櫻上
哇!!大大好有心機儲佢地呀!!!!:handshake: ,不過我只敢買幾隻小盒蛋魔法少女奈奈菲特(我係呢套片FANS:D ),唔敢再開係呢條LINE,因為隻隻又要三四百,血好快又被吸乾.................:die:
支持小櫻大的貼, 每次發貼都內容充足的說
貼被沖走得太快, 只能講"日報討論區"的玩具分類太雜了
又眾所周 ...
周幼平 發表於 15-6-2011 11:49 PM

所以既然沉得快...倒不如慳翻啲時間做二樣嘢好過啦...

話說小櫻好多時都係响開工時間寫Post嫁...

要用膠袋... 因為PVC有色移問題... 唔係嘅話... 其實一堆放入模型盒裡頭就算嫁喇...

小櫻上
唉~小櫻大大都發覺呢到既問題~~
所以我宜家都好少響度分享~~
貼D冷門野~轉個頭就被調去冷門區搵鬼睇..... ...
密斯威爾 發表於 16-6-2011 12:45 AM

係嫁... 寫餐懵兩嘢就沉... 硬直Pose加Enjoy... 班友就好enjoy... 咁寫咁多做乜?...

小櫻上
哇!!大大好有心機儲佢地呀!!!! ,不過我只敢買幾隻小盒蛋魔法少女奈奈菲特(我係呢套片FANS ),唔 ...
W900 發表於 16-6-2011 01:49 AM

其實玩土偶人系列係好可怕嫁... 不過小櫻都唔係儲晒囉...

小櫻上
成個主版來來去去都係星矢呀~合金呀~老變呀~
同埋我有時分唔到action figure同1/6既娃?
甘我想Post隻azone 1/6既桐乃應該post響邊?
請繼續在這開帖分享啊小櫻大大... 就是因為主版太多寡頭壟斷才更需要其他種類的玩物分享啊!

回說桐乃本身, 本來土偶的話我只會挑款買, 由脫力傻巴開始到現在都沒有十隻, 但這次被她的"萌到"表情萌倒了, 只是想買的時候已經.......呃, 還好有再販啦 =w=.

另外, 之前聽大大說過在深水po那邊買密實袋~ 為啥我在鴨記找不到膠袋店?:shy:
頭像被屏蔽
呢個方法絕對正確!
慳位又唔怕撈亂~

但係好可惜我每件玩具都一定會儲埋個盒.....就算無位都係咁話:unhappy:
唉,我發d野有時好多人睇,但好多人睇完唔複,之後沉低,之後個post再去冷門區過埋下半世,呢種風氣唔係幾好:68:
頭像被屏蔽
請繼續在這開帖分享啊小櫻大大... 就是因為主版太多寡頭壟斷才更需要其他種類的玩物分享啊!

回說桐乃本身, 本來土偶的話我只會挑款買, 由脫力傻巴開始到現在都沒有十隻, 但這次被她的"萌到"表情萌倒了, 只是想買的時候已經.......呃, 還好有再販啦 =w=.

手榴蛋包飯 發表於 16-6-2011 03:02 AM

其實寡唔寡頭小櫻不嬲唔介意... 反而係被人批評出分享帖係曬命喎... 咁... 算囉...

至於土偶嘛... 今次隻桐乃個人認為造得唔錯... 臭面同萌到兩個表情都係少有嘅所以值得買... 至於再販嘛...

6月23日(木)発売開始

figma R・ドロシー・ウェインライト
    ねんどろいど リエラ
    ねんどろいど パンティ
    ねんどろいど ストッキング
    ねんどろいど 高坂桐乃【再販】

今次唔好走甩喇...

另外, 之前聽大大說過在深水po那邊買密實袋~ 為啥我在鴨記找不到膠袋店?
手榴蛋包飯 發表於 16-6-2011 03:02 AM

小櫻已經响12樓覆咗喇... 果然小櫻啲Post係無人會睇...

無聽書... 罰抄10次...

唔PM啦... 寫埋出嚟可以俾其他人知方便大家...

放置細小物件嘅袋仔... 小櫻分別响兩間唔同嘅膠袋鋪買嘅...

一間响深水埗欽州街... 長沙灣政府合署對面...

另一間响灣仔菲林明道... 富士汽車陳列室隔離兩三間鋪左右...

至於將成套裝起嘅密實袋... 係响日本城買嘅三文治袋...

小櫻上
小櫻 發表於 15-6-2011 10:20 PM

小櫻上
支持小瓔~~~~~~~呵呵~~~~