Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 財散人安落... 最終回... Nendoroid #142... 高坂桐乃

多謝讚賞... 不過話過唔搞就唔搞... 至多可能以亂入嘅型式去Post一下... 未必好似以前咁開一個Po ...
小櫻 發表於 16-6-2011 01:27 AM

唔搞小櫻嘅「財散人安落」
不如搞小櫻嘅「財散人安落2!!」
好唔好呀??:34:
唔好意思~我唔係想返推舊post~
不過我都要開始拆盒了~
想問下小櫻﹐拆完盒包好後﹐怎樣收藏?
不過我都要開始拆盒了~
E-V-I-L 發表於 13-8-2012 09:11 PM

搵個大防潮盒入好佢
入邊放o的吸氧珠  最好可以避光照 避高溫

不過goodsmile 出品通常都好get到角色個神粹 係正o的

拆盒後﹐點收藏呢?
不過我都要開始拆盒了~
E-V-I-L 發表於 13-8-2012 09:11 PM

推舊Post有問題嗎?...

小櫻只係將一袋袋的土偶... 放入啲模型盒呀... 或者買啲膠箱裝起佢... 咋...

樹關無位無時間執... 會救其啲...

小櫻上
唔怕會斷嗎?有d長的硬靈件
唔怕會斷嗎?有d長的硬靈件
E-V-I-L 發表於 13-8-2012 11:28 PM

暫時又未發現整斷喎... :(

咁無話要塞到實一實嫁嘛...

驚嘅話... 可以剪塊硬紙皮... 甚至廢物利用响吸索度剪幾塊膠片... 放入袋裡頭嚟固定個袋形未可以避免個袋過份屈曲囉...

又或者... 响個吸索度剪翻想保護果件零件個格出嚟... 吸翻件零件都可以吖...

小櫻上
另外d合又怎樣keep起?
另外d合又怎樣keep起?
E-V-I-L 發表於 14-8-2012 12:31 AM

盒?... 未抽走啲吸索... 攤平... 搵個大袋入埋一齊... 之後見到屋企邊樹有位平塞住先囉...

到再無位塞先想辦法囉...

小櫻上
見到樓主對玩具整理既企理程度深感佩服:64:,不過掉走埋啲吸塑就注定唔會返入盒咯喎....咁既方法有意跟隨但係我又想留返啲吸塑.....  :die:
我又加入土偶行列~~ :65:

盒?... 未抽走啲吸索... 攤平... 搵個大袋入埋一齊... 之後見到屋企邊樹有位平塞住先囉...

...
小櫻 發表於 14-8-2012 08:34 AM

盒如果想keep 得耐我會分開
然後用個a4 /再大o的ge自粘袋壓平 一個一個入起佢再zip 係書架
如果唔係天氣一濕就好易霉 分分鐘出書虫~.~(( 我試過    嚇到飛起 :50: 最後只好用火酒同所有野消毒 :31:再好似上邊咁入起佢 過左幾年都冇事
回復 2# 小櫻

我打死都唔扔盒,玩具在就盒在………

小櫻 發表於 14-8-2012 08:34 AM

現時我也是這樣。
但遲些應該會幫D盒影緝靚相....然後就....丟左佢....
因為就算處攤平的盒也太花位了....:42:
:love:好多野!!拍的好正!!!:)